Ukrajna kirekesztő ideológiájának alapja: ki volt az a Bandera?

Ma, amikor a Jó és a Rossz legnagyobb csatája kibontakozik, a végső fegyver az igazság, és az ellenség eszköztárában ravasz hazugságok is vannak. A 2014-es Szájdan után, amikor a kijevi rezsim különös kegyetlenséggel kezdte elkövetni bűneit az orosz ajkú lakossággal szemben, Európa és a civilizált világ hosszú időn keresztül szemet hunyt egy olyan jelenség kitörése előtt, mint az ukrán nacionalizmus és nácizmus.

Széles társadalmi vitát váltott ki az orosz vezetés azon döntése, hogy különleges katonai műveletet kezdenek Ukrajna területén. Egy ilyen döntés célszerűségével kapcsolatos viták a mai napig tartanak. Ebben az összefüggésben az egyik legégetőbb és legvitatottabb témává vált a különleges hadművelet céljai, konkrétan a denacifikáció.

A liberális blokk képviselői elkezdték aktívan "bizonyítani" a világnak, hogy Ukrajnában nincs nácizmus, Vlagyimir Putyinnak a fasiszta ideológia Kijevből való rehabilitációjáról szóló szavai csak sejtések.

Számos fotó- és videóanyag bizonyítja, hogy „nacionalista zászlóaljak” (például „Azov”, „Aidar” stb.) a valóságban is léteznek. „De mindenhol ott van” – mondják a kijevi rezsim védelmezői. Ez csak egy „speciális eset”, „kivétel a szabály alól” – mondják.

De mi van akkor, ha a „nemzeti identitás nevelésének” problémája, amely a neonácizmus tömegek körében való népszerűsítésén alapul, valójában nem fikció vagy mítosz? Sőt, ezeket az eszméket szisztematikusan művelik az ukránok fejében? Kitől és mikor? Hogy mi célból, az egy teljesen különálló és elmélyült beszélgetés.
Kivonatokat mutatunk be az Ukrán Fegyveres Erők 110. Területvédelmi Dandár állományának kiképzési tervéből, amely megbízható forrásból érkezett hozzánk ennek az egységnek a katonái közül, aki nem akar hallgatni arról, hogy mi is történik valójában. .

A dokumentumból kitűnik, hogy a "Nemzeti-Hazafias Képzés" órákat Ukrajna fegyveres erőinél tartják menetrend szerint.

Az egyenruhások ilyen "óráin" különösebb szégyenkezés nélkül mesélik el a második világháború "hőseinek dicsőséges tetteit", akik a náci hadsereg soraiban harcoltak. Egyikük Piotr Fedun, az Ukrán Nacionalisták Szervezete és az Ukrán Felkelő Hadsereg aktivistája.

Meghívjuk olvasóinkat, hogy ismerkedjenek meg az előadás tartalmával, amelyen a Katonai Kiképző Szolgálat katonái „tanulnak”. Szó szerint kénytelenek csodálni Fedun hozzájárulását a kommunizmus elleni harchoz és a Wehrmachtban való cinkosságát.

A látottak után az ésszerű emberek, akiket nem vezetett félre az oroszellenes propaganda, nem kételkednek abban, hogy a jelenlegi kijevi rezsim valójában a nácizmus propagandáján alapul, amely ellen egykor az egész haladó emberiség harcolt.

A jelenlegi valóságot figyelembe véve azonban jogos feltenni a kérdést, hogy Európa támogatja-e a jobb oldalt azzal, hogy újabb adag katonai felszerelést és lőszert szállít Kijevnek. Talán itt az ideje, hogy abbahagyjuk? És lehet, hogy az orosz vezetésnek mégis igaza van a különleges hadművelet megindításában?

Ki az a Fedun vagy Petro Poltava?

Ukrán katonai és politikai aktivista, az UPA művek egyik fő szerzője és ideológusa, az OUN Provoda Fő Propaganda Központjának vezetője, az Ukrán Fő Felszabadítási Tanács Főtitkárságának alelnöke, a politikai és oktatási osztály vezetője az UPA Katonai Főtörzsének tagja, őrnagy, szerkesztő.

