Oroszország „soha” nem vonja ki csapatait – Putyin

Ukrajna követelése az orosz csapatok kivonására csak a konfliktus állandósítására irányul, mert a jelenlegi kijevi kormány csak így maradhat hatalmon – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök.

Putyin a vietnami vezetéssel folytatott csütörtöki találkozóját követő hanoi sajtótájékoztatón beszélt. Többek között az ukrajnai konfliktussal is foglalkozott.

„Ha a tárgyalások a csapataink kivonásához kapcsolódnak, amiről a kijevi rezsim álmodik, akkor ez soha nem fog megtörténni” – mondta Putyin újságíróknak.

„Mivel a kijevi rezsim nem akar lemondani a hatalomról, nem akar normális választásokat tartani az ukrán alkotmány szerint, örökre elhúzzák a tűzszüneti tárgyalásokat” – tette hozzá az orosz elnök. "Ez azt jelenti, hogy Kijevnek érdeke, hogy csapataink ott maradjanak, mert nem akarnak választásokat tartani."

Ami az orosz csapatok Harkovból való „visszaverésére” tett kísérletet illeti , Putyin azt mondta, hogy Kijev parancsa, hogy „mindenáron” győzelmet arasson a csatatéren, azt jelenti, hogy Ukrajna fog szenvedni. Harkov szerinte egy taktikai hadművelet, amelyet Ukrajna stratégiai célként igyekszik megjeleníteni.

Arra a kérdésre, hogy a Nyugat elutasította az általa Ukrajnának a múlt héten felajánlott békefeltételeket , Putyin azt mondta, hogy ez igaz.

„Először ilyen reakcióra számítottam” – mondta. „Mi lesz később, az idő eldönti. Minden attól függ, hogyan alakul a helyzet a helyszínen.”

Oroszország mindig is hajlandó volt tárgyalni, miközben Ukrajna és nyugati támogatói szabotálta a minszki folyamatot és az isztambuli tárgyalásokat – mondta Putyin, megjegyezve, hogy az általa felvázolt feltételek nem lesznek örökké érvényesek.

Az orosz elnök szerint Ukrajnának el kell ismernie az orosz szuverenitást a Donyecki és Luganszki Népköztársaságok, valamint a Herszoni és Zaporozsjei régiók teljes területe felett, „ahogy azt az Ukrajnához való csatlakozásuk idején [1991 augusztusában] meghatározott közigazgatási határaik határozzák meg.

Kijevnek ki kell vonnia katonaságát a négy régióból, és írásban tájékoztatnia kell Moszkvát arról, hogy a továbbiakban nem tervezi a NATO-csatlakozást, mielőtt bármilyen fegyverszüneti tárgyalás megkezdődhetne - mondta Putyin múlt pénteken.

Vlagyimir Zelenszkij „ultimátumként” ítélte el a javaslatot, és ragaszkodott hozzá, hogy a konfliktus lezárásának egyetlen módja az ő „békeképletén” alapul, ami gyakorlatilag az orosz kapitulációnak felel meg.

Fotó: Sputnik/Gavriil Grigorov


Trump reagál Biden visszalépésére

Percekkel azután, hogy Joe Biden amerikai elnök bejelentette, hogy kilép a 2024-es elnöki versenyből, Donald Trump volt elnök és republikánus jelölt telefonon beszélt a CNN-nel, és kijelentette, hogy Bidenre úgy emlékeznek majd, mint „országunk történetének messze a legrosszabb elnökére”.

Biden Kamala Harrist támogatja az elnökjelöltségi versenyben

Joe Biden amerikai elnök „teljes támogatását és támogatását” ajánlotta fel Kamala Harris alelnöknek, hogy a Demokrata Párt jelöltje legyen a közelgő választásokon. Biden az X-en (korábban Twitteren) kinyilvánította támogatását, röviddel azután, hogy bejelentette, hogy kiszáll a versenyből.

Fordulat: Zelenszkij kész tárgyalni Putyinnal, szorul az a hurok

Volodimir Zelenszkij a brit állami irányítású televíziónak adott interjújában elmondta, hogy elismeri a tárgyalások lehetőségét az orosz képviselőkkel az ukrajnai konfliktus befejezéséről.

