Legjobb esküvői fotós Budapesten - megtaláltad!

Legjobb esküvői fotós Budapesten

A különféle esküvői fotós ajánlatok között könnyű elveszni. A legjobb esküvői fotós Budapesten megtalálásához nyújt segítet stíluskalauzunk.

A helyszín lefoglalása után a teendők listáján az egyik legfontosabb dolog a megfelelő fotós kiválasztása az esküvő napjának megörökítéséhez. Bár nem is gondolnánk, de ez lehet az egyik legnehezebb feladat – hogyan válassz fotóst, ha mindegyiknek megvan a maga egyedi stílusa? Van olyan fotós, aki igazodni tud az igényeidhez és elsősorban rád, rátok figyel?

Ma már rengeteg fotós közül választhatunk, vannak jó és - sajnos - kevésbé jó lehetőségeink. Sok fotós képes ötvözni a különböző stílusokat, de a legjobbaknak van egy egyedi, jellegzetes stílusuk.

A legjobb számotokra az a jelölt, aki profi, de ugyanakkor nem kényszerít rátok semmit!

Legjobb esküvői fotós Budapesten - ezeket vedd figyelembe a választásnál!

Megvan a szép mennyasszonyi ruha, az öltöny, a virágok, a torta és a zenekar, kiválasztottátok az alkalomhoz illő profi meghívót… de a meghívó és a videós mellett mi az egyetlen dolog, ami örök emlék marad az esküvő napjáról? Fényképeidnek gyönyörű és időtlen élménynek kell lenniük életed legfontosabb napjáról, és segíteniük kell nektek, hogy újra átéljétek a romantikát és az izgalmat hosszú évek múlva is.

Az esküvői fotós kiválasztása nehéz folyamat lehet, de remélhetőleg az öt legfontosabb tipp segítséget ad, és ha figyelembe veszed ezeket, akkor biztosan nem hibázol.

Legjobb esküvői fotós Budapesten - képminőség/stílus - egyezik az elképzeléseinkkel?

A fotós portfóliójának minősége legyen az első dolog, ami megragadja a figyelmed. Egy jó fotósnak képesnek kell lennie arra, hogy ügyfelei számára különféle stílusokat kínáljon, megörökítse a menyasszony és a vőlegény személyiségét, és bemutassa a nap legfontosabb pillanatait. Legyen világos, hogy milyen stílust szeretnél (ebben lentebb segítünk), és győződj meg arról, hogy a fotós ezt képes megadni nektek.

Ha szimpatikus egy adott fotós, feltétlenül kérd meg minél nagyobb képanyag megtekintésének a lehetőségét, hogy ellenőrizhesse a képminőség állandóságát. Fontos, hogy ne csak a portfólió legyen minőségi.

Ne feledd, hogy a fotósok különböző szerkesztési technikákkal rendelkeznek. Ha egy kép erősen szerkesztett, retusált, akkor nagy valószínűséggel ez gyakori lesz a fényképezési portfóliójukban, és általában megpróbálják elfedni a rossz minőséget.

Legjobb esküvői fotós Budapesten - együtt dolgozunk vele, a személyisége döntő

Menyasszonyként és vőlegényként nagy bizalmat kell érezz az esküvői fotósodban. Ahhoz, hogy a legjobb képeket és valós élményt kaphass életed legfontosabb napjáról, elengedhetetlen, hogy jól és nyugodtan érezd magad jelenlétében.

Általában már az első 5 percben megállapítod, hogy aki előtted ül, azzal együtt akarsz-e dolgozni. Az első benyomás kulcsfontosságú, és ha azonnal létrejön a kötelék, akkor jó lesz az eredmény. Ha bármilyen okból kényelmetlenül érzed magad a fotós mellett, akkor ez nagyon nyilvánvalóvá válik az esküvői fotókon és az eredmény, hát... nem lesz jó.

Gondolj a vendégeidre is. Ha az esküvői fotós megközelíthető, barátságos, akkor a vendéged nyugodtak lesznek, és ez lehetővé teszi, hogy a fotós beleolvadjon a közegbe, és úgy örökítse meg a napot, ahogyan az természetesen kibontakozik, nem pedig egy erőltetett és mesterkélt szituáció alapján.