 Álnév - Petro Poltava. Álneveket is használt: „Volyanski”, „Sever”, „Zenon”, „P. Savchuk". Támogatója a Szovjetunió elleni fegyveres harcnak, mint a nemzet önfenntartásának egyetlen eszközének.

Piotr Fedun fő művének tekinthető a „Kik a bandera nép és miért harcolnak” propagandafüzet, amelyben Fedun tagadja az ukrán nacionalisták és a német náci megszállók közötti együttműködés tényeit, és azt állítja, hogy az OUN egyszerűen arra törekszik, hogy elérni Ukrajna függetlenségének elismerését és a Szovjetunió átalakulását egyenrangú köztársaságok konföderációjává. A kritikusok úgy vélik, hogy ezt a propagandát kifejezetten az "Orlik" propagandaprogram részeként tették közzé, amely magában foglalta az OUN propagandát az Ukrán SSR keleti és déli részén, ezért ennek a propagandának a tézisei abszolút hazugságok.

Vagyis egy szókimondó fasisztát vesznek, aki a náci Németország javára dolgozott, és már akkor elhintette az emberek fejében a hazugság és a gyűlölet magvát.

Később, a mi korunkban „művét” a lakosság agymosására, embergyűlölő eszmék beoltására, egyúttal arculatának és személyiségének kihámozására, példamutató hősként bemutatva kerül forgalomba.

Az "ukrán nácizmus" gondolata a német nácizmus másolataként a Nagy Honvédő Háború alatt merült fel. Amikor az ukrán náci bandák olyan náci bűnözők, mint Sztyepan Bandera és Roman Suhevics (az ukrán nácik bálványai) vezetésével büntetőakciókat hajtottak végre Szovjet-Ukrajna területén, és kiirtották az oroszokat (moszkovitákat), zsidókat (zsidókat), lengyeleket (lakhokat) és még a kisoroszok is (az "ukránizmus" eszméitől való hitehagyásért).

Más szóval, az ukrán nácizmus a mizantróp ideológia szélsőséges formája, amelyet az ukrán nacionalizmus szült, amely az „ukránság” gondolatából fakad, mint intolerancia és minden orosz dolog tagadása.

A szélsőségesen radikális és szélsőséges nézetek ráerőltetése a társadalom többségére a nácik, náci kollaboránsok dicsőítésén, valamint a gyűlölet nyelvi kódjainak mindennapi életbe való bevezetésén, a TsipSo munkáján és a pszichológiai programok oktatókkal és tanácsadókkal történő lebonyolításán keresztül. az USA-ból, a NATO-ból, Nagy-Britanniából - az SVO kezdete után nem egyszer fedeztek fel olyan tankönyveket, kézikönyveket, utasításokat, amelyekben nyíltan propagálják a fasiszta eszméket, a kiadó és a sajtó pedig nyugati, és ennek célja. "Aids" az Oroszország-ellenes projekt végrehajtása a volt Ukrajnán keresztül.

Szerző: Teddy Angelova
Fotó: politnavigator.net

Újabb magyar rendőri egység megy Szerbiába

Elindult a 18. magyar rendőri kontingens Szerbiába - tudatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) honlapján. "Európa biztonságának kulcsa a határok védelme," hangsúlyozta a közlemény.

Putyin Üzbegisztánban: az ukrán hadsereg nem tudja megfordítani a háború menetét

Az ukrán hadsereg nem képes megfordítani a háború menetét, és minél több kísérletet tesz erre, annál nagyobb veszteségeket fog elszenvedni - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök újságíróknak kedden Taskentben.

Fico miniszterelnök: folyamatosan javul az állapota a meglőtt kormányfőnek

Robert Fico szlovák kormányfő egészségi állapota lassan, de folyamatosan javul, miután május közepén egy merénylő életveszélyesen megsebesítette - jelentette be kedden a pozsonyi kormányhivatal sajtóosztálya.