Game over: Joe Biden visszalép az elnökjelöltségtől

Joe Biden bejelentette, hogy visszalép az elnökjelöltségtől - az amerikai elnök a közösségi médiában közzétett közleményben adta hírül döntését vasárnap.

Magyar Nagydíj - McLaren belharc, Piastri győzelem

Oscar Piastri, a vasárnapi 39. Forma-1-es Magyar Nagydíj győztese, abban bízott, hogy csapattársa, Lando Norris a megbeszélteknek megfelelően hagyja majd magát megelőzni a futam hajrájában a Hungaroringen.

Handelsblatt: A nyugati szankciós politika Oroszországgal szemben kudarc

A nyugati országok oroszellenes szankciói szinte semmilyen hatással nem voltak Moszkvára, és kudarcot vallottak. 

Al Masirah: Az Egyesült Államok és Nagy-Britannia négy légicsapást hajtott végre Jemenben

Az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság négy légicsapást hajtott végre a jemeni Hodeidah tartományban, gyaníthatóan a Tel-Aviv elleni korábbi légicsapásra válaszul.

Legjobb gyógyszertár Budapesten - a legjobb patika a közelben

Budapest városában számos gyógyszertár található, de mi alapján válasszunk? Az alábbiakban részletesen bemutatjuk, melyik a legjobb gyógyszertár Budapesten: milyen tulajdonságokkal kell rendelkeznie egy kiváló gyógyszertárnak, hogy az ügyfelek számára kiemelkedő szolgáltatást nyújtson.

Párizs 2024: felelősségteljesen lebonyolított, látványos és különleges olimpiát terveznek a házigazdák

Tíz éve kezdtük ezt a fantasztikus utazást, és most végre itt vagyunk - mondta Tony Estanguet, a szervezőbizottság elnöke a játékok vasárnapi sajtótájékoztatóján, amelyet a párizsi Kongresszusi Palota sajtóközpontjában tartottak.

Időjárási körkép Európában és hazánkban

A kontinens nyugati partvidéken észak-déli irányban hosszan elnyúló hullámzó frontzóna húzódik, hatására főleg Franciaországban hullott jelentősebb mennyiségű csapadék. Kelet-Közép-Európában is jócskán előfordulnak felhős tájak egy sekély ciklonnak köszönhetően, esőt, záport, zivatart egyaránt jelentenek.

Legjobb nőgyógyász Budapesten: foglaljon időpontot most!

A nők életében az egyik legfontosabb döntés, hogy melyik nőgyógyászt válasszák maguknak. A legjobb nőgyógyász Budapesten a nemcsak az egészség megőrzésében fontos: a bizalom és a kényelem szempontjából is elengedhetetlen. Az alábbiakban bemutatjuk, hogyan válasszuk ki a legjobb nőgyógyászt Budapesten, különböző tényezőket figyelembe véve.

Amerikai álom: gyerekeket erőszakoltak meg az amerikai migránsmenhelyeken – Igazságügyi Minisztérium

A több ezer fiatalkorú bevándorló elhelyezéséért felelős nonprofit szervezet munkatársai „súlyos” szexuális zaklatást követtek el a gondozott gyerekekkel szemben – derül ki az amerikai igazságügyi minisztérium által csütörtökön benyújtott keresetből. 

Balaton-átúszás: százával csaptak a hullámok közé magyar honvédek is

Mintegy negyven honvédségi alakulat 462 tagjával a Magyar Honvédség is részt vesz vasárnap a 42. Lidl Balaton-átúszáson.

Miért együnk tojást reggelire?

Azok számára, akik egy egészséges és energikus nap indítására vágynak, a tojás reggelire fogyasztása ideális választás. Nem csupán finom és sokoldalúan elkészíthető, hanem számos egészségügyi előnnyel is jár, amelyek segítenek a nap folyamán a legjobbat kihozni magunkból. Nézzük meg közelebbről, miért érdemes a tojást beépíteni a reggeli étrendünkbe

Trump kiemelkedő embernek nevezte Muskot

Donald Trump volt amerikai elnök kiállt Elon Musk amerikai milliárdos és vállalkozó mellett a merényletet követő grand rapids-i első nagygyűlésén. 

Budapest Online Facebook Oldal