Ne feledd, hogy az igaz mosolyt lehetetlen meghamisítani, ezért válassz okosan, és gondoskodj arról, hogy többször találkozz a fotóssal, mielőtt véglegesíted a döntésedet.

Legjobb esküvői fotós Budapesten - ár-érték arányt nézzünk

Ez gyakran döntő tényező lehet sok menyasszony és vőlegény számára, és bár létfontosságú elem, nem ez lehet a végső döntése alapja. A felső kategóriás árak nem mindig garantálják a legmagasabb minőséget, de az ésszerű árak sem mindig tükrözik az alacsony minőséget.

A fotósnak nyitottnak kell lennie az árazási struktúrával kapcsolatban, viszont tisztában kell lennie a költségvetésetekkel is. Egyikőtök sem akarja vesztegetni az időt, így a kezdetektől fogva egyértelmű párbeszéd javasolt az anyagi kérdéseket illetően.

Ne felejts el rákérdezni a rejtett extrákra. Egyes fotósok további díjat számítanak fel a szerkesztésért, egy album létrehozásáért, vagy akár utazási és étkezési költségekért. Mindig győződj meg arról, hogy a fotós minden költséget részletezett az árajánlatban, mielőtt bármilyen szerződéses megállapodást kötsz.

Legjobb esküvői fotós Budapesten - a tapasztalat nagyon sokat számít

A fotós tapasztalata nagy szerepet játszik a nap megszervezésében és felépítésében. A gép kattintása csak egy kis része az esküvői fotós feladatának, a kellő tapasztalat és folyamatos nyomás alatti jó teljesítmény nélkül könnyen elszalaszthatók a fontos pillanatok.

Mindig próbálj olyan esküvői fotóst választani, aki már dolgozott komoly eskövői helyszíneken. Az is jó ötlet, ha a fotós találkozik a helyszín tulajdonosával/esküvői koordinátorával, hogy megbizonyosodjon arról, hogy mindenki tisztában van a nap napirendjével az elejétől a végéig. Fontos, hogy minden pillanatban azt érezd, a fotós kézben tartja a dolgokat.

Feltétlenül kérdezd meg, hány esküvőn vettek részt a vállalkozása megkezdése óta, és mióta dolgoznak a szakmában. Nem jelenti azt, hogy kevésbé képzettek, ha csak rövidebb ideje vállalkoznak, de jó képet ad a megszerzett tapasztalatokról. Hasonlóképpen, ha egy fotós évek óta dolgozik a szakmában, és bőséges tapasztalattal rendelkezik, érdemes ellenőrizni, hogy stílusa haladt-e a korral, és megfelel-e a modern menyasszony és vőlegény elvárásainak.

Ajánlások/szájhagyomány

Sok foglalás korábbi ügyfelek ajánlásaiból és szájhagyományból érkezhett. Ha barátai és családtagjai elégedettek egy adott fotós szolgáltatásának és munkájának minőségével, akkor valószínűleg Ön is az lesz. Ismétlem, nem ez lehet a választásod fő tényezője, ez is csupán a kirakós játék egy darabja.

Beszéld meg barátaiddal az esküvői fotósukkal kapcsolatos tapasztalataikat, és próbálja meg hasznosítani azok tippjeit és tanácsait, akik saját esküvőjüket szervezték. Egy jó fotós kérésre mindig tud neked beszámolót adni korábbi ügyfeleitől, vagy akár elérhetőségi adatait is megadja, ha közvetlenül szeretnél információt szerezni.

Összefoglalva, ez az 5  tipp nem tekinthető fontossági sorrendben írott észrevételnek. Minden pont ugyanolyan fontos, és amikor a végső döntést meghozod, akkor ezeknek a tényezőknek a kombinációját kell alapul venned. 

