Hidegrázós: Csoboth 101. percben lőtt góljával vertük meg a skótokat!

A magyar labdarúgó-válogatott Csoboth Kevin 101. percben szerzett góljával 1-0-ra legyőzte Skóciát vasárnap a németországi Európa-bajnokság utolsó fordulós csoportmérkőzésén Stuttgartban, ezzel négyesében harmadik helyen végezve megőrizte esélyét a nyolcaddöntőbe jutásra.

A küzdelmes találkozón végig a magyarok álltak közelebb a vezetéshez, mert a riválist mindkét félidőben egy-egy alkalommal csak a kapufa mentette meg a góltól. A tízperces hosszabbítás utolsó pillanataiban aztán egy gyors ellentámadás végén Sallai Roland visszagurított labdájából a csereként beállt Csoboth megszerezte az "életben maradást" jelentő gólt.

A csoportkör végén hatból a négy legjobb harmadik jut tovább, jelenleg a magyarok három ponttal és mínusz hármas gólkülönbséggel állnak.

A csoport, 3. (utolsó) forduló:
Magyarország-Skócia 1-0 (0-0)

Stuttgart, MHP Aréna, 52 ezer néző, v.: Facundo Tello (argentin)
gólszerző: Csoboth (101.)
sárga lap: Styles (18.), Orbán (26.), Schäfer (44.), Kleinheisler (75. - pályán kívül), Csoboth (102.), illetve McTominay (51.)

Magyarország:
Gulácsi - Botka, Orbán, Dárdai (Szalai, 75.) - Bolla (Csoboth, 87.), Styles (Nagy Á., 61.), Schäfer, Kerkez (Nagy Zs., 87.) - Szoboszlai, Sallai - Varga (Ádám, 75.)

Skócia:
Gunn - Ralston (McLean, 83.), Hendry, Hanley, McKenna, Robertson (Morgan, 89.) - McGinn (Armstrong, 76.), Gilmour (Christie, 83.), McGregor, McTominay - Adams (Shankland, 76.)

II. félidő:
101. perc: Sallai a leshatárról kilépve kapott remek labdát Csobothtól a jobb oldalon, lefutott az alapvonalig, majd centerezésére nagyszerű ütemben érkezett Csoboth Kevin, aki kilenc méterről a kapu jobb oldalába gurított (1-0).

Már a mérkőzés kezdete előtt nyilvánvaló volt, hogy a magyar-skót találkozó az egyik legjobb hangulatú csoportmérkőzés lesz, mert a drukkerek rendkívül barátságosak voltak egymással, közösen ittak és énekeltek.

Harminc perccel a kezdő sípszó előtt már szinte mindenki elfoglalta a helyét, a meccs felvezetésekor pedig Gala 1990-es évekbeli slágerére, a Freed from Desire című számra egy emberként ugrált és énekelt a közönség.

A hangulat a magyaroknál tetőzött, amikor felcsendült a Soho Party elhíresült dala, az Éjjel soha nem érhet véget. Bár mindkét csapatnak csak a győzelem adhatott reményt a továbbjutásra, az első percekben mégis a biztonságos játék volt jellemző, egyik fél sem vállalt kockázatot. A skótok valamivel többet birtokolták a labdát, de az első gyors magyar ellentámadás végén Bolla távoli lövését az ellenfél kapusa csak kiütni tudta.

A játék többnyire a két büntetőterület közötti mezőnyjátékra korlátozódott, egyik csapat sem tudott a másik védelmi vonalán túljutni, így lövések és helyzetek sem alakultak ki. Támadásban mindkét fél játékából hiányzott a kreativitás. A mérkőzés élvezhetősége tovább csökkent, mert az apró szabálytalanságok töredezetté tették a játékot, és a magyarok jártak rosszabbul, mivel Styles, Orbán és Schäfer is sárga lapot kaptak

A legnagyobb helyzet a 41. percben alakult ki, amikor Szoboszlai veszélyes helyről végezhetett el szabadrúgást, váratlan ívelése után Orbán tisztán fejelhetett, de a labda a keresztlécen csattant. Gól nem született, mivel les miatt azt sem adták volna meg

Összességében, hiába birtokolták többet a skótok a labdát, még csak gólszerzési kísérletük sem volt. A folytatásra is maradt a biztonsági türelemjáték. A rivális képtelen volt eljutni a magyar kapuig, de Rossi tanítványai is csak elvétve jutottak lövésig. Sallai kísérletét könnyedén védte a skót kapus

Az ellenfél első próbálkozására 53 percet kellett várni, de Adams lövése csúnyán fölé szállt. Az egyedüliként lendületesnek tűnő Sallai másodjára már életerősebb löketet eresztett meg, azonban Hendry blokkolta a labdát

Vérfagyasztó pillanatok következtek a találkozón, mert Szoboszlai beadása után a skót hálóőr mindenkit letarolva ütötte el a labdát, Varga pedig nagy fájdalmak közepette szinte mozdulatlanul a földön maradt.

