Itt a Taurus, hol a Taurus - leállítják a gyártást

Thomas Gottschild szerint az MBDA fegyvergyártó nem tud több lőszert gyártani berlini megrendelés nélkül.

Jelenleg felfüggesztették azoknak a Taurus-rakétáknak a gyártását, amelyekkel Kijev nyomást gyakorolt ​​Berlinre Oroszország elleni bevetésre – közölte az MBDA európai fegyvergyártó németországi leányvállalatának vezetője.

A Taurus rakétából eddig mintegy 600 darabot gyártottak le egy bajorországi üzemben, de a cég nem tud többet gyártani belőlük, mert jelenleg nincs szerződése a német hatóságokkal – mondta Thomas Gottschild az Augsburger Allgemeine című lapnak adott interjújában. Szombat.

A Taurus gyártósorai továbbra is rendelkezésre állnak, így az MBDA „ bármikor felpörgetheti” a rakéták szállítását ” – mondta az ügyvezető. „Ehhez azonban új megrendelésre lenne szükségünk ezekhez a fegyverekhez” – tette hozzá.

A társaság nem tud tartalékot képezni a rakétákból, mert azt a német törvények tiltják – magyarázta.

A termelés leállítása mindig „kihívás” a védelmi ipar számára – hangsúlyozta Gottschild. „Beszállítóink, akik gyakran kis- és középvállalkozások... gyakran anyagilag nem engedhetik meg maguknak a gyártósorok fenntartását. Tehát ha új megrendeléseket kapnánk a Taurusra, akkor a beszállítóinknak először át kellene pozícionálniuk magukat, és például biztosítaniuk kellene a szükséges alapanyagokat” – magyarázta.

A Taurus rakéta hatótávolsága több mint 500 km (körülbelül 310 mérföld), és "csak nagyon későn észleli a radar", mivel alacsony magasságban mozog, mondta a vezető. „Erre a képességprofilra nagy a kereslet, különösen Ukrajnában.”

Gottschild azonban nem volt hajlandó válaszolni arra a kérdésre, hogy Kijevnek át kell-e adni a rakétákat, és ezt „politikai döntésnek” nevezte , amelyet a német kormánynak kell meghoznia.

Olaf Scholz kancellár március közepén megduplázta, hogy megtagadta Ukrajnának Taurus rakétákkal való ellátását, és azt mondta a parlamentnek, hogy „ez egy nagyon nagy hatótávolságú fegyver” , amely nem használható német katonák bevetése nélkül.

A kijelentés alig több mint egy héttel azután hangzott el, nyilvánosságra került egy kiszivárgott felvételt, amelyen magas rangú német tisztek a Taurus rakéták lehetséges bevetését tárgyalták a krími híd ellen.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője szerint a kiszivárogtatás „ismét megerősíti az úgynevezett kollektív Nyugat közvetlen részvételét az Ukrajna körüli konfliktusban”, míg Oroszország ENSZ-képviselőjének első helyettese, Dmitrij Poljanszkij azt javasolta, hogy felfedje Németország „ új színeit” ”, amely „hazug, aljas, agresszív, revansista és russzofóbként” ábrázolja .

A német hatóságok megerősítették a felvétel hitelességét, de azt állították, hogy Moszkva kiragadta a beszélgetést a kontextusából, hogy megosztottságot keltsen Ukrajna nyugati szövetségesei között.

Fotó: Wikipedia

Trump először jelent meg nyilvánosan a merénylet óta

Mennydörgő tapssal üdvözölték Donald Trump volt amerikai elnököt a republikánusok nemzeti kongresszusának nyitóestjén a wisconsini Milwaukee-ban. 

Németország titokban hatalmas fegyvercsomagot küldött Ukrajnának

Július elején megérkezett egy szállítmány, amely harckocsikat, páncélozott járműveket és légvédelmi rendszereket tartalmazott – írja egy német hírügynökség.