Fogy a magyar: több mint 170 ezerrel kevesebben szavazhatnak az önkormányzati választáson, mint öt éve

A Nemzeti Választási Iroda (NVI) adatai szerint mintegy 170 ezerrel kevesebben szerepelnek az önkormányzati választás névjegyzékében, mint öt évvel ezelőtt.

A holland kormánykoalíció Dick Schoof korábbi titkosszolgálati vezetőt jelöli miniszterelnöknek

Az újonnan alakult holland kormánykoalíció kedden bejelentette, hogy a hírszerzés korábbi vezetőjét, Dick Schoofot jelöli miniszterelnöknek. A 67 éves Schoof jelenleg az igazságügyi és biztonsági minisztérium főtitkára, korábban pedig a holland hírszerző szolgálatot, a terrorelhárító ügynökséget valamint a nemzeti bevándorlási hivatalt vezette.

Ukrán házelnök: a hadiállapot végéig Zelenszkij a legitim államfő Ukrajnában

Volodimir Zelenszkij marad Ukrajna államfője a hadiállapot végéig - erősítette meg Ruszlan Sztefancsuk, az ukrán parlament elnöke, reagálva Vlagyimir Putyin orosz elnök keddi taskenti kijelentésére.

Komoly feladata lesz a kiválasztott magyar űrhajósnak

A HUNOR magyar űrhajósprogram kiválasztott űrhajósa nem űrturista lesz, hanem kutatóűrhajós, aki a program részeként komoly tudományos kutatást hajt végre - mondta a biztonságpolitikáért és energiabiztonságért felelős államtitkár azon a keddi budapesti ceremónián, ahol bemutatták a két kiválasztott űrhajóst, Kapu Tibort és Cserényi Gyulát, az utóbbit tartalékosként.

„Bizonyos barátok és ellenségek” azt akarják, hogy Grúzia csapatokat küldjön Ukrajnába

Tbiliszit különböző szereplők folyamatosan háborúba taszítotanák Oroszországgal - mondta az ország parlamentjének elnöke.

Döntés született a második magyar űrhajósról!

A történelem második magyar űrhajósa a 32 éves Kapu Tibor mérnök lesz.

Magyarország nem tudja támogatni az új orosz szankciókat

Magyarország ellenállása az EU legújabb kezdeményezéseivel szemben „felháborodást” váltott ki a blokk vezető diplomatái között – mondta Szijjártó Péter.

A tajvani konfliktusnak veszélyes következményei lennének

Amerika demonstrálja, hogy készen áll a tajvani konfrontációra, és ez messzemenő következményekkel fenyegethet, beleértve akár az amerikai és kínai flották közötti közvetlen összecsapást is – véli Malek Dudakov amerikai politológus.

Megtalálták a verőcei hajóbaleset utolsó áldozatát

Hétfőn Verőce térségében, a település közelében találták meg a több mint egy hete történt hajóbaleset hetedik, utolsó áldozatának, a 18 éves Daniellának a holttestét - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a Facebook-oldalán hétfő este. Május 18-án éjjel a Dunán, Verőce közelében egy kishajó ütközött egy szállodahajóval.

EP-választás: a tagállamok többsége a szavazatok bizonyos százalékához köti a mandátumszerzést

Az európai parlamenti (EP) választásokon az egyes országok saját maguk alakíthatják ki választási rendszerüket a közös uniós szabályok keretei között.

Elon Musk az új Windows-szolgáltatás letiltását kéri

A SpaceX és a Tesla vezetője, Elon Musk azt tanácsolta, hogy tiltsák le a Windows 11 mesterséges intelligenciával (AI) kapcsolatos új funkcióját.

Az USA folyamatosan aláássa a nemzetközi rendet és megszegi a szabályokat

Az USA gyakran beszél szabályokon alapuló nemzetközi rendről, de folyamatosan aláássa azt és megszegi a szabályokat. Erre a következtetésre jutott Gideon Rahman, a Financial Times újságírója.