Marco Rossi: lesznek változások, sokat tanultam az EB-n

A szövetségi kapitány hangsúlyozta, hogy a válogatott tagjainak fejlesztése a legfontosabb célkitűzés, és ezért több barátságos mérkőzést is terveznek a közeljövőben, hogy a játékosok minél inkább összeszokjanak.

"Az eddigi tapasztalatok alapján tudom, hogy a csapaton belüli kémia rendkívül fontos ahhoz, hogy egy igazán erős és egységes együttest alkothassunk" - mondta. Rossi elmondta, hogy az edzéseken nemcsak a technikai és taktikai alapok fejlődésére fektetik a hangsúlyt, hanem a mentális felkészültségre is. "A játékosoknak tudniuk kell, hogy bármi történik a pályán, mindig harcolniuk kell az utolsó pillanatig" - tette hozzá.

Egy másik fontos aspektus, amelyet Rossi kiemelt, a fiatal tehetségek felkutatása és beépítése a csapatba. "Az utánpótlás-nevelés a jövő záloga, és fontos, hogy a fiatal játékosok lássák, hogy van lehetőségük a válogatottban bizonyítani" - mondta. A szövetségi kapitány már a következő generációs futballistákkal is találkozott, akik között több ígéretes tehetséget is felfedezett. "A jövő évtized magyar labdarúgása rajtuk áll vagy bukik, ezért is fontos, hogy minél korábban elkezdjük őket támogatni és mentorálni" - tette hozzá Rossi.

A csapat következő mérkőzése nemcsak a szurkolók, hanem a szakma figyelmét is felkelti. A játékosok tudatában vannak annak, hogy a teljesítményük nemcsak a saját karrierjükre, hanem az egész ország labdarúgására is hatással van. "Minden mérkőzés egy lehetőség arra, hogy megmutassuk, mennyit fejlődtünk az utóbbi időben" - mondta egy népszerű védő, aki szintén szívesen várja a kerethirdetést. "Remélem, hogy sikerül meglepni a szurkolóinkat, és új lendületet adni a válogatottal folytatott közös munkának.

Különösen sokat várnak a szurkolók a németek ellen vívott első mérkőzéstől, hiszen a német csapat mindig is komoly kihívást jelentett. "Tudjuk, hogy miben kell fejlődnünk, és ezt a meccset jó alkalomnak tartjuk arra, hogy a gyakorlatban is megmutassuk a tudásunkat" - mondta a csapatkapitány, aki hisz abban, hogy a csapat mozgósítani tudja a szurkolók erejét és támogatását. "Több ezer szurkoló előtt kell majd pályára lépnünk, és a hazai közönség támogatása mindig erőt ad nekünk".

A jövő szempontjából Rossi megemlítette, hogy nemcsak a játékosok, hanem a stáb is folyamatosan tanulnak. "Mindannyian, akik a labdarúgás körül dolgozunk, egy állandó fejlődésen megyünk keresztül. Az új tapasztalatok és technikák beépítése elengedhetetlen ahhoz, hogy a legjobbakat tudjuk hozni" - mondta. Rossi elmondta, hogy a következő hónapokban terveznek több edzői szemináriumot is, ahol a legújabb trendekről és módszerekről fognak beszélgetni.

Végül megemlítette, hogy a csapat számára a szurkolói bázis támogatása lényeges. "Számítunk a szurkolóinkra, akik mindig is hittek bennünk. Az ő bizalmuk és szeretetük nélkül nem lennénk képesek ilyen nagy teljesítményeket elérni" - zárta beszédét Rossi, mindez pedig azt sejteti, hogy a közelgő mérkőzések rendkívül izgalmas és fontos pillanatok várnak a magyar labdarúgás életében.

MTI


Lengyelország: menjenek haza és harcoljanak az ukrán családapák

Radoslaw Sikorski lengyel külügyminiszter szerint az EU-tagoknak csökkenteniük kell az ukrán menekülteknek nyújtott szociális juttatásokat, hogy ösztönözzék őket arra, hogy visszatérjenek hazájukba és harcoljanak Oroszország ellen.

