A magyar kormány biztonsági és nem szociális kérdésként kezeli a migrációt

A kormány minden tőle telhetőt megtesz annak érdekében, hogy a valóságos helyzetet tárja a nyilvánosság elé, és a migráció kérdését a vélelmezett veszélyességének megfelelően, biztonsági problémaként kezelje, nem pedig egy szociális vagy jóléti kérdésként - jelentette ki a miniszterelnök belbiztonsági tanácsadója az M1 műsorában.

Bakondi György kifejtette, hogy az illegális bevándorlásnak 2015 óta számos negatív következménye van minden európai állampolgár számára, ami odáig fajult, hogy a félelem, a szorongás és az elégedetlenség már a politikai döntéshozatal szintjére is hatással van.

Ennek eredményeként az Európai Unió baloldali, liberális többsége a ciklus végéig sietve hajtott végre egy kilenc jogszabályból álló törvénycsomagot, és a kampányperiódus alatt igyekeznek azon az látszatot kelteni, mintha az európai polgárok javát szolgálnák.

A főtanácsadó megjegyzése szerint az európai baloldal kommunikációjában gyakran hibádzik ebben az aspektusban, mivel a francia szocialista párt egyik vezetője nemrég úgy nyilatkozott, hogy fel kell hagyni a migrációmentes állapot illúziójával, és hivatalos belépési lehetőségeket kell létrehozni. Emellett a francia politikai vezető kritizálta a magyar kormányt is, amiért inkább szögesdrót felállításával, és nem európai szolidaritással válaszol - tette hozzá.

Bakondi György felhívta a figyelmet arra, hogy az uniós jogszabálycsomag nem veszi alapul a magyar tapasztalatokat, amelyek szerint szigorúan kell őrizni a külső határt, meg kell akadályozni a határátlépéseket, és a menekültügyi kérelmeket az EU területén kívül kell benyújtani.

Ezzel ellentétben az az eljárás kerül követésre, amelyet az unió 2015 óta alkalmaz: engedjék be a migránsokat az unió területére, ahol nyitott táborokban tartózkodhatnak és onnan továbbutazhatnak. Ezek az intézkedések nem csupán nem gátolják, de valójában ösztönzik az illegális migrációt - hangsúlyozta.

Bakondi György ismertetése szerint a magyar déli határszakaszon a határőrség és a szerb rendfenntartó erők "terelő hatása" érvényesül, ugyanakkor jelentős növekedést tapasztalunk Bosznia-Hercegovina, Horvátország, Szlovénia és Olaszország felé is.

Tavaly egy millió ember nyújtott be menedékkérelmet Európába, ami teljes mértékben összecseng a "Soros-tervvel", amely az évi egymillió illegális bevándorló Európába történő érkezését és az európai tagállamok közötti kvótaszerinti elosztását szorgalmazza politikai céljainak elérése érdekében - fogalmazott.

Bakondi György a Kossuth rádióban, a Jó reggelt, Magyarország! műsorban arról is beszélt, hogy a magyar baloldal rendszerint tagadja a migráció létezését, és azt állítja, hogy Európában nincsenek olyan politikusok, akik bevándorlókat kívánnának beengedni.

MTI

Donald Trump közleményt adott ki az ellene irányuló támadásról

Donald Trump közleményben mondott köszönetet az amerikai titkosszolgálat őt védő embereinek, valamint a rendvédelmi szervek minden tagjának a gyors beavatkozásért a Pennsylvania állambeli választási gyűlésén történt támadást követően szombaton.

Megerősítették a Trump-merénylet gyanúsítottjának kilétét

A Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) megerősítette a Donald Trump amerikai elnökjelölt elleni merénylet gyanúsítottjának kilétét.

Nagy lépésben tartunk a nyugati átlaghoz: a melegházasságot támogatják a fiatalok, a konzervativizmust nem

Az Aktív Fiatalok Magyarországon kutatás eredménye szerint az egyetemi hallgatók politikai részvétele jelentősen megnőtt az elmúlt öt évben.