A segítség lassan érkezett, a magyar játékosoknak kellett sürgetnie az egészségügyi személyzet tagjait és a Vargát eltakaró leplet tartó segítőket. Később a hordágyat is jószerivel Szoboszlaiék tolták a pályára

Hosszú percek ápolása után - Vargát tapsvihar közepette vitték le a pályáról - folytatódhatott csak a játék, amely ezt követően valamelyest felpörgött. Az utolsó negyedórában kezdett kettészakadni a pálya, mert a döntetlen egyik félnek sem volt jó, komoly gólhelyzet azonban így sem alakult ki

Szoboszlai láthatóan fizikális problémákkal küzdött, mert akkor sem tudott lendületesen megindulni, amikor megnyílt előtte a terület. Emiatt a magyar támadások a szokottnál jóval kisebb veszélyt jelentettek

A rendes játékidő végén Schäfer megiramodása okozott izgalmat, amit Gunn-nak kellett védenie

A tízperces ráadásban elkezdtek rohamozni a magyarok. Először Szoboszlai nem sokkal tévesztette el a bal alsó sarkot, majd Csoboth viharzott el a jobb oldalon, de a jobb kapufát találta el

A végére teljesen kettészakadt a pálya, és a csapatok fejvesztve rohamoztak a győztes, reménybeli továbbjutást érő gólért. Gulácsinak először ebben a periódusban kellett nagyot védenie

Amikor már úgy tűnt, hogy a nagy rohanásban sem lesz gól, Sallai jobb oldali előretörése után tökéletesen szolgálta ki Csobothot, aki eldöntötte az összecsapást és a válogatottat a csoport harmadik helyére lőtte. A gól után percekig ünnepelt a csapat és a szurkolótábora, ahogy néhány perccel később, a lefújást követően is.

MTI


Az komoly: nem lehet megenni a Sajóból fogott halakat, mert tele vannak arzénnal

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a rendelkezésre álló adatok és laboratóriumi vizsgálatok alapján nem ajánlja a Sajóból kifogott halak fogyasztását.

Jön a lehülés... hogyan védjük egészségünket?

Az ősz beköszöntével nemcsak a természet színei változnak meg, hanem a hőmérséklet is fokozatosan csökken, ami komoly hatással van egészségünkre.

A chatbotok mindenre válaszolnak, még akkor is, ha nem tudják a választ

A mesterséges intelligencián (AI) alapuló nagy chatbotok nagyobb valószínűséggel követnek el hibákat összetett kérdések megválaszolása során.

Egy Ukrajnából való szökést filmező blogger felkerült az ukrán halállistára

Az ukrán Instagram-blogger, Bumcsik Pasa felkerült a hírhedt, Kijev által támogatott Mirotvorets (vagyis az ukrán halállistára), miután lefilmezte magát, hogy az kényszermozgósítások miatt elmenekül az országból.

Elszúrták Sallai Roland regisztrációját: nem játszhat új klubjában az Európa-liga alapszakaszában

A Galatasarayhoz igazolt Sallai Roland, a Freiburgtól távozó magyar válogatott támadó, azonban még nem léphet pályára első Európa-liga-meccsén. Az új klubja csak a nevezési határidő lejárta után regisztrálta a játékjogát.

Szijjártó Péter: Magyarországnak érdeke a tisztességes kapcsolat fenntartása Oroszországgal

Szijjártó Péter, a külgazdasági és külügyminiszter, New Yorkban, helyi idő szerint szerdán, kifejtette, hogy Magyarország érdeke a tisztességes és kölcsönös tiszteleten alapuló kapcsolatok fenntartása Oroszországgal.

Az idei hurrikánszezon legerősebb vihara közelít Florida partjaihoz életveszélyes áradásokkal

Csütörtökön a Helene vihar négyes fokozatú hurrikánná erősödve közelítette meg Florida északnyugati tengerpartját. A helyi hatóságok figyelmeztették a lakosságot a súlyos károk lehetőségére, valamint az életveszélyes helyzetekre.

Brutális,10 Celsius-fokos visszaesésre kell készülni vasárnapra

A nyári meleg napok után a hétvégén egy hullámzó front érkezik, ami jelentős változást hoz az időjárásban.

Európa-liga - Brüsszeli vereséggel rajtolt a Ferencváros

A Ferencváros 2-1-es vereség szenvedett a belga Anderlecht otthonában a labdarúgó Európa-liga alapszakaszának szerdai nyitófordulójában.

Róma felszámolja az illegális migránstáborokat

Roberto Gualtieri, Róma főpolgármestere, kedden elrendelte a migránsok és más hajléktalanok ideiglenes utcai alvóhelyeinek felszámolását. Ennek keretében a Termini pályaudvar melletti parkban található több tucat sátor lebontása is megkezdődött. A főváros köztisztasági hivatala elszállította a sátrakat, matracokat és személyes tárgyakat.

Pedofil gyilkolt Nyíregyházán: 12 éves kislány az áldozat

Tizenkét éves lányt fojtott meg egy 32 éves férfi Nyíregyházán, a gyanúsítottat a rendőrök őrizetbe vették - közölte a honlapján a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság kedden.

Szijjártó: nem az a kérdés, hogy mit gondolunk a háborúról, hanem hogy hogyan lehet békét teremteni

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter New Yorkban kedd este kifejtette, hogy "majdnem ezer nap elteltével a legfontosabb kérdés már nem az, hogy mit gondolunk a háborúról, hanem, hogy miként lehet békét kialakítani."

Nyugati kettősmérce a szuverenista államférfiak elleni merényletek kapcsán

2024-ben már az eddig történések alapján is kijelenthetjük – és hol van még az év vége -, hogy a szuverenista politikusok elleni terrorakciók és gyilkossági kísérletek soha nem látott szintre emelkedtek.

Vigyázzon! Ősszel a legnagyobb az esély a nagyvadakkal való ütközésre!

Az utóbbi hetekben ismét emelkedett a vadbalesetekről készült beszámolók száma, ami összefüggésben áll az állatok párzási időszakának során megfigyelhető viselkedésváltozásokkal - figyelmeztetett a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ).

Kína kifejlesztett egy miniatűr atomelemet, amelyből miniatűr atomerőművet akarnak csinálni

Számos kínai intézet fizikusai és mérnökei egy új miniatűr atomelemet fejlesztettek ki, amely 8000-szer hatékonyabb, mint az analógok.

Budapest Online Facebook Oldal