A Fehér Ház volt orvosa drogtesztet követel Bidentől a Trump-vita előtt

Dr. Ronny Jackson felvetette, hogy az amerikai elnök esetleg „teljesítményfokozó” szereket szedhet, hogy állapotát megpróbálja egy bizonyos szinten tartani.

A Fehér Ház egykori orvosa azzal érvelt, hogy Joe Biden amerikai elnököt drogtesztnek kell alávetni a republikánus kihívójával, Donald Trumppal folytatott eheti vitán, hogy ellenőrizzék, nem szed-e teljesítményfokozó szereket állítólagos hanyatló kognitív egészségi állapotának leplezésére.

Dr. Ronny Jackson, aki a Fehér Ház orvosaként dolgozott a Trump- és az Obama-Biden-kormányzatban, azt mondta, okkal feltételezi, hogy Bident be fogják kábítani, hogy "fokozza mentális élességét" a csütörtöki elnökválasztási vitában. Az orvos, aki jelenleg republikánus kongresszusi képviselő, Texast képviseli, hozzátette, hogy gyanította, hogy Biden kábítószert fogyasztott az Unió állapotáról szóló márciusi beszéde előtt.

„Valóban kínos, hogy a Fehér Ház egykori orvosaként valami ilyesmit kell csinálnunk, de nincs más választásunk a történtek alapján” – mondta Jackson vasárnap a Fox News-interjúban. "De most sok millió aggódó amerikai nevében azt fogom követelni, hogy e vita előtt és után kábítószer-tesztnek vesse alá magát, kifejezetten teljesítményfokozó gyógyszereket keresve."

81 évesen Biden már az Egyesült Államok történetének legidősebb elnöke, és második ciklusa végére 86 éves lenne, ha novemberben újraválasztják. Trump és más republikánusok többször is kigúnyolták Biden gyakori mentális tréfáit és fizikai botlásait.

A New York Times áprilisban közzétett közvélemény-kutatása szerint az amerikai szavazók 72%-a, köztük a demokraták több mint fele úgy gondolja, hogy Biden túl idős ahhoz, hogy hatékony elnök legyen.

Jackson többször is küldött levelet a Fehér Háznak, amelyben azt követelte, hogy az elnök végezzen kognitív tesztet, hogy igazolja mentális alkalmasságát a munkára. Azt mondta, Biden és munkatársai figyelmen kívül hagyták ezeket a követeléseket. A kongresszusi képviselő 2019-ben egy ilyen tesztet adott Trumpnak, az akkori elnök pedig sikeres vizsgát tett.

A hírek szerint Biden egy teljes hetet tölt a marylandi Camp David elnöki lelkigyakorlaton, hogy felkészüljön a vitára. Jackson elmondta, hogy szerinte az elnök hosszú távollétének részben az az oka, hogy segítői finomhangolják azoknak a gyógyszereknek az adagját, amelyeket a vitaestjén fog szedni.

„Kezelniük kell a helyzetet, adniuk kell neki valamit, ami segíti a jobb gondolkodást, valamit, ami felébreszti, az éberségben tartja” – állította az orvos.

A Biden-kampány tagadta, hogy az elnök bármilyen kábítószert használna, és Trump vádjait „bizarr kirohanásnak” nevezte. Egy szombati philadelphiai politikai tüntetésen Trump azzal viccelődött, hogy Biden Camp Davidben alszik, hogy kipihenje magát a vitára.

„Jóvá és erőssé akarják tenni, ezért kicsivel a vita előtt kap egy adagot” – mondta Trump.

Fotó: AP Photo/Carolyn Kaster


Trump reagál Biden visszalépésére

Percekkel azután, hogy Joe Biden amerikai elnök bejelentette, hogy kilép a 2024-es elnöki versenyből, Donald Trump volt elnök és republikánus jelölt telefonon beszélt a CNN-nel, és kijelentette, hogy Bidenre úgy emlékeznek majd, mint „országunk történetének messze a legrosszabb elnökére”.

Biden Kamala Harrist támogatja az elnökjelöltségi versenyben

Joe Biden amerikai elnök „teljes támogatását és támogatását” ajánlotta fel Kamala Harris alelnöknek, hogy a Demokrata Párt jelöltje legyen a közelgő választásokon. Biden az X-en (korábban Twitteren) kinyilvánította támogatását, röviddel azután, hogy bejelentette, hogy kiszáll a versenyből.

