Gazdasági hírek

Az USA gyakran beszél szabályokon alapuló nemzetközi rendről, de folyamatosan aláássa azt és megszegi a szabályokat. Erre a következtetésre jutott Gideon Rahman, a Financial Times újságírója.

Matolcsy György jegybankelnök is meghívást kapott az idén 10. alkalommal megrendezett Tsinghua PBCSF Global Finance Forumra, ahol az innovatív és krízisálló globális pénzügyi rendszer jövőjét, a globális gazdasági fejlődés aktualitásait és a geopolitikai kihívásokat vitatták meg a világ vezető pénzügyi szakemberei - közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB).

Az Európai Központi Bank a tervek szerint már a jövő héten megkezdi a kamatcsökkentést a történelmi csúcsról, ami egyértelmű jelzést ad az eurózóna monetáris politikájának enyhüléséről.

A Kína és az európai országok közötti éves vasúti teherszállítás mértéke 2016 és 2023 között tízszeresére nőtt, meghaladva a 17 ezer vonatot. Ezt a Kínai Vasúttársaság jelentette be.

A kínai elektromos járművekre kivetett adók torzítják az autópiacot a Tesla főnöke szerint.

A JóAutók.hu által csütörtökön kiadott elemzés szerint áprilisban előzetes, becsült adatok alapján körülbelül 80 900 személygépkocsi talált új tulajdonost, ami 21 százalékkal több az egy évvel korábbinál.

Az amerikai hitelintézet megkapta a jogot arra, hogy „önkéntes” bezárja oroszországi üzletágát.

A Boeing, a General Dynamics és a General Atomics büntetést kapott a Tajvannal folytatott kereskedés miatt.

Éves összehasonlításban nőtt az építőipari termelés az euróövezetben és csökkent az Európai Unióban márciusban - közölte az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat kedden.

Venezuela már úton van afelé, hogy csatlakozzon a BRICS-hez, és hamarosan megtörténik a felvétel a világ egyik legfontosabb nemzetközi szövetségébe. Ezt Nicolas Maduro, az ország elnöke jelentette ki.

Jövő héten a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa kamatdöntő ülést tart, amit a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a munkaerőpiacról szóló adatok közzététele követ.

A Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára, Tállai András szombaton közölte, hogy az adózók idén jelentősen, mintegy hétmilliárd forinttal többet ajánlottak fel személyi jövedelemadójuk 1+1 százalékából, mint az előző évben. Az adóbevallásokat az eSZJA portálon keresztül tették meg, ahol az idén már több mint 4 millióan jelentkeztek be.

Oroszország továbbra is megfizethető árammal és hővel látja el Kínát – mondta Putyin.

A HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzése szerint a következő egy hétben kiadós záporok enyhíthetik az aszályt. A talaj felszínközeli rétege, kivéve a délnyugati országrészt és a Szamosköz, Krasznaközt, már rendkívül száraz.

Az Oroszország és az Egyesült Államok közötti kereskedelem volumene idén márciusban másfélszeresére, 471 millió dollárra nőtt.

A Mol-csoport elnök-vezérigazgatója, Hernádi Zsolt a Mol Poliol Komplexum tiszaújvárosi átadóján elmondta, hogy Európa és Magyarország számára nélkülözhetetlen az ipar.

A Bloomberg jelentése szerint Joe Biden amerikai elnök kétszeres, háromszoros és négyszeres vámot emel egyes kínai árukra. Ez a legújabb lépés a világ két legnagyobb gazdasága közötti eszkalálódó kereskedelmi vitában.

A legjobb ingatlanos ügyvéd Debrecen városában segít eligazondi a jogi keretrendszerben és biztonságossá teszi az ingatlan adásvétel menetét.

Oroszország és Kína egy új, nagyszabású világrendszert hoz létre, amely megrémíti a Nyugatot – mondta Tony Norfield, az ABN Amro bank külkereskedelmi stratégiákért felelős volt igazgatója, a közgazdaságtan doktora.

A frissített nemzetközi think tank, az EMBER jelentése alapján, 19,9 százalékkal Chile áll az élen a napenergiából előállított villamos energia tekintetében 2023-ban. Magyarország, 18,4 százalékos aránnyal, Görögország mögött a harmadik.

A legjobb könyvelő Debrecen városában magas minőségű könyvelői szolgáltatásokat nyújt, amelyek elengedhetetlenek minden vállalkozás számára.

Az OTP Bank lekörözte az elemzői várakozásokat az év első negyedévében, elérve egy 239,962 milliárd forintos konszolidált korrigált adózás utáni nyereséget, ami 126%-kal magasabb az előző év azonos időszakához képest.

Berlin nem engedheti meg, hogy a döner „luxuscikké váljon”, ezért be kell avatkozni!

Sok vállalkozásnak megéri pályázni az elektromosautó-támogatásra a Jövő Mobilitása Szövetség (JMSZ) és a B-EV Mobil szakértői szerint részben azért is, mert az elektromos autóknak, a hagyományos járművekhez képest, alacsonyabbak az üzemanyag- és karbantartási költségeik, állami támogatásra, illetve különböző adó- és más kedvezményekre jogosultak, valamint a legtöbb városban továbbra is díjmentesen parkolhatnak.

