Az Egyesült Királyság gazdái elkezdték beszántani London központját

A több mint 150 járműből álló lassított konvoj az olcsó mezőgazdasági import ellen tiltakozva érkezett.

Több mint 150 traktor érkezett a brit parlament elé hétfő este, tiltakozásul a Brexit utáni szabályozások és kereskedelmi megállapodások ellen, amelyek szerintük veszélyeztetik megélhetésüket és aláássák az élelmezésbiztonságot.

Az Egyesült Királyság lobogóit hordozó mezőgazdasági járművek Londonon és Westminsteren keresztül haladtak, és olyan jelmondatokat vittek magukkal, mint „Mentsük meg a brit gazdálkodást” és „No farming, no food, no future”.

A felvonulást szervező Save British Farming és Fairness for Farmers of Kent kampánycsoportok szerint az olcsó élelmiszerimport és a nem támogató politika komoly veszélybe sodorja az ország élelmezésbiztonságát.

A kampányolók elítélték az Egyesült Királyság kormányának mezőgazdasági terveit, valamint a környezetvédelmi földgazdálkodási támogatási rendszert, mondván, hogy a gyenge kereskedelmi megállapodásokkal, a „nem létező” importellenőrzéssel és a félrevezető címkézéssel együtt elkerülhetetlenül aláássák a mezőgazdasági vállalkozásokat az országban.

A szervezők rámutattak az Új-Zélanddal és Ausztráliával kötött kereskedelmi megállapodásokra, miután az Egyesült Királyság hivatalosan kilépett az Európai Unióból, valamint a CPTPP-megállapodást 11 országgal, köztük Kanadával, Japánnal és Mexikóval. Ezek csapást mértek a brit mezőgazdasági szektorra, amely egykor az európai gazdálkodókkal egyenlő versenyfeltételek között volt. A kampányolók hangsúlyozták, hogy az EU-ban élő társaik továbbra is állami támogatásban részesülnek, és áruikat a Csatornán keresztül exportálhatják.

Ezenkívül a tiltakozó gazdák rávilágítottak a megfelelő importellenőrzések hiányára, amelyek lehetővé teszik a nem megfelelő élelmiszerek bejutását az országba, mondván, hogy egyes termékeket uniós zászlóval látnak el annak ellenére, hogy azokat nem az Egyesült Királyságban termesztették vagy nevelték.

„Radikális változtatásra van szükségünk a politikában, és sürgősen ki kell lépnünk ezekből a megdöbbentő kereskedelmi megállapodásokból, amelyek megtizedelik a brit élelmiszereket” – mondta Liz Webster, a Save British Farming alapítója a BBC-nek, hozzátéve, hogy a közvélemény-kutatások azt mutatják, hogy a közvélemény támogatja a brit mezőgazdaságot.

Fotó: Facebook

Trump először jelent meg nyilvánosan a merénylet óta

Mennydörgő tapssal üdvözölték Donald Trump volt amerikai elnököt a republikánusok nemzeti kongresszusának nyitóestjén a wisconsini Milwaukee-ban. 

Németország titokban hatalmas fegyvercsomagot küldött Ukrajnának

Július elején megérkezett egy szállítmány, amely harckocsikat, páncélozott járműveket és légvédelmi rendszereket tartalmazott – írja egy német hírügynökség.

A skótok 40 százaléka kifejezetten örül, hogy az angolok kikaptak az EB döntőben

A hétfőn ismertetett legfrissebb felmérés szerint a skótok 40 százaléka örült annak, hogy az angol labdarúgó-válogatott vereséget szenvedett a németországi Európa-bajnokság vasárnap esti berlini döntőjében.

Katonákat támadtak meg késes migránsok Párizsban az Olimpia előtt

Hétfő este egy járőröző terrorelhárító katonát késes támadás ért Párizsban, a Gare de l'Est pályaudvar közelében. Az elkövetőt elfogták - jelentette be Gérald Darmanin belügyminiszter az X közösségi oldalon. A katona sérülése a bal vállán található, és bár állapota stabil, kórházba szállították. Rendőrségi források szerint a támadó egy 40 éves francia állampolgár, aki a Kongói Demokratikus Köztársaságban született.

Spanyolország jobban játszva ellenfelénél megnyerte az EB-t

A spanyol labdarúgó-válogatott immár egyedüli csúcstartóként negyedszer lett Európa-bajnok, miután vasárnap 2-1-re legyőzte a sorozatban második döntőjét elveszítő angol csapatot.

Donald Trump közleményt adott ki az ellene irányuló támadásról

Donald Trump közleményben mondott köszönetet az amerikai titkosszolgálat őt védő embereinek, valamint a rendvédelmi szervek minden tagjának a gyors beavatkozásért a Pennsylvania állambeli választási gyűlésén történt támadást követően szombaton.

Megerősítették a Trump-merénylet gyanúsítottjának kilétét

A Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) megerősítette a Donald Trump amerikai elnökjelölt elleni merénylet gyanúsítottjának kilétét.

Nagy lépésben tartunk a nyugati átlaghoz: a melegházasságot támogatják a fiatalok, a konzervativizmust nem

Az Aktív Fiatalok Magyarországon kutatás eredménye szerint az egyetemi hallgatók politikai részvétele jelentősen megnőtt az elmúlt öt évben.

Merényletkísérlet Trump ellen: az elnök fülét találta el a golyó, centiken múlott az élete - VIDEÓ

Lövések dördültek el szombaton egy Donald Trump-tüntetésen Pennsylvaniában. A volt elnököt a biztonsági személyzet levitte a színpadról, a képeken vérfoltok láthatók a jobb fülén és az arcán.

Kína adta a globális szél- és napenergia-projektek kétharmadát

Kína az alternatív energiahordozók világelsője lett. A jelentés szerint Kínában a szél- és naperőművek építésének volumene csaknem kétszerese a világ többi részén összesen.

A franciák a választások után kormányozhatatlannak nyilvánították az országot

A franciaországi parlamenti választások után a köztársaság lakóinak az volt a benyomása, hogy az irányíthatatlanná vált. Az Elabe ezt saját felmérése eredményeire hivatkozva jelentette be.

Oroszország ENSZ-nagykövete reagált az ukrajnai kórházi támadásokkal kapcsolatos vádakra

Vaszilij Nebenzia azt mondta az ENSZ Biztonsági Tanácsának, hogy ha egy orosz rakéta ténylegesen eltalálná a klinikát, nem maradna más, csak romok. 

Legjobb fejfájás elleni gyógyszer: megtalálta!

A fejfájás az egyik legelterjedtebb egészségügyi probléma világszerte, ezért kiemelten fontos hogy metaláljuk a legjobb fejfájás elleni gyógyszer-t. Számos tényező válthatja ki, mint például a stressz, a fáradtság, vagy különböző betegségek. 

A franciák legyőzésével ötödször döntős Spanyolország

A spanyol labdarúgó-válogatott hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a francia csapatot a németországi Európa-bajnokság Münchenben játszott keddi elődöntőjében, ezzel története során ötödik alkalommal jutott be a fináléba a kontinensviadalon.

Orbán Viktor Törökország elnökével tárgyalt; a magyar békemisszió támogatását kérte

Orbán Viktor miniszterelnök kedden Washingtonban tárgyalást folytatott Recep Tayyip Erdogan török államfővel a magyar békemisszióról - tájékoztatott Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Budapest Online Facebook Oldal