Google optimalizált szövegírás, avagy hogyan írjunk jó blogbejegyzést

A blogbejegyzések olvasása napi rutinná vált az online közösség számára. Manapság már mindenki az interneten keresi a megoldást problémájára, keresi a szolgáltatásokat és a termékeket. Ezért fontosak a hagyományos, valamint a Google optimalizált szövegírás használatával készült blogbejegyzések.

Képzeljük vásárlóink helyébe magunkat. Keresünk egy profi vállalkozást, adott esetben ismerőseink, barátaink ajánlották, majd rákattintunk weboldalára. Ott szép arculattal találkozunk, vannak termékek, megnyerő főoldal. Azonban rá kattintunk a blog menüpontra és ott elavult tartalmat, hónapokkal, fél évekkel ezelőtti tartalmakat találunk. Ez bizony nem néz ki jól és nem gerjeszt bizalmat.

Ugye Ön is sokkal hamarabb választaná beszerzési forrásának azt a vállalkozást, ahol minőségi és friss tartalmat talál? 

Ennek egyszerű az oka: a weboldalunk igazából nem csak információ forrás, hanem az ügyfelek számára közvetített komplex kép rólunk és a munkánkról. Ezért olyan fontos, hogy minden a helyén legyen és minőségi szövegírás segítségével hozzuk létre tartalmainkat. 

De milyen az jó blogbejegyzés?

Alapvetően egy jó szövegnek a következő feladatokat kell ellátni, vagyis inkább úgy fogalmaznék, ez a minimális feladat, amit el kell tudnia látni:

  • professzinális tartalmat generál a weboldalra
  • vásárlókat tart meg és vonz egyediségével, színvonalával és hasznosságával
  • bizalmat gerjeszt, hiszen nem elhanyagolt felületet lát az ügyfél

Azonban ennél van egy sokkal hasznosabb és kifizetődőbb közlési forma, amely a legújabb, Google által elismert és értékel technikákat ötvözi a vásárlói igényekkel.

Google optimalizált szövegírás

Google optimalizált szövegírás - profi megoldás a vásárlók megnyerésére

Mivel nyújt többet a hagyományos szövegírásnál? Gyakorlatilag mindennel! Nincs olyan szegmens, amelyben ne lenne acélosabb. Hosszabb és minőségibb szöveg, több képi tartalom esetleg videó, Google optimalizált szövegkörnyezet, hogy a Google kereső minél jobb helyre helyezzen minket. Pontokba szedve ez a lényeg:
  • Google rangsorolási szempontból kiemelten fontos a rendszeres MINŐSÉGI tartalom publikálása, amelyet ez a szolgáltatás messzemenőleg biztosít

Tipp: keressen rá a google optimalizált szövegírás vagy a google optimalizált blogbejegyzés kulcsszavakra a Google keresőjében. Nézze megy hanyadik helyen szerepel ez a cikk. Láthatja, egy jó tartalom csodákra képes :)

  • a potenciális vásárló olyan színvonalú tartalmat talál, amely az Ön oldalát a többi, konkurens weboldal elé helyezi, így jelentősen növelheti árbevételétA

A hagyományos és a Google optimalizált szövegírás közötti különbségek

A digitális világban a tartalom a legfőbb mérce, de nem minden tartalom egyenlő. A reklám szakmában jól bevett PR cikk és PR cikk között is van jócskán különbség. A hagyományos szövegírás és a Google optimalizált szövegírás között jelentős különbségek vannak. Ezek a különbségek nem csak a szöveg megírásának módjában, hanem annak látogatottságra gyakorolt hatásában és hatékonyságában is megmutatkoznak.

A hagyományos szövegírás jellemzői

A hagyományos blogbejegyzések gyakran informális hangvételűek, és elsõsorban az író stílusát és személyiségét tükrözik. Ezekben a szövegek kevesebb hangsúlyt kapnak a kulcsszavak és a keresõmotorok által preferált szerkezet felépítésére.

Ezek SEO szempontból nem optimalizáltak. Ez úgynevezett "írok az oldalra látogató ügyfeleknek" típusú tartalomnak tekinthető, ahol a fókusz a közléseken van, nem a Google által történő felfedezésen, új vásárlók szerzésén.