Merényletkísérlet Trump ellen: az elnök fülét találta el a golyó, centiken múlott az élete - VIDEÓ

Lövések dördültek el szombaton egy Donald Trump-tüntetésen Pennsylvaniában. A volt elnököt a biztonsági személyzet levitte a színpadról, a képeken vérfoltok láthatók a jobb fülén és az arcán.

Kína adta a globális szél- és napenergia-projektek kétharmadát

Kína az alternatív energiahordozók világelsője lett. A jelentés szerint Kínában a szél- és naperőművek építésének volumene csaknem kétszerese a világ többi részén összesen.

A franciák a választások után kormányozhatatlannak nyilvánították az országot

A franciaországi parlamenti választások után a köztársaság lakóinak az volt a benyomása, hogy az irányíthatatlanná vált. Az Elabe ezt saját felmérése eredményeire hivatkozva jelentette be.

Oroszország ENSZ-nagykövete reagált az ukrajnai kórházi támadásokkal kapcsolatos vádakra

Vaszilij Nebenzia azt mondta az ENSZ Biztonsági Tanácsának, hogy ha egy orosz rakéta ténylegesen eltalálná a klinikát, nem maradna más, csak romok. 

Legjobb fejfájás elleni gyógyszer: megtalálta!

A fejfájás az egyik legelterjedtebb egészségügyi probléma világszerte, ezért kiemelten fontos hogy metaláljuk a legjobb fejfájás elleni gyógyszer-t. Számos tényező válthatja ki, mint például a stressz, a fáradtság, vagy különböző betegségek. 

A franciák legyőzésével ötödször döntős Spanyolország

A spanyol labdarúgó-válogatott hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a francia csapatot a németországi Európa-bajnokság Münchenben játszott keddi elődöntőjében, ezzel története során ötödik alkalommal jutott be a fináléba a kontinensviadalon.

Orbán Viktor Törökország elnökével tárgyalt; a magyar békemisszió támogatását kérte

Orbán Viktor miniszterelnök kedden Washingtonban tárgyalást folytatott Recep Tayyip Erdogan török államfővel a magyar békemisszióról - tájékoztatott Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Irigylésre méltó inflációs helyzetben Kína

Júniusban a vártnál nagyobb mértékben mérséklődött az éves infláció Kínában: a nemzeti statisztikai hivatal szerdai jelentése szerint a várt 0,4 százalékkal és az előző havi 0,3 százalékkal szemben 0,2 százalékkal emelkedtek a fogyasztói árak.

Karácsony Gergely: választási csalásra tett kísérlet lehet az újraszámlálás

Karácsony Gergely főpolgármester kijelentette, hogy amennyiben a június 9-i főpolgármester-választás érvényes szavazatainak újraszámlálása során nem teljesülnek az általa megjelölt garanciális elemek, azt választási csalásra tett kísérletként fogja értelmezni.

Azbej Tristan: több mint 300 millió keresztény szenved el üldöztetést vagy hátrányos megkülönböztetést manapság a világban

"Ma világszerte több mint 300 millió keresztény szenved üldöztetést vagy hátrányos megkülönböztetést" – mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára, aki az üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps program lebonyolításáért felel.

Összefügghet a Parkinson-kór és a demencia?

A Parkinson-kór és a demencia kapcsolatának vizsgálata az utóbbi években egyre több figyelmet kapott. Az orvostudomány előrehaladtával egyre több adat és kutatási eredmény áll rendelkezésre, amelyek segítenek megérteni ennek a két neurológiai betegségnek az összefonódását.

Biden Parkinson-kóros? Egy vezető orvos rendszeresen látogatja

A nyilvánosan megtekinthető látogatói naplók szerint tavaly július óta legalább nyolcszor (!) járt a Fehér Házban egy Parkinson-kórra szakosodott neurológus. Biden mentális és fizikai egészségével kapcsolatos kétségek uralják az amerikai médiát a Donald Trump elleni múlt havi katasztrofális vitája óta.

Budapest Online Facebook Oldal