Fordulat: Zelenszkij kész tárgyalni Putyinnal, szorul az a hurok

Volodimir Zelenszkij a brit állami irányítású televíziónak adott interjújában elmondta, hogy elismeri a tárgyalások lehetőségét az orosz képviselőkkel az ukrajnai konfliktus befejezéséről.

Game over: Joe Biden visszalép az elnökjelöltségtől

Joe Biden bejelentette, hogy visszalép az elnökjelöltségtől - az amerikai elnök a közösségi médiában közzétett közleményben adta hírül döntését vasárnap.

Magyar Nagydíj - McLaren belharc, Piastri győzelem

Oscar Piastri, a vasárnapi 39. Forma-1-es Magyar Nagydíj győztese, abban bízott, hogy csapattársa, Lando Norris a megbeszélteknek megfelelően hagyja majd magát megelőzni a futam hajrájában a Hungaroringen.

Handelsblatt: A nyugati szankciós politika Oroszországgal szemben kudarc

A nyugati országok oroszellenes szankciói szinte semmilyen hatással nem voltak Moszkvára, és kudarcot vallottak. 

Al Masirah: Az Egyesült Államok és Nagy-Britannia négy légicsapást hajtott végre Jemenben

Az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság négy légicsapást hajtott végre a jemeni Hodeidah tartományban, gyaníthatóan a Tel-Aviv elleni korábbi légicsapásra válaszul.

Legjobb gyógyszertár Budapesten - a legjobb patika a közelben

Budapest városában számos gyógyszertár található, de mi alapján válasszunk? Az alábbiakban részletesen bemutatjuk, melyik a legjobb gyógyszertár Budapesten: milyen tulajdonságokkal kell rendelkeznie egy kiváló gyógyszertárnak, hogy az ügyfelek számára kiemelkedő szolgáltatást nyújtson.

Párizs 2024: felelősségteljesen lebonyolított, látványos és különleges olimpiát terveznek a házigazdák

Tíz éve kezdtük ezt a fantasztikus utazást, és most végre itt vagyunk - mondta Tony Estanguet, a szervezőbizottság elnöke a játékok vasárnapi sajtótájékoztatóján, amelyet a párizsi Kongresszusi Palota sajtóközpontjában tartottak.

Időjárási körkép Európában és hazánkban

A kontinens nyugati partvidéken észak-déli irányban hosszan elnyúló hullámzó frontzóna húzódik, hatására főleg Franciaországban hullott jelentősebb mennyiségű csapadék. Kelet-Közép-Európában is jócskán előfordulnak felhős tájak egy sekély ciklonnak köszönhetően, esőt, záport, zivatart egyaránt jelentenek.

Legjobb nőgyógyász Budapesten: foglaljon időpontot most!

A nők életében az egyik legfontosabb döntés, hogy melyik nőgyógyászt válasszák maguknak. A legjobb nőgyógyász Budapesten a nemcsak az egészség megőrzésében fontos: a bizalom és a kényelem szempontjából is elengedhetetlen. Az alábbiakban bemutatjuk, hogyan válasszuk ki a legjobb nőgyógyászt Budapesten, különböző tényezőket figyelembe véve.

Amerikai álom: gyerekeket erőszakoltak meg az amerikai migránsmenhelyeken – Igazságügyi Minisztérium

A több ezer fiatalkorú bevándorló elhelyezéséért felelős nonprofit szervezet munkatársai „súlyos” szexuális zaklatást követtek el a gondozott gyerekekkel szemben – derül ki az amerikai igazságügyi minisztérium által csütörtökön benyújtott keresetből. 

Balaton-átúszás: százával csaptak a hullámok közé magyar honvédek is

Mintegy negyven honvédségi alakulat 462 tagjával a Magyar Honvédség is részt vesz vasárnap a 42. Lidl Balaton-átúszáson.

Miért együnk tojást reggelire?

Azok számára, akik egy egészséges és energikus nap indítására vágynak, a tojás reggelire fogyasztása ideális választás. Nem csupán finom és sokoldalúan elkészíthető, hanem számos egészségügyi előnnyel is jár, amelyek segítenek a nap folyamán a legjobbat kihozni magunkból. Nézzük meg közelebbről, miért érdemes a tojást beépíteni a reggeli étrendünkbe

Trump kiemelkedő embernek nevezte Muskot

Donald Trump volt amerikai elnök kiállt Elon Musk amerikai milliárdos és vállalkozó mellett a merényletet követő grand rapids-i első nagygyűlésén. 

Budapest Online Facebook Oldal