Csődgondnokság alá került a Titanicot is készítő hajógyár

Csődgondokság alá kerül a Harland and Wolff hajógyár Észak-Írországban, amely a történelem egyik legismertebb hajóját, a tragikus sorsú Titanicot is építette.

Szijjártó: a paksi bővítés az igazolása, hogy a nukleáris együttműködés visszahozhatja a párbeszédet a világpolitikába

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn, Bécsben a paksi atomerőmű bővítésének jelentőségéről beszélt.

OVF: elérte a Szigetközt az árhullám, Mosonmagyaróvárnál a Lajtán harmadfokú árvízvédelmi készültség van

A Szigetközt elérte az árhullám, amely miatt a Lajtán, Mosonmagyaróvárnál harmadfokú árvízvédelmi készültséget kellett elrendelni az állami védvonalakon, tájékoztatta az Országos Vízügyi Főigazgatóság.

Második világháborús gránátok kerültek elő Érden

Érden, egy építkezés előkészítése során összesen 49 darab második világháborús gránát került elő - tájékoztatott a Magyar Honvédség 1. Tűzszerész és Folyamőr Ezrede a Facebook-oldalán hétfőn.

Árvíz 2024: honvédek és árvízvédelmi szakemberek a gátakon

A honvédelmi miniszter vasárnap bejelentette, hogy több vármegye kérésére katonákat vezényeltek ki árvízvédelmi feladatokra a Facebook-oldalán.

Rendkívüli: újabb gyilkossági kísérlet Donald Trump ellen

Vasárnap Floridában lövések dördültek el Donald Trump közelében, miközben a republikánus elnökjelölt a golfpályán tartózkodott.

Hétfőtől emelkedik az árvízvédelmi készültség a fővárosban

Budapesten hétfőtől harmadfokú árvízvédelmi készültséget rendeltek el - közölte szombaton az MTI-vel a főpolgármesteri hivatal.

Hans Zimmer jövő novemberben Budapesten koncertezik

Hans Zimmer 2025. november 12-én a budapesti MVM Dome-ban lép fel új turnéjával, a The Next Level című koncerttel.

Az átlagosnál kétszer több hőségnap volt idén nyáron

Az idei nyáron kétszer annyi hőségnapot regisztrálhattunk, mint az átlag. Azok a napok, amikor a legmagasabb hőmérséklet elérte a 30 Celsius-fokot, kiemelkedő számú volt; összesen 53 hőségnapot rögzítettek, ami több mint a duplája a szokásos 26 napnak.

Kiadós eső, erős szél és lehűlés várható a hévégén a meteorológia szerint

A hétvégén kiadós esőre és erős, olykor viharos szélre lehet számítani, a hőmérséklet pedig jelentősen visszaesik - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. csütörtöki előrejelzéséből.

Az amerikai szabályozó reagált a Starship miatti kritikákra

Az Egyesült Államok Szövetségi Légiközlekedési Hivatala reagált a SpaceX Starship újrafelhasználható szállítórendszerének elindításának késedelme miatti kritikára, melyeket Elon Musk tett a napokban. 

Az ukrán elnök elutasította a kínai-brazil béketervet, inkább tovább folytatják az erőszakos mozgósítást - VIDEÓ

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök destruktívnak minősítette és elutasította a kínai-brazil béketervet, mert úgy véli, ez csupán egy politikai nyilatkozat, amit ráadásul Ukrajnával nem egyeztettek.

KSH: tovább zuhan az ipari termelés hazánkban

2024 júliusában a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken közzétett második becslése szerint az ipari termelés volumene naptári hatásoktól megtisztítva 6,4%-kal elmaradt az előző évi szinttől, míg a munkanap hatásaival korrigált adatok alapján 1,3%-os csökkenést mutatott.

Trump: nem vitázok ismét Kamala Harrisszel!

Donald Trump amerikai republikánus párti elnökjelölt csütörtökön közölte, hogy nem lesz újabb vita közte és Kamala Harris demokrata párti politikus között a november 5-i elnökválasztás előtt.

Budapest Online Facebook Oldal