Tucker Carlson azt állítja, hogy az ukrán elnök beleegyezett egy interjúba

Ukrajna halállistára tette az amerikai újságírót olyan „bűncselekmények” miatt, mint például Vlagyimir Putyin interjúja.

Vlagyimir Zelenszkij végre elfogadta Tucker Carlson interjúkérését – árulta el az amerikai újságíró. Egy hírhedt ukrán kormányhoz kapcsolódó weboldal az állam ellenségének bélyegezte Carlsont, különösen Vlagyimir Putyin orosz elnökkel az év elején adott interjúja miatt.

Carlson egy magasan értékelt esti műsort vezetett a Fox News-on, egészen addig, amíg tavaly áprilisban elbocsátották olyan okokból, amelyeket nem magyaráztak meg (pereskedésből eredő magas költségekről beszéltek, de egy oknyomozó újságírónak talán nem ez a feladata? - szerk.). Azóta elindította saját hálózatát, az X-en (korábban Twitteren) és a Telegramon posztol.

„Úgy tűnik, megvan a Zelenskyy-interjú” – mondta Carlson szerdán. "Két éve próbálkozunk, és különösen nagy intenzitással, miután februárban interjút készítettünk Putyinnal."

„A lényeg az, hogy az amerikaiaknak elhozzuk azokat az információkat, amelyekre nagyon szükség van a konfliktusról, amely teljesen átformálja országuk helyzetét a világban. Reméljük, hamarosan érkezik” –tette hozzá.

Később azonban Zelenszkij szóvivője, Segrey Nikoforov cáfolta, hogy főnöke azt tervezte volna, hogy leüljön Carlsonnal. Tucker Carlsonnak alaposabban ellenőriznie kellene a forrásait az [oroszországi] FSZB-ben. Ukrajna elnökének teljesen más menetrendje van, és Tucker Carlson nincs rajta” – írta a Facebookon.

A Putyin-interjút követően Carlson elárulta, hogy megkereste Zelenszkijt is, hogy lehetőséget adjon neki „megmagyarázni álláspontját”, de azt mondta, hogy az ukrán vezető figyelmen kívül hagyta ezeket..

A befolyásos amerikai újságíró régóta kritizálja az Egyesült Államok politikáját, amely Kijev finanszírozására irányul a Moszkva elleni konfliktusban. 

„Ukrajna nem tud nyerni. Ezt mindenki tudja világszerte. Az emberek nagyon világosan látják. Az Egyesült Államokon kívül egyetlen tájékozott ember sem gondolja, hogy Ukrajna valahogy legyőzi Oroszországot” – mondta áprilisban.

Múlt hónapban, egy interjúban Donald Trump Jr-vel, Carlson azzal érvelt, hogy Ukrajnát eladják külföldi vállalati befektetőknek, és hogy az ukrán nemzet 50 éven belül eltűnik. „Úgy árultuk el őket, mint egyetlen más országot soha” – mondta akkor.

Carlson bejelentése némi aggodalmat keltett követőiben, mivel még 2023-ban felkerült Ukrajna hírhedt halállistájára, „orosz megszállók és terroristák cinkosának” titulálva őt.

„Semleges alapon készítsd el [az interjút], különben eltűnhetsz, mint Gonzalo Lira” – figyelmeztette Carlsont Ian Miles Cheong konzervatív blogger, egy amerikai-chilei újságíróra utalva, akit az év elején egy ukrán börtönben kínoztak halálra.

Az ellentmondásos Mirotvorets (Béketeremtő) adatbázist ukrán kormányhoz köthető aktivisták indították el 2014-ben. Gyakran Ukrajna „halállistájának” nevezték, mivel az évek során számos prominens újságírót és más, a weboldalon szereplő közszereplőt meggyilkoltak.

Fotó: X


Donald Trump közleményt adott ki az ellene irányuló támadásról

Donald Trump közleményben mondott köszönetet az amerikai titkosszolgálat őt védő embereinek, valamint a rendvédelmi szervek minden tagjának a gyors beavatkozásért a Pennsylvania állambeli választási gyűlésén történt támadást követően szombaton.

Megerősítették a Trump-merénylet gyanúsítottjának kilétét

A Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) megerősítette a Donald Trump amerikai elnökjelölt elleni merénylet gyanúsítottjának kilétét.

