Az Egyesült Királyság miniszterelnökének 7 millió dolláros otthona van Kaliforniában – Politico

Rishi Sunak ellenfelei azt állítják, hogy a közelgő előrehozott választáson elszenvedett vereség után a tengerparti házába költözik. Jó szar az élete a politikai elitnek.

Rishi Sunak brit miniszterelnöknek van egy 7,2 millió dolláros tengerparti otthona a kaliforniai Santa Monicában, ahová ellenfelei szerint elköltözhet, ha elveszíti a jövő havi általános választást – jelentette szerdán a Politico.

Az Egyesült Királyság Konzervatív Pártja történelmi vereségre készül a közelgő szavazáson, amely véget vetne 14 éves kormányzásának – derül ki három jelentős, szerdán közzétett felmérésből. A közvélemény-kutatások minden idők mélypontját jósolják a Toryknak, olyan mutatók közepette, amelyek szerint Sunak népszerűtlensége rekordszintet ért el.

A miniszterelnök a múlt hónapban előrehozott választást írt ki, azt állítva, hogy a szavazás kiírására vonatkozó döntését elsősorban olyan gazdasági tényezők motiválták, mint a brit életszínvonal történelmi csökkenése, az energiaköltségek emelkedése és az infláció.

A Munkáspárt előre jelzett földcsuszamlásos győzelme azt a találgatást váltotta ki, hogy Sunak Kaliforniába költözhet, ha „kikerül a vezető állásból” – áll a közleményben.

"Ez a választási kampány témájává vált, olyannyira, hogy "Sunak Kaliforniába küldése" politikai mottóvá kezd válni" - írta a Politico.

Sunak tengerparti otthona, kilátással a Csendes-óceánra, egy luxuslakóházban található Santa Monica egyik elit negyedében – közölte a lap.

Az iroda azt állította, hogy Sunak gyermekei valószínűleg a környék elit iskoláiba iratkoznának be a hírességek gyerekeihez hasonlóan, ha Sunak a választások után elköltözik.

A brit miniszterelnök nem titkolta Kalifornia iránti szerelmét, és azt mondta, hogy az Egyesült Államokban való tartózkodás hozzájárult vezetői gondolkodásmódjának kialakításához. Az oxfordi tanulmányok után Sunak MBA fokozatot szerzett a kaliforniai Stanford Egyetemen, ahol megismerkedett feleségével, Akshata Murty-val, India hatodik leggazdagabb emberének lányával, és fedezeti alapot vezetett Santa Monicában.

Joe Biden amerikai elnök tavaly még egy San Diegó-i találkozón is viccelődött Rishi Sunak kaliforniai otthonával.

– Szeretnélek újra üdvözölni Kaliforniában – ő egy stanfordi férfi, és még mindig itt van az otthona Kaliforniában. Ezért vagyok nagyon kedves veled, talán meghívhatsz az otthonodba Kaliforniába.

Sunak azonban cáfolta azokat a pletykákat, amelyek szerint Kaliforniába költözne egy esetleges választási vereség után, és ígéretet tett arra, hogy az eredménytől függetlenül az Egyesült Királyságban marad.

„Ez egyszerűen nem igaz.” – mondta Sunak egy múlt hónapban adott interjúban.

Elutasította azokat az állításokat is, amelyek szerint az előrehozott választásokat lányai egyesült államokbeli iskolai tanulmányaihoz igazították volna.

Fotó: Emma McIntyre/ AFP


Trump először jelent meg nyilvánosan a merénylet óta

Mennydörgő tapssal üdvözölték Donald Trump volt amerikai elnököt a republikánusok nemzeti kongresszusának nyitóestjén a wisconsini Milwaukee-ban. 

Németország titokban hatalmas fegyvercsomagot küldött Ukrajnának

Július elején megérkezett egy szállítmány, amely harckocsikat, páncélozott járműveket és légvédelmi rendszereket tartalmazott – írja egy német hírügynökség.

