Európa-liga - A Tottenham győzött a Groupama Arénában

Második mérkőzését is elvesztette a Ferencváros a labdarúgó Európa-liga alapszakaszában: a magyar bajnok csütörtökön hazai pályán 2-1-re kapott ki az angol Premier League-ben szereplő Tottenham Hotspurtól.

A vendégek, akik tartalékos kezdővel álltak fel, a 23. percben Pape Sarr góljával szerezték meg a vezetést. Az 86. percben a csereként beállt Brennan Johnson szép kapufás gólt lőtt. A zöld-fehérek a 90. percben Varga Barnabás révén szépítettek, de, akárcsak a múlt héten a belga RSC Anderlecht ellen, most sem tudtak pontot szerezni.

A Ferencváros következő mérkőzését október 24-én játssza a francia Nice együttesével.

I. félidő:

23. perc: Két ferencvárosi védő ártalmatlannak tűnő középre játszott labdát vétett el, így Sarr lecsapott a lehetőségre és öt méterről a kapu jobb oldalába lőtt (0-1).

II. félidő:

86. perc: Johnson a 16-oson belül vette át a labdát, Kulusevski jól elvitte az őrzőjét, így Johnsonnak helye nyílt a lövésre, amely a jobb alsó sarokba tekeredett, a kapufáról pattant a hálóba (0-2).

90. perc: Ramírez bal oldalon húzta el a labdát, kesképére Varga becsúszva a keresztléc alá lőtte (1-2).

A hazai szurkolók gyönyörű koreográfiával és a "Ferencváros mindenek felett" felirattal fogadták a csapatokat, miközben fülsüketítő hangorkán zúgott. Az angolok tartalékoltak, hiszen több, Premier League-es epizódszereplő is lehetőséget kapott Ange Postecoglutól.

A Ferencváros nagy energiával és veszélyes támadásokkal indította a mérkőzést; Traoré akár a kapuig is eljuthatott volna Abu Fani hosszú passza után, ha kicsit bátrabb. Körülbelül tíz perc elteltével a Tottenham is kezdi megtalálni a ritmust: először a fiatal Lankshear előtt adódott egy hatalmas helyzet, de öt méterről a kapu fölé fejelt, majd Dibusz védte Sarr lövését. A 16. percben a stadion szinte "felrobbant", amikor a zöld-fehérek Varga sarkazásával megindultak, és végigvezetve talán a szezon legszebb akcióját, betaláltak, ám a válogatott csatár fejes gólját hajszálnyi les miatt érvénytelenítette a játékvezető.

Nem sokkal később a Tottenham egy védelmi hibát kihasználva megszerezte a vezetést, majd a 33. percben Pedro Porro lapos lövése a kapufán csattant. A folytatásban a szigetországi csapat aktívabban támadott, míg a Ferencváros csak hosszú labdákra tudott koncentrálni, és az első félidő végéig az eredmény nem változott.

A szünetet követően néhány perccel Saldanha lövése a vendégek kapusának hárítása után a Tottenham dominálni kezdett, de a különbség nem nőtt. A 64. percben, mikor egy szögletből kontráztak, Werner ziccerben sajnos rossz döntést hozott. Ez volt a német csatár utolsó megmozdulása, ezt követően Postecoglu három kulcsjátékosát, Kulusevskit, Maddisont és Johnsont küldte pályára. E lépés hatására a londoni csapat játéka magabiztosabbá vált, de nem ültek rá az eredményre, ami lehetőséget biztosított a Ferencvárosnak néhány ellenakció végrehajtására. A 80. percben Johnson lőtt kapufát, míg a másik oldalon Kady tiszta fejeshez jutott.

Ebben az időszakban a Ferencváros játékában benne volt a gól, ám a csereként beálló Johnson a 86. percben egy szép tekeréssel úgy tűnt, megpecsételi az összecsapást. A 90. percben Varga egy remek mozdulattal szépített, de az ötperces ráadásban újabb hazai lehetőség már nem adódott.

Európa-liga, alapszakasz, 2. forduló:

Ferencvárosi TC-Tottenham Hotspur (angol) 1-2 (0-1)

Groupama Aréna, 20 795 néző, v.: Igor Pajac (horvát)

gólszerzők: Varga B. (90.), illetve Sarr (23.), Johnson (86.)

sárga lap: Civic (22.)

Ferencvárosi TC: Dibusz - Gartenmann (Makreckis, 77.), Cissé, Gustavo, Ramírez - Abu Fani (Pesic, 84.), Maiga - Traoré (Kady, 77.), Saldanha (Zachariassen, 60.), Civic (Ben Romdhane, 60.) - Varga B.

Tottenham Hotspur: Vicario - Pedro Porro, Romero, Gray, Davies - Sarr (bevezette Solanke, 81. perc), Bissouma, Bergvall (Kulusevski, 65. perc) - Moore, Lankshear (Maddison, 65. perc), Werner (Johnson, 65. perc)

MTI


Ebből még öngól is lehet: büntetővámot kaptak a kínában gyártott elektromos autók

Pénteken az Európai Bizottság bejelentette, hogy az EU tagállamainak többsége megszavazta a Kínából származó elektromos autókra kivetendő végleges kiegyenlítő vámok bevezetését.