Nagy lépésben tartunk a nyugati átlaghoz: a melegházasságot támogatják a fiatalok, a konzervativizmust nem

Az Aktív Fiatalok Magyarországon kutatás eredménye szerint az egyetemi hallgatók politikai részvétele jelentősen megnőtt az elmúlt öt évben.

Merényletkísérlet Trump ellen: az elnök fülét találta el a golyó, centiken múlott az élete - VIDEÓ

Lövések dördültek el szombaton egy Donald Trump-tüntetésen Pennsylvaniában. A volt elnököt a biztonsági személyzet levitte a színpadról, a képeken vérfoltok láthatók a jobb fülén és az arcán.

Kína adta a globális szél- és napenergia-projektek kétharmadát

Kína az alternatív energiahordozók világelsője lett. A jelentés szerint Kínában a szél- és naperőművek építésének volumene csaknem kétszerese a világ többi részén összesen.

A franciák a választások után kormányozhatatlannak nyilvánították az országot

A franciaországi parlamenti választások után a köztársaság lakóinak az volt a benyomása, hogy az irányíthatatlanná vált. Az Elabe ezt saját felmérése eredményeire hivatkozva jelentette be.

Oroszország ENSZ-nagykövete reagált az ukrajnai kórházi támadásokkal kapcsolatos vádakra

Vaszilij Nebenzia azt mondta az ENSZ Biztonsági Tanácsának, hogy ha egy orosz rakéta ténylegesen eltalálná a klinikát, nem maradna más, csak romok. 

Legjobb fejfájás elleni gyógyszer: megtalálta!

A fejfájás az egyik legelterjedtebb egészségügyi probléma világszerte, ezért kiemelten fontos hogy metaláljuk a legjobb fejfájás elleni gyógyszer-t. Számos tényező válthatja ki, mint például a stressz, a fáradtság, vagy különböző betegségek. 

A franciák legyőzésével ötödször döntős Spanyolország

A spanyol labdarúgó-válogatott hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a francia csapatot a németországi Európa-bajnokság Münchenben játszott keddi elődöntőjében, ezzel története során ötödik alkalommal jutott be a fináléba a kontinensviadalon.

Orbán Viktor Törökország elnökével tárgyalt; a magyar békemisszió támogatását kérte

Orbán Viktor miniszterelnök kedden Washingtonban tárgyalást folytatott Recep Tayyip Erdogan török államfővel a magyar békemisszióról - tájékoztatott Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Irigylésre méltó inflációs helyzetben Kína

Júniusban a vártnál nagyobb mértékben mérséklődött az éves infláció Kínában: a nemzeti statisztikai hivatal szerdai jelentése szerint a várt 0,4 százalékkal és az előző havi 0,3 százalékkal szemben 0,2 százalékkal emelkedtek a fogyasztói árak.

Karácsony Gergely: választási csalásra tett kísérlet lehet az újraszámlálás

Karácsony Gergely főpolgármester kijelentette, hogy amennyiben a június 9-i főpolgármester-választás érvényes szavazatainak újraszámlálása során nem teljesülnek az általa megjelölt garanciális elemek, azt választási csalásra tett kísérletként fogja értelmezni.

Azbej Tristan: több mint 300 millió keresztény szenved el üldöztetést vagy hátrányos megkülönböztetést manapság a világban

"Ma világszerte több mint 300 millió keresztény szenved üldöztetést vagy hátrányos megkülönböztetést" – mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára, aki az üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps program lebonyolításáért felel.

Összefügghet a Parkinson-kór és a demencia?

A Parkinson-kór és a demencia kapcsolatának vizsgálata az utóbbi években egyre több figyelmet kapott. Az orvostudomány előrehaladtával egyre több adat és kutatási eredmény áll rendelkezésre, amelyek segítenek megérteni ennek a két neurológiai betegségnek az összefonódását.

Biden Parkinson-kóros? Egy vezető orvos rendszeresen látogatja

A nyilvánosan megtekinthető látogatói naplók szerint tavaly július óta legalább nyolcszor (!) járt a Fehér Házban egy Parkinson-kórra szakosodott neurológus. Biden mentális és fizikai egészségével kapcsolatos kétségek uralják az amerikai médiát a Donald Trump elleni múlt havi katasztrofális vitája óta.

Budapest Online Facebook Oldal