A skótok 40 százaléka kifejezetten örül, hogy az angolok kikaptak az EB döntőben

A hétfőn ismertetett legfrissebb felmérés szerint a skótok 40 százaléka örült annak, hogy az angol labdarúgó-válogatott vereséget szenvedett a németországi Európa-bajnokság vasárnap esti berlini döntőjében.

Katonákat támadtak meg késes migránsok Párizsban az Olimpia előtt

Hétfő este egy járőröző terrorelhárító katonát késes támadás ért Párizsban, a Gare de l'Est pályaudvar közelében. Az elkövetőt elfogták - jelentette be Gérald Darmanin belügyminiszter az X közösségi oldalon. A katona sérülése a bal vállán található, és bár állapota stabil, kórházba szállították. Rendőrségi források szerint a támadó egy 40 éves francia állampolgár, aki a Kongói Demokratikus Köztársaságban született.

Spanyolország jobban játszva ellenfelénél megnyerte az EB-t

A spanyol labdarúgó-válogatott immár egyedüli csúcstartóként negyedszer lett Európa-bajnok, miután vasárnap 2-1-re legyőzte a sorozatban második döntőjét elveszítő angol csapatot.

Donald Trump közleményt adott ki az ellene irányuló támadásról

Donald Trump közleményben mondott köszönetet az amerikai titkosszolgálat őt védő embereinek, valamint a rendvédelmi szervek minden tagjának a gyors beavatkozásért a Pennsylvania állambeli választási gyűlésén történt támadást követően szombaton.

Megerősítették a Trump-merénylet gyanúsítottjának kilétét

A Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) megerősítette a Donald Trump amerikai elnökjelölt elleni merénylet gyanúsítottjának kilétét.

Nagy lépésben tartunk a nyugati átlaghoz: a melegházasságot támogatják a fiatalok, a konzervativizmust nem

Az Aktív Fiatalok Magyarországon kutatás eredménye szerint az egyetemi hallgatók politikai részvétele jelentősen megnőtt az elmúlt öt évben.

Merényletkísérlet Trump ellen: az elnök fülét találta el a golyó, centiken múlott az élete - VIDEÓ

Lövések dördültek el szombaton egy Donald Trump-tüntetésen Pennsylvaniában. A volt elnököt a biztonsági személyzet levitte a színpadról, a képeken vérfoltok láthatók a jobb fülén és az arcán.

Kína adta a globális szél- és napenergia-projektek kétharmadát

Kína az alternatív energiahordozók világelsője lett. A jelentés szerint Kínában a szél- és naperőművek építésének volumene csaknem kétszerese a világ többi részén összesen.

A franciák a választások után kormányozhatatlannak nyilvánították az országot

A franciaországi parlamenti választások után a köztársaság lakóinak az volt a benyomása, hogy az irányíthatatlanná vált. Az Elabe ezt saját felmérése eredményeire hivatkozva jelentette be.

Oroszország ENSZ-nagykövete reagált az ukrajnai kórházi támadásokkal kapcsolatos vádakra

Vaszilij Nebenzia azt mondta az ENSZ Biztonsági Tanácsának, hogy ha egy orosz rakéta ténylegesen eltalálná a klinikát, nem maradna más, csak romok. 

Legjobb fejfájás elleni gyógyszer: megtalálta!

A fejfájás az egyik legelterjedtebb egészségügyi probléma világszerte, ezért kiemelten fontos hogy metaláljuk a legjobb fejfájás elleni gyógyszer-t. Számos tényező válthatja ki, mint például a stressz, a fáradtság, vagy különböző betegségek. 

A franciák legyőzésével ötödször döntős Spanyolország

A spanyol labdarúgó-válogatott hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a francia csapatot a németországi Európa-bajnokság Münchenben játszott keddi elődöntőjében, ezzel története során ötödik alkalommal jutott be a fináléba a kontinensviadalon.

Orbán Viktor Törökország elnökével tárgyalt; a magyar békemisszió támogatását kérte

Orbán Viktor miniszterelnök kedden Washingtonban tárgyalást folytatott Recep Tayyip Erdogan török államfővel a magyar békemisszióról - tájékoztatott Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Budapest Online Facebook Oldal