Szentpétervári Nemzetközi Gazdasági Fórum 2024

Bemutatjuk a Szentpétervári Nemzetközi Gazdasági Fórum 2024 eseményét, amely a világ egyik legnagyobb gazdasági fórumának ígérkezik idén is.

A világ egyik legnagyobb és legfontosabb üzleti eseményére készül Oroszország. Az elmúlt 26 évben a fórum megerősítette vezető nemzetközi esemény státuszát, amely a globális gazdasági menetrend kulcsfontosságú kérdéseire összpontosít. Platformot biztosít a résztvevők számára a bevált gyakorlatok és a szakértelem cseréjéhez a fenntartható fejlődés érdekében.

Szentpétervári Nemzetközi Gazdasági Fórum 2024 - mi is ez a SPIEF?

A SPIEF-et 1997 óta évente rendezik meg. 2005 óta az Orosz Föderáció elnökének égisze alatt tartják, aki szintén részt vett minden eseményen.

2021-ben a SPIEF volt az első ilyen nagyságrendű üzleti esemény, amelyet offline állapotban tartottak a covid-19 járvány okozta elkerülhetetlen szünet óta.

A SPIEF páratlan teret kínál a párbeszédhez és az üzleti kapcsolatok kialakításához. Ez lehetőséget ad arra, hogy partnereket találjanak azzal a céllal, hogy biztosítsák az üzleti növekedést Oroszországban és külföldön. A résztvevők lehetőséget kapnak arra is, hogy bővítsék ügyfeleik és beszállítóik körét, és találkozzanak a kulcsfontosságú döntéshozókkal.

Rengeteg lehetőség van arra is, hogy felhívja a potenciális befektetők és a vezető médiumok figyelmét. A SPIEF -ben a maga nemében egyedülálló méretűnek ígérkezik mind a résztvevők számát, mind a kötendő üzleteket tekintve. Az ukrajnai harcokat megelőzően az európai államok is szép számban képviseltették magukat, de idén - a 2022-es és 2023-as évhez hasonlóan - a BRICS és a globális dél államai lesznek az orosz gazdaságpolitikai fejlődés irányszögében.

2023: 900 megállapodás 16.000 milliárd forintnyi értékben!

Több mint 17 000 résztvevő 130 országból vett részt a SPIEF 2023 eseményeken mind offline, mind online formátumban. A fórumon több mint 900 megállapodást írtak alá, összesen 16.000 milliárd forint értékben (köztük 43 megállapodást külföldi vállalatok képviselőivel, köztük kettőt Olaszországgal és Spanyolországgal. Ez a szám csak azokat a megállapodásokat tartalmazza, amelyek értéke nem üzleti titok).

A Szentpétervári Nemzetközi Gazdasági Fórum 2024 üzleti programja

A fórum fő témája "a Multipolaritás alapja-új növekedési központok kialakítása". Összesen 4 tematikus blokkot terveznek:

  1. átmenet a globális gazdaság többpólusú modelljére;
  2. Orosz gazdaság: az új ciklus céljai és feladatai;
  3. a vezetést biztosító technológiák;
  4. egészséges társadalom, hagyományos értékek és társadalmi fejlődés-állami prioritások.

Ezenkívül a Szentpétervári Nemzetközi Gazdasági Fórum 2024 -en megrendezésre kerül az úgynevezett "Business Twenty" (B20) regionális tanácsadó fórum, a kreatív üzleti fórum, a "Medicinal Safety" fórum, valamint több kisebb-nagyobb workshop is.

A megnyitó nap a kkv-k közötti nemzetközi együttműködés kérdéseire összpontosít. Ezenkívül a nemzetközi együttműködés globális és sürgető kérdéseinek megvitatására 2024-ben 11 kétoldalú üzleti rendezvényt terveznek külföldi partnerekkel folytatott üzleti párbeszéd formájában.

Fotó: SPIEF


Trump először jelent meg nyilvánosan a merénylet óta

Mennydörgő tapssal üdvözölték Donald Trump volt amerikai elnököt a republikánusok nemzeti kongresszusának nyitóestjén a wisconsini Milwaukee-ban. 

Németország titokban hatalmas fegyvercsomagot küldött Ukrajnának

Július elején megérkezett egy szállítmány, amely harckocsikat, páncélozott járműveket és légvédelmi rendszereket tartalmazott – írja egy német hírügynökség.