Legjobb esküvői fotós Budapesten - stíluskalauzunk segít eligazodni

Esküvői fotózás stílusok

Összeállításunkban különböző típusú esküvői fotózási stílusokat mutatunk be neked, hogy biztos legyél benne, mi az ami tetszik és mi az ami nem. Ez nem csak neked nagy segítség, hanem a fotósnak is, hiszen segít leszűkíteni a számotokra favorit stílusjegyeket, és ezáltal a fotós könnyebben tudja átélni, mit is szeretnétek igazából.

A három legszélesebb körben használt stílus a klasszikus, a kortárs és az "őszinte", bár a fotósok kombinálhatják a stílusokat, így nem egysíkú képek születnek a legfontosabb napról. Az esküvői fotós kiválasztása komoly dolog, hiszen évek múlva ezek a képek lesznek a forrásai a visszaemlékezésnek. Csak olyat válasszatok, akivel egy hullámhosszon vagytok.

Klasszikus stílus

A klasszikus fotózás népszerű választás azoknak a pároknak, akik olyan képekbe szeretnének befektetni, amelyek kiállják az idő próbáját. Ez az alapvető esküvői fotózási stílus garantáltan csiszolt, kifinomult minőséget kínál, amely az elkövetkező években is szép lesz. Általában a házaspárt és rokonaikat szemmagasságban fotózzák, vagyis a szemetek a fotó közepén helyezkedik el. Ez a stílus a szertartást követő családi portrék egyik kedvence . A legjobb az egészben, hogy könnyen keverhető más stílusokkal, ha előre leegyezteted a fotósával.

Örömteli pillanatok egyike
Legjobb esküvői fotós Budapesten - Klasszikus stílus
Örömteli pillanatok egyike
Legjobb esküvői fotós Budapesten - Klasszikus stílus

Őszinte stílus

Az esküvői fotózás stílusa szerint ez minden bizonnyal azoknak a pároknak való, akik lazább, pillanatot megélő hangulatot szeretnének a nagy napjuk fotóin. Ugyanazok a vonásai, mint a riport, dokumentumfilm vagy fotóriporter stílusú fotózás . A dokumentumfilm stílusú vagy őszinte fotózás olyan kreatív stílus, amely számos fotós eszköztárának kulcselemévé vált, mivel az esküvő napjának teljes történetét rögzítik, beleértve az összes nyers érzelmet és reakciót.

Gyakran ezek azok a pillanatok, amelyek észrevétlenek maradnak az esküvő napján – egy könnycsepp egy büszke szülőtől, egy szívből jövő ölelés egy szeretett személytől, egy elkapott fotó a csodaszép gyűrűitekről vagy egy pimasz vigyor a vőfélytől –, és ezek gyakran a legkülönlegesebb fotós emlékekké válnak . Tele van mozgással, aktivitással, ha ezt a fotózási stílust választod, el kell fogadnod, hogy nem fogsz mindig tökéletesen kinézni, de mindenképpen úgy fogsz kinézni, mintha életed pillanatait élnéd át! Őszintén, boldogan. Ebben a cikkünkben is láthat ilyen képet, amelyeket egy szegedi fotós prezentált.

Örömteli pillatatok egyike
Legjobb esküvői fotós Budapesten - Őszinte stílus
Örömteli pillanatok egyike
Legjobb esküvői fotós Budapesten  - Őszinte stílus

Kortárs stílus

A csúcskategóriás divatmagazinoknak köszönhetóen a fotózás kortárs vagy szerkesztői stílusa egyre népszerűbbé vált napjainkra. A kortárs fotózások rendkívül pózosak, és a fotós valószínűleg eljátssza a kompozíciót, és kísérletezik a világítással, hogy elkészítse a szerkesztői stílusú kész darabot. Az esküvői fotózásnak ez az egyedülálló megközelítése minden fotóalbumot luxus elemmel ruház fel és minden fotód tökéles lesz.