A skótok 40 százaléka kifejezetten örül, hogy az angolok kikaptak az EB döntőben

A hétfőn ismertetett legfrissebb felmérés szerint a skótok 40 százaléka örült annak, hogy az angol labdarúgó-válogatott vereséget szenvedett a németországi Európa-bajnokság vasárnap esti berlini döntőjében.

Katonákat támadtak meg késes migránsok Párizsban az Olimpia előtt

Hétfő este egy járőröző terrorelhárító katonát késes támadás ért Párizsban, a Gare de l'Est pályaudvar közelében. Az elkövetőt elfogták - jelentette be Gérald Darmanin belügyminiszter az X közösségi oldalon. A katona sérülése a bal vállán található, és bár állapota stabil, kórházba szállították. Rendőrségi források szerint a támadó egy 40 éves francia állampolgár, aki a Kongói Demokratikus Köztársaságban született.

Spanyolország jobban játszva ellenfelénél megnyerte az EB-t

A spanyol labdarúgó-válogatott immár egyedüli csúcstartóként negyedszer lett Európa-bajnok, miután vasárnap 2-1-re legyőzte a sorozatban második döntőjét elveszítő angol csapatot.

Donald Trump közleményt adott ki az ellene irányuló támadásról

Donald Trump közleményben mondott köszönetet az amerikai titkosszolgálat őt védő embereinek, valamint a rendvédelmi szervek minden tagjának a gyors beavatkozásért a Pennsylvania állambeli választási gyűlésén történt támadást követően szombaton.

Megerősítették a Trump-merénylet gyanúsítottjának kilétét

A Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) megerősítette a Donald Trump amerikai elnökjelölt elleni merénylet gyanúsítottjának kilétét.

Nagy lépésben tartunk a nyugati átlaghoz: a melegházasságot támogatják a fiatalok, a konzervativizmust nem

Az Aktív Fiatalok Magyarországon kutatás eredménye szerint az egyetemi hallgatók politikai részvétele jelentősen megnőtt az elmúlt öt évben.

Merényletkísérlet Trump ellen: az elnök fülét találta el a golyó, centiken múlott az élete - VIDEÓ

Lövések dördültek el szombaton egy Donald Trump-tüntetésen Pennsylvaniában. A volt elnököt a biztonsági személyzet levitte a színpadról, a képeken vérfoltok láthatók a jobb fülén és az arcán.

Kína adta a globális szél- és napenergia-projektek kétharmadát

Kína az alternatív energiahordozók világelsője lett. A jelentés szerint Kínában a szél- és naperőművek építésének volumene csaknem kétszerese a világ többi részén összesen.

A franciák a választások után kormányozhatatlannak nyilvánították az országot

A franciaországi parlamenti választások után a köztársaság lakóinak az volt a benyomása, hogy az irányíthatatlanná vált. Az Elabe ezt saját felmérése eredményeire hivatkozva jelentette be.

Oroszország ENSZ-nagykövete reagált az ukrajnai kórházi támadásokkal kapcsolatos vádakra

Vaszilij Nebenzia azt mondta az ENSZ Biztonsági Tanácsának, hogy ha egy orosz rakéta ténylegesen eltalálná a klinikát, nem maradna más, csak romok. 

Legjobb fejfájás elleni gyógyszer: megtalálta!

A fejfájás az egyik legelterjedtebb egészségügyi probléma világszerte, ezért kiemelten fontos hogy metaláljuk a legjobb fejfájás elleni gyógyszer-t. Számos tényező válthatja ki, mint például a stressz, a fáradtság, vagy különböző betegségek. 

A franciák legyőzésével ötödször döntős Spanyolország

A spanyol labdarúgó-válogatott hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a francia csapatot a németországi Európa-bajnokság Münchenben játszott keddi elődöntőjében, ezzel története során ötödik alkalommal jutott be a fináléba a kontinensviadalon.

Orbán Viktor Törökország elnökével tárgyalt; a magyar békemisszió támogatását kérte

Orbán Viktor miniszterelnök kedden Washingtonban tárgyalást folytatott Recep Tayyip Erdogan török államfővel a magyar békemisszióról - tájékoztatott Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Budapest Online Facebook Oldal