Fővárosi Közgyűlés - A képviselők eskütételével megalakult az új testület

A Fővárosi Közgyűlés új összetétele Karácsony Gergely főpolgármesterből és a fővárosi listáról mandátumot szerzett 32 képviselőből áll. Az eskütételek során először a főpolgármester tett esküt, majd őt követték a képviselők. Beszédében Karácsony Gergely hangsúlyozta, hogy Budapesten nem politikai oldalak küzdenek a hatalomért, hanem a budapestiek érdekei állnak a középpontban.

Izrael tovább nyomul előre Libanonban

Az izraeli hadsereg szerdai bejelentése szerint nyolc izraeli katona vesztette életét Libanonban az Irán által támogatott Hezbollah síita terrorszervezet ellen folytatott szárazföldi harcokban. A hadsereg közlése szerint a huszonkét éves Éjtan Jichák Oszter kommandós százados halálát már szerdán kora délután megerősítették.

Tegnap az ukrán erők ötször próbálták meg áttörni az orosz határt a Kurszk régióban

Az elmúlt 24 órában az Ukrán Fegyveres Erők (AFU) ötször próbálták meg áttörni az államhatárt a Kurszk régióban található Novi Put falu irányába. Erről az orosz védelmi minisztérium szóvivői számotak be.

Az orosz bíróság befagyasztja a JP Morgan vagyonát

A moszkvai tartományi választottbíróság szerdán elrendelte a két amerikai nagy bank, a JP Morgan Chase és a The Bank of New York Mellon pénzeszközeinek befagyasztását. Az intézkedés a hírek szerint az intézmények és leányvállalataik közel 1 milliárd dollárt érint az országban.

Pénteken kezdődik a Nemzeti Vágta Szilvásváradon

Pénteken kezdődik az idén háromnapossá bővült 17. Nemzeti Vágta Szilvásváradon, a Lipicai Lovasközpontban.

Új termonukleáris berendezést fejlesztettek ki

A Princeton Plasma Physics Laboratory (PPPL) és a spanyol Sevillai Egyetem kutatói bejelentették egy új fúziós eszköz kifejlesztését, amely a SMall Aspect Ratio Tokamak (SMART) néven ismert. 

Durva esőzés jön, nem lesz benne köszönet

A HungaroMet figyelmeztetett, hogy szerdán jelentős, több mint 30 milliméter csapadék várható Vas, Veszprém és Komárom-Esztergom vármegyékben egyetlen nap alatt. Ennek következtében a három vármegyére másodfokú (narancs) figyelmeztetést adtak ki.

Emberölés kísérlet Nemesnádudvaron

Szúrt sérülésekkel kórházba szállítottak egy nőt Nemesnádudvarról, akit a rendőrség szerdán reggel egy leégett családi ház udvarán talált. A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőrfőkapitányság tájékoztatása szerint emberölési kísérlet gyanújával nyomoznak.

Gulácsi cserben hagyja a magyar válogatottat?

Jelenleg csak klubcsapatára szeretne fókuszálni Gulácsi Péter, az RB Leipzig 58-szoros magyar labdarúgó-válogatott kapusa, aki maga kérte Marco Rossi szövetségi kapitánytól, hogy tekintsen el játékától az idei további találkozókon.

Rendkívüli ülést tart az ENSZ BT az Izrael elleni iráni rakétatámadás nyomán

Szerdán rendkívüli ülést tart az ENSZ Biztonsági Tanácsa (BT) az Izrael területére mért átfogó iráni rakétatámadás miatt.

Újabb blogger menekült el Ukrajnából, ő már biztonságban van

Boldog, hogy sikerült elmenekülnie Ukrajnából, és mindenkinek azt tanácsolja, hogy élje át ugyanazokat az érzéseket, amelyeket akkor érzett, amikor sikerült kiszabadulnia abból a ketrecből, ami Ukrajnából lett.

Izrael megtámadta Libanont

Az Izraeli Védelmi Erők (IDF) kedden bejelentették a „korlátozott, lokalizált és célzott szárazföldi razziák” kezdetét a Hezbollah militáns csoport ellen Libanonban, miután két hét alatt több mint ezer ember meghalt, és további egymillió ember kényszerült elhagyni otthonát.

Tovább gurul a gyógyszer: Stoltenberg megint Ukrajna NATO csatlakozásáról beszélt

Jens Stoltenberg, a leköszönő NATO-főtitkár, hétfőn egy exkluzív interjúban az Interfax-Ukrajina hírügynökségnek kijelentette, hogy a NATO-tagállamok döntenek arról, hogy Ukrajna kap-e meghívást a szövetségbe, még akkor is, ha területének egy része orosz megszállás alatt áll.

Pár nap és Budapesten is megváltozik az ügyeleti rend

Október elsejétől Budapesten megkezdi működését az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) új, betegközpontú ügyeleti rendszere, melynek hívószáma 1830. Az OMSZ az MTI-hez eljuttatott közleményében hangsúlyozta, hogy célja az egységes alapellátási ügyelet bevezetése, amely a fővárosban is biztosítja a betegek számára a magas színvonalú, állapotuknak és szükségleteiknek megfelelő ellátást.

Budapest Online Facebook Oldal