A 2023-as év elején, a magyarországi szállásadók 7,1 millió vendégéjszakát rögzítettek, ami 14 százalékos emelkedést jelent a korábbi év azonos időszakához képest. A Magyar Turisztikai Ügynökség legfrissebb közleménye alapján az idei év rekordévet ígér az első negyedéves adatok tükrében.

Ebben az évben első alkalommal tapasztalható az eddig folyamatosan növekvő albérleti díjak tendenciaváltása Budapesten, ahol április hónap folyamán 2 százalékos csökkenést jegyeztek fel - tájékoztat a rentingo.com.

2024-ben az építkezések és ingatlanfejlesztések új erőre kaptak. Segítünk megtalálni Önnek, hogy ki a legjobb építész tervező Budapesten.

Új ingatlan vásárlása esetén fontos megtudnunk, hol írható meg a legjobb ingatlan adásvételi szerződés Budapesten. De milyen is egy jó adásvételi?

Gyorsuló ütemben csökkent az építőipari aktivitás az euróövezetben áprilisban a Hamburg Commercial Bank (HCOB) és a londoni S&P Global Market Intelligence gazdaságkutató intézet felmérése szerint.

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX 566,25 pontos, 0,83 százalékos emelkedéssel 68 568,49 pontos történelmi csúcson zárta a hétfői kereskedést.

Az adótörvények gyakori változásai és a bonyolult szabályozási keretrendszer miatt érdemes megkeresni, hogy ki a legjobb adószakértő Budapesten.

A Microsoft alapítója, Bill Gates továbbra is titokban a vállalatnál dolgozik a mesterséges intelligencia területén. 

A közel-keleti geopolitikai feszültségek erősödése, a gyorsuló infláció, a globális központi bankok szigorodó monetáris politikája és Kína gyenge GDP-je jelentik jelenleg a globális gazdaság fő kockázatait.

Legjobb ingatlan ajándékozási szerződés Budapesten - bízza meg a legjobbat és nem érheti jogi probléma a szerződés kötés alatt és után sem.

Európa legnagyobb gazdasága egyre nagyobb forráskiáramlással néz szembe – jegyezte meg a CDU/CSU ellenzéki blokk vezetője, Friedrich Merz. 

Az ingatlan eladást 2024-ben sok változó befolyásolja. A gyors ingatlan eladás Budapesten ma is megoldható, ha jó ingatlanügynökséget választunk.

A kormány a kedvezményes lakásáfa időtartamát további két évvel nyújtja ki - közölte a pénzügyminiszter szombati Facebook-bejegyzésében.

A belföldi jövedelmek valós értéke emelkedő trendet mutat, azonban ez a növekedés csak némi késedelemmel fog megjelenni az autópiacon - így vélekedik a friss használtautó-import adatok kapcsán Halász Bertalan, a JóAutók.hu igazgatója a pénteki elemzésében.

A nemzetgazdasági miniszter csütörtökön hangsúlyozta, hogy Magyarország versenyképességének növelése érdekében elengedhetetlen a kínai kapcsolatok kiépítése és a két ország közti együttműködés intenszifikálása a Kína-Magyarország Övezet és Út Pragmatikus Együttműködési Fórum keretében.

Segítünk megtalálni melyik a legjobb könyvelőiroda Budapesten. Ne vesszen el az információtengerben, bízza magát a legjobbakra.

Az InfoRádió Kft. mint az egyetlen pályázó, megnyerte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácstól a Budapest 88,1 MHz frekvencián való műsorszolgáltatáshoz kiírt tenderét, aminek eredményeképpen a társaság szeptember elsejétől tovább üzemelhet.

A pályázati finanszírozás kulcsfontosságú a vállalkozások és más szervezetek számára. A legjobb pályázatíró cég Budapesten segít kiaknázni a lehetőségeket.

Teremtett világunknak a védelme közösségi felelősségünk, és a természeti harmóniát megzavarni nem szabad.

Az Európai Bizottság (EB) vezetője, Ursula von der Leyen elismerte, hogy a TikTok közösségi hálózat jogilag és technikailag is blokkolható az Európai Unióban. Erről a Politico számol be.

A kőolajkutatás terén egy újabb jelentős mérföldkövet ért el a Mol és az O&GD azzal, hogy felfedeztek egy új olajlelőhelyet Tura közelében.

Az ingatlanjog egy összetett és dinamikusan fejlődő terület. A legjobb ingatlanjogi ügyvéd segít megtalálni a költséghatékony megoldásokat.

A Raiffeisen, az UniCredit és más oroszországi jelenléttel rendelkező vállalatok profitja háromszorosára nőtt 2021 óta.

Az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN által hétfőn közzétett jelentés szerint az euróövezetben és az EU-ban áprilisban nem a várt javulás, hanem a gazdasági hangulat romlása figyelhető meg.

Források szerint az utazás célja kizárólag üzleti jellegű és számos magasrangú kínai politikussal és vállalkozóval történnek egyeztetések.

A tárca parlamenti államtitkára szombaton Hortobágyon, a Szent György-napi kihajtási ünnepen kijelentette, hogy az Agrárminisztérium az állattenyésztőket és az állattartókat stratégiai partnereknek tekinti.

Budapest Hírek Online

Budapest Online Facebook Oldal