Trump kaszált Floridában: 50 millió dollárt ajánlottak fel neki

Donald Trump kampányához egy zártkörű floridai eseményen gazdag támogatók több mint 50 millió dollár (18 milliárd forint) összegű felajánlást tettek, amint azt a republikánus jelölt csapata vasárnap közölte.

Ez a jelentős bevételek növekedése lehetővé tette Donald Trump számára, hogy csökkentse azt az anyagi hátrányt, amely Joe Biden jelenlegi elnökkel szemben mutatkozott a választási versenyben. Joe Biden kampánya és a Demokrata Párt bejelentette, hogy márciusban 90 millió dollár (32 milliárd forint) támogatást kaptak, a hónapot pedig 192 millió dolláros (69 milliárd forint) készpénzállománnyal zárták.

A republikánusok és Trump kampányának márciusi gazdálkodása 65 millió dollár (23 milliárd forint) bevételt, és a hónap végére 93 millió dollár (33 milliárd forint) elérhető összegett mutatott. A kampánytámogatási erőfeszítések keretében Joe Biden és csapata egy emelkedett profilú eseményt rendeztek márciusban a New York-i Radio City Music Hallban, ahol a hivatalban lévő elnök mellett két korábbi demokrata elnök, Barack Obama és Bill Clinton is tiszteletét tette, és az est során 26 millió dollár (9 milliárd forint) gyűlt össze.

Donald Trump, aki szintén újra elnökké szeretne válni, támogatási rendezvényét Floridában, Palm Springsben, John Paulson milliárdos befektető otthonában szervezte meg.

A csak meghívottaknak tartott eseményen részt vettek olyan tehetős republikánus támogatók is, mint a az olajiparban érdekelt Harold Hamm, a szálloda- és űriparban ismert Robert Bigelow milliárdos, valamint a kaszinóüzletben aktív Steve Wynn. Az eseményen jelen voltak Trump korábbi republikánus előválasztásiellenfelei is, beleértve Tim Scott szenátort és Vivek Ramaswamy nagyvállalkozót.

Az eseményen összegyűlt 50 millió dolláros támogatás történelmi rekordot jelent az amerikai politikában, a Trump kampány szerint. Az esemény megvalósulását egy megállapodás tette lehetővé Donald Trump választási csapatának, a Republikánus Párt országos és állami szervezeteinek együttműködésével.

A gyűjtött összeg egy része azoknak a republikánus politikai szervezeteknek jár, amelyek Trump politikai tevékenységével összefüggő költségeket, így egyes bírósági perek díjait is finanszírozzák.

MTI
Fotó: Lynne Sladky/AP

Trump először jelent meg nyilvánosan a merénylet óta

Mennydörgő tapssal üdvözölték Donald Trump volt amerikai elnököt a republikánusok nemzeti kongresszusának nyitóestjén a wisconsini Milwaukee-ban. 

Németország titokban hatalmas fegyvercsomagot küldött Ukrajnának

Július elején megérkezett egy szállítmány, amely harckocsikat, páncélozott járműveket és légvédelmi rendszereket tartalmazott – írja egy német hírügynökség.

A skótok 40 százaléka kifejezetten örül, hogy az angolok kikaptak az EB döntőben

A hétfőn ismertetett legfrissebb felmérés szerint a skótok 40 százaléka örült annak, hogy az angol labdarúgó-válogatott vereséget szenvedett a németországi Európa-bajnokság vasárnap esti berlini döntőjében.

Katonákat támadtak meg késes migránsok Párizsban az Olimpia előtt

Hétfő este egy járőröző terrorelhárító katonát késes támadás ért Párizsban, a Gare de l'Est pályaudvar közelében. Az elkövetőt elfogták - jelentette be Gérald Darmanin belügyminiszter az X közösségi oldalon. A katona sérülése a bal vállán található, és bár állapota stabil, kórházba szállították. Rendőrségi források szerint a támadó egy 40 éves francia állampolgár, aki a Kongói Demokratikus Köztársaságban született.

Spanyolország jobban játszva ellenfelénél megnyerte az EB-t

A spanyol labdarúgó-válogatott immár egyedüli csúcstartóként negyedszer lett Európa-bajnok, miután vasárnap 2-1-re legyőzte a sorozatban második döntőjét elveszítő angol csapatot.

Donald Trump közleményt adott ki az ellene irányuló támadásról

Donald Trump közleményben mondott köszönetet az amerikai titkosszolgálat őt védő embereinek, valamint a rendvédelmi szervek minden tagjának a gyors beavatkozásért a Pennsylvania állambeli választási gyűlésén történt támadást követően szombaton.

Megerősítették a Trump-merénylet gyanúsítottjának kilétét

A Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) megerősítette a Donald Trump amerikai elnökjelölt elleni merénylet gyanúsítottjának kilétét.

Nagy lépésben tartunk a nyugati átlaghoz: a melegházasságot támogatják a fiatalok, a konzervativizmust nem

Az Aktív Fiatalok Magyarországon kutatás eredménye szerint az egyetemi hallgatók politikai részvétele jelentősen megnőtt az elmúlt öt évben.

Merényletkísérlet Trump ellen: az elnök fülét találta el a golyó, centiken múlott az élete - VIDEÓ

Lövések dördültek el szombaton egy Donald Trump-tüntetésen Pennsylvaniában. A volt elnököt a biztonsági személyzet levitte a színpadról, a képeken vérfoltok láthatók a jobb fülén és az arcán.

Kína adta a globális szél- és napenergia-projektek kétharmadát

Kína az alternatív energiahordozók világelsője lett. A jelentés szerint Kínában a szél- és naperőművek építésének volumene csaknem kétszerese a világ többi részén összesen.

A franciák a választások után kormányozhatatlannak nyilvánították az országot

A franciaországi parlamenti választások után a köztársaság lakóinak az volt a benyomása, hogy az irányíthatatlanná vált. Az Elabe ezt saját felmérése eredményeire hivatkozva jelentette be.

Oroszország ENSZ-nagykövete reagált az ukrajnai kórházi támadásokkal kapcsolatos vádakra

Vaszilij Nebenzia azt mondta az ENSZ Biztonsági Tanácsának, hogy ha egy orosz rakéta ténylegesen eltalálná a klinikát, nem maradna más, csak romok. 

Legjobb fejfájás elleni gyógyszer: megtalálta!

A fejfájás az egyik legelterjedtebb egészségügyi probléma világszerte, ezért kiemelten fontos hogy metaláljuk a legjobb fejfájás elleni gyógyszer-t. Számos tényező válthatja ki, mint például a stressz, a fáradtság, vagy különböző betegségek. 

A franciák legyőzésével ötödször döntős Spanyolország

A spanyol labdarúgó-válogatott hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a francia csapatot a németországi Európa-bajnokság Münchenben játszott keddi elődöntőjében, ezzel története során ötödik alkalommal jutott be a fináléba a kontinensviadalon.

Orbán Viktor Törökország elnökével tárgyalt; a magyar békemisszió támogatását kérte

Orbán Viktor miniszterelnök kedden Washingtonban tárgyalást folytatott Recep Tayyip Erdogan török államfővel a magyar békemisszióról - tájékoztatott Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Budapest Online Facebook Oldal