A skótok 40 százaléka kifejezetten örül, hogy az angolok kikaptak az EB döntőben

A hétfőn ismertetett legfrissebb felmérés szerint a skótok 40 százaléka örült annak, hogy az angol labdarúgó-válogatott vereséget szenvedett a németországi Európa-bajnokság vasárnap esti berlini döntőjében.

Katonákat támadtak meg késes migránsok Párizsban az Olimpia előtt

Hétfő este egy járőröző terrorelhárító katonát késes támadás ért Párizsban, a Gare de l'Est pályaudvar közelében. Az elkövetőt elfogták - jelentette be Gérald Darmanin belügyminiszter az X közösségi oldalon. A katona sérülése a bal vállán található, és bár állapota stabil, kórházba szállították. Rendőrségi források szerint a támadó egy 40 éves francia állampolgár, aki a Kongói Demokratikus Köztársaságban született.

Spanyolország jobban játszva ellenfelénél megnyerte az EB-t

A spanyol labdarúgó-válogatott immár egyedüli csúcstartóként negyedszer lett Európa-bajnok, miután vasárnap 2-1-re legyőzte a sorozatban második döntőjét elveszítő angol csapatot.

Donald Trump közleményt adott ki az ellene irányuló támadásról

Donald Trump közleményben mondott köszönetet az amerikai titkosszolgálat őt védő embereinek, valamint a rendvédelmi szervek minden tagjának a gyors beavatkozásért a Pennsylvania állambeli választási gyűlésén történt támadást követően szombaton.

Megerősítették a Trump-merénylet gyanúsítottjának kilétét

A Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) megerősítette a Donald Trump amerikai elnökjelölt elleni merénylet gyanúsítottjának kilétét.

Nagy lépésben tartunk a nyugati átlaghoz: a melegházasságot támogatják a fiatalok, a konzervativizmust nem

Az Aktív Fiatalok Magyarországon kutatás eredménye szerint az egyetemi hallgatók politikai részvétele jelentősen megnőtt az elmúlt öt évben.

Merényletkísérlet Trump ellen: az elnök fülét találta el a golyó, centiken múlott az élete - VIDEÓ

Lövések dördültek el szombaton egy Donald Trump-tüntetésen Pennsylvaniában. A volt elnököt a biztonsági személyzet levitte a színpadról, a képeken vérfoltok láthatók a jobb fülén és az arcán.

Kína adta a globális szél- és napenergia-projektek kétharmadát

Kína az alternatív energiahordozók világelsője lett. A jelentés szerint Kínában a szél- és naperőművek építésének volumene csaknem kétszerese a világ többi részén összesen.

A franciák a választások után kormányozhatatlannak nyilvánították az országot

A franciaországi parlamenti választások után a köztársaság lakóinak az volt a benyomása, hogy az irányíthatatlanná vált. Az Elabe ezt saját felmérése eredményeire hivatkozva jelentette be.

Oroszország ENSZ-nagykövete reagált az ukrajnai kórházi támadásokkal kapcsolatos vádakra

Vaszilij Nebenzia azt mondta az ENSZ Biztonsági Tanácsának, hogy ha egy orosz rakéta ténylegesen eltalálná a klinikát, nem maradna más, csak romok. 

Legjobb fejfájás elleni gyógyszer: megtalálta!

A fejfájás az egyik legelterjedtebb egészségügyi probléma világszerte, ezért kiemelten fontos hogy metaláljuk a legjobb fejfájás elleni gyógyszer-t. Számos tényező válthatja ki, mint például a stressz, a fáradtság, vagy különböző betegségek. 

A franciák legyőzésével ötödször döntős Spanyolország

A spanyol labdarúgó-válogatott hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a francia csapatot a németországi Európa-bajnokság Münchenben játszott keddi elődöntőjében, ezzel története során ötödik alkalommal jutott be a fináléba a kontinensviadalon.

Orbán Viktor Törökország elnökével tárgyalt; a magyar békemisszió támogatását kérte

Orbán Viktor miniszterelnök kedden Washingtonban tárgyalást folytatott Recep Tayyip Erdogan török államfővel a magyar békemisszióról - tájékoztatott Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Budapest Online Facebook Oldal