A Google optimalizált szövegírás jellemzői

A Google optimalizált szövegírás kulcsszavakat és kifejezéseket használ a tartalomban, amelyek javítják a láthatóságot a Google keresõmotor eredményoldalain (SERP). Ezek a bejegyzések gyakran tartalmaznak meta címkéket, leírásokat és strukturált adatokat, amelyek segítik a keresõmotorokat a tartalom értelmezésében. Ennek eléréséhez és ezek optimalizálásához tapasztalatra és tudásra van szükség, amely a Google találati lista eredményeiben nyilvánul meg.

A Google optimalizált szövegírás strukturált és gyakran használ címeket, alfejezeteket, listákat, és egyéb elemeket, amelyek megkönnyítik az olvasást mind az emberek, mind a keresőmotorok számára. Ezen kívül, gyakran jelennek meg keresőmotorokban előkelő helyen azáltal, hogy a tartalom iránt valódi keresletet generálnak. Ezek a bejegyzések jóval hosszabbak, mint a hagyományos blogbejegyzések, 500-600 szó közé tehető méretük.

Az átmenet hagyományosról a Google optimalizált szövegírás eléréséig

Az átmenet a hagyományos blogbejegyzésektől a Google optimalizált blogbejegyzés felé fontos lépés lehet a weboldal látogatottságának növelése és a tartalom elérésének maximalizálása érdekében. Az SEO technikák használatával olyan tartalmat hozhatunk létre, ami nem csak informatív és érdekes, de könnyen megtalálható is a keresõmotorok számára. Ezáltal nem csak az olvasók, hanem a weboldal tulajdonosai is profitálnak belőle.

A SEO és a Google optimalizált szövegírás tartalma nem jelenti a személyiség vagy az "írói hang" elvesztését; inkább a meglévõ tartalom optimalizálásáról és a potenciálisan nagyobb közönség eléréséről szól. A kulcsszavak és a keresőmotorok igényeinek megfelelő tartalom formázása híd lehet a tartalom és az olvasó között, amely végül elősegíti a jobb Google helyezést és a nagyobb látogatottságot, így sokkal több potenciális vásárlót van lehetőségünk meggyőzni arról, hogy a mi termékünket/szolgáltatásunkat válassza.

Kinek ajánljuk a hagyományos blogbejegyzést?

Olyan vállalkozásoknak, akik stabil vásárlói közönséggel rendelkeznek és nem akarnak fejlődni. A meglévő vásárlók számára látványos előrelépést tud produkálni a blogbejegyzések gyakoribbá válása, amely erősíti bennük az eddig kialakult szimpátiát, valamint a más keresőoptimalizálási eljárások okán az oldalra kerülő vásárlók számára is üde színfolt lesz a gyakori, érdekes blogbejegyzések olvasása.

Kinek ajánjuk a Google optimalizált blogbejegyzést?

Olyan cégeknek, akik új potenciális vásárlókat szeretnének megszólítani és ehhez fel kívánják hasznáni a Google keresőmotorjának erejét. Az optimalizált, jóval hosszabb bejegyzések a kulcsai lehetnek a vásárlók oldalunkra irányításában és tartalmukkal meggyőzhetik az olvasót, hogy minket válasszon. 

Google optimalizált szövegírás

A fentebb leírtak alapján Ön is el tudja helyezni vállalkozását a felkínált lehetőségek között, így kérjük tekintse meg árainkat:

Hagyományos blogbejegyzés
(1db jogtiszta kép, normál szöveg, kb. 300 szó)

  • 3 cikk/hónap nettó 9.990 forint
  • 6 cikk/hónap nettó 17.990 forint

Google optimalizált szövegírással készített blogbejegyzés
(2db jogtiszta kép, profi szöveg, kb. 550 szó)

  • 3 cikk/hónap nettó 24.990 forint
  • 6 cikk/hónap nettó 44.990 forint
  • 9 cikk/hónap nettó 64.990 forint

Ajánlatunk legalább 6 havi szerződés kötése esetén érvényes, havi előre utalás mellett. Egyben történő fizetés esetén 10% kedvezményt biztosítunk!

Egyéb, árajánlatunkban nem szereplő szöveges tartalomírási igényével keressen minket bizalommal elérhetőségeink egyikén.

Fotók: Freepik

Trump először jelent meg nyilvánosan a merénylet óta

Mennydörgő tapssal üdvözölték Donald Trump volt amerikai elnököt a republikánusok nemzeti kongresszusának nyitóestjén a wisconsini Milwaukee-ban. 