Legjobb esküvői fotós Budapesten
Legjobb esküvői fotós Budapesten - Kortárs stílus
Legjobb esküvői fotós Budapesten
Legjobb esküvői fotós Budapesten - Kortárs stílus

Retro stílus

Ezek a vintage ihletésű felvételek az elmúlt években a filmfotózás retro korszakának újjászületésével párhuzamosan egyre nagyobb teret hódítottak. Meleg, enyhén szemcsés, nosztalgikus hangulatot adva az esküvői fotózáshoz, a fotósok filmes fényképezőgépet is használhatnak, hogy elérjék ezt a megjelenést, vagy digitális fényképezőgéppel is készíthetik a fényképeket, és utánozhatják a film stílusát a vágási folyamat során.

 

Legjobb esküvői fotós Budapesten
Legjobb esküvői fotós Budapesten - Retro stílus
Legjobb esküvői fotós Budapesten
Legjobb esküvői fotós Budapesten - Retro stílus

Fekete-fehér stílus

Mindig jó ötlet néhány klasszikus fekete-fehér felvételt készíteni az esküvői fotózás során, mivel ezek az időálló képek soha nem öregszenek. A fekete-fehér egy kis történelmiséget kelt a képekben, és felerősítheti a különösen érzelmes fényképeket. A fotósok előszeretettel alkalmazzák ezt a stílust abban az esetben, ha a szerelmes párról örökítenek meg képeket, beállított pozícióban.

Legjobb esküvői fotós Budapesten
Legjobb esküvői fotós Budapesten - Fekete-fehér stílus
Legjobb esküvői fotós Budapesten
Legjobb esküvői fotós Budapesten - Fekete-fehér stílus

Sötét és hangulatos stílus, a romantika jegyében

A titokzatosság és a romantika érzését egyszerre csak a legjobb fotósok tudják lencsevégre kapni. Az intenzív kísérletezés az árnyékokkal és a világítással egy szakavatott fotós kezében remekművet eredményez. A drámával rétegzett sötét, modern képek gyakran tartalmaznak sötétzöld, kék és fekete árnyalatokat, és nagyszerű irányvonalat jelenthetnek, ha egyedi, igazán stílusos képeket szeretnél fotókönyvedbe illeszteni.

Legjobb esküvői fotós Budapesten
Legjobb esküvői fotós Budapesten - Sötét és hangulatos stílus
Legjobb esküvői fotós Budapesten
Legjobb esküvői fotós Budapesten - Sötét és hangulatos stílus

Tájképes stílus

Gyönyörű helyen házasodsz, csodálatos kilátással? Mutasd meg az esküvői albumodban! Ez a fotózási stílus az inspiráló tájakat helyezi előtérbe, ezért menj ki a szabadba és örökítse meg esküvőd varázsát. Ha közös képet készítettek a festői háttér előtt, az extra szépséget kölcsönöz a képeknek és amikor évek múlva nézegetitek egy kanapén ezeket a képeket, akkor eszetekbe fog jutni a csodálatos helyszín és környezet.

Örömteli pillanatok egyike
Legjobb esküvői fotós Budapesten - Tájképes stílus
Legjobb esküvői fotós Budapesten
Legjobb esküvői fotós Budapesten - Tájképes stílus

Utcai stílus

A lehetőségek egyedibb stílusára tapintva az utcai stílusú fotózás nagyszerű lehetőség, ha városi esküvőt terveztek. A városi tájak tökéletes hátteret biztosítanak szórakoztató és izgalmas fotózásokhoz, mivel a falfestmények, a graffitik és az ikonikus épületek szemet gyönyörködtető részleteket kínálnak, nem is beszélve arról, hogy nem tudod, kivel találkozol. Minden a freestyleról és az igazi egyediségről szól!

Legfontosabb tipp: Annak érdekében, hogy életet leheljen az ilyen típusú képekbe, mindig jó, ha lazább pózt vesz fel, és ne felejtse el interakciót folytatni a környezetével a nagyszerű eredmény érdekében! Légy laza és boldog! A képek meghálálják!

Legjobb esküvői fotós Budapesten
Legjobb esküvői fotós Budapesten - Utcai stílus
Legjobb esküvői fotós Budapesten
Legjobb esküvői fotós Budapesten - Utcai stílus

Fotók: onefabday.com

Budapest Online Facebook Oldal