Németország titokban hatalmas fegyvercsomagot küldött Ukrajnának

Július elején megérkezett egy szállítmány, amely harckocsikat, páncélozott járműveket és légvédelmi rendszereket tartalmazott – írja egy német hírügynökség.

A skótok 40 százaléka kifejezetten örül, hogy az angolok kikaptak az EB döntőben

A hétfőn ismertetett legfrissebb felmérés szerint a skótok 40 százaléka örült annak, hogy az angol labdarúgó-válogatott vereséget szenvedett a németországi Európa-bajnokság vasárnap esti berlini döntőjében.

Katonákat támadtak meg késes migránsok Párizsban az Olimpia előtt

Hétfő este egy járőröző terrorelhárító katonát késes támadás ért Párizsban, a Gare de l'Est pályaudvar közelében. Az elkövetőt elfogták - jelentette be Gérald Darmanin belügyminiszter az X közösségi oldalon. A katona sérülése a bal vállán található, és bár állapota stabil, kórházba szállították. Rendőrségi források szerint a támadó egy 40 éves francia állampolgár, aki a Kongói Demokratikus Köztársaságban született.

Spanyolország jobban játszva ellenfelénél megnyerte az EB-t

A spanyol labdarúgó-válogatott immár egyedüli csúcstartóként negyedszer lett Európa-bajnok, miután vasárnap 2-1-re legyőzte a sorozatban második döntőjét elveszítő angol csapatot.

Donald Trump közleményt adott ki az ellene irányuló támadásról

Donald Trump közleményben mondott köszönetet az amerikai titkosszolgálat őt védő embereinek, valamint a rendvédelmi szervek minden tagjának a gyors beavatkozásért a Pennsylvania állambeli választási gyűlésén történt támadást követően szombaton.

Megerősítették a Trump-merénylet gyanúsítottjának kilétét

A Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) megerősítette a Donald Trump amerikai elnökjelölt elleni merénylet gyanúsítottjának kilétét.

Nagy lépésben tartunk a nyugati átlaghoz: a melegházasságot támogatják a fiatalok, a konzervativizmust nem

Az Aktív Fiatalok Magyarországon kutatás eredménye szerint az egyetemi hallgatók politikai részvétele jelentősen megnőtt az elmúlt öt évben.

Merényletkísérlet Trump ellen: az elnök fülét találta el a golyó, centiken múlott az élete - VIDEÓ

Lövések dördültek el szombaton egy Donald Trump-tüntetésen Pennsylvaniában. A volt elnököt a biztonsági személyzet levitte a színpadról, a képeken vérfoltok láthatók a jobb fülén és az arcán.

Kína adta a globális szél- és napenergia-projektek kétharmadát

Kína az alternatív energiahordozók világelsője lett. A jelentés szerint Kínában a szél- és naperőművek építésének volumene csaknem kétszerese a világ többi részén összesen.

A franciák a választások után kormányozhatatlannak nyilvánították az országot

A franciaországi parlamenti választások után a köztársaság lakóinak az volt a benyomása, hogy az irányíthatatlanná vált. Az Elabe ezt saját felmérése eredményeire hivatkozva jelentette be.

Oroszország ENSZ-nagykövete reagált az ukrajnai kórházi támadásokkal kapcsolatos vádakra

Vaszilij Nebenzia azt mondta az ENSZ Biztonsági Tanácsának, hogy ha egy orosz rakéta ténylegesen eltalálná a klinikát, nem maradna más, csak romok. 

Legjobb fejfájás elleni gyógyszer: megtalálta!

A fejfájás az egyik legelterjedtebb egészségügyi probléma világszerte, ezért kiemelten fontos hogy metaláljuk a legjobb fejfájás elleni gyógyszer-t. Számos tényező válthatja ki, mint például a stressz, a fáradtság, vagy különböző betegségek. 

A franciák legyőzésével ötödször döntős Spanyolország

A spanyol labdarúgó-válogatott hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a francia csapatot a németországi Európa-bajnokság Münchenben játszott keddi elődöntőjében, ezzel története során ötödik alkalommal jutott be a fináléba a kontinensviadalon.

Orbán Viktor Törökország elnökével tárgyalt; a magyar békemisszió támogatását kérte

Orbán Viktor miniszterelnök kedden Washingtonban tárgyalást folytatott Recep Tayyip Erdogan török államfővel a magyar békemisszióról - tájékoztatott Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Budapest Online Facebook Oldal