40 indiai munkás halt meg egy kuvaiti épülettűzben - VIDEÓ

A helyi hatóságok szerint 49 ember halt meg szerdán egy mangafi lakóház robbanása során. 

Az indiai külügyminisztérium közleménye szerint legalább 40 indiai meghalt, amikor hatalmas tűz ütött ki szerdán egy lakóépületben Kuvaiti Mangaf városában.

Narendra Modi indiai miniszterelnök kijelentette, hogy az ország kuvaiti nagykövetsége szorosan figyelemmel kíséri a helyzetet, és együttműködik a helyi hatóságokkal, hogy segítsenek a „szomorítú balesetben” érintetteken.

„Gondolatom mindazokkal jár, akik elvesztették közeli hozzátartozóikat és szeretteiket. Imádkozom, hogy a sérültek mielőbb felépüljenek” – írta Modi az X-en (korábban Twitteren) közzétett bejegyzésében.

Shri Kirti Vardhan Singh indiai külügyminiszter azonnal Kuvaitba utazott, hogy biztosítsa az áldozatok maradványainak mielőbbi hazaszállítását, valamint hogy a sérült felek orvosi segítséget kapjanak – közölte a külügyminisztérium.

A közösségi médiában keringő videók azt mutatják, hogy lángok borítják el egy hatemeletes épület alsó részét, ahol munkások voltak, és vastag, fekete füst terjed a felső emeleteken.

 

A kuvaiti belügyminisztérium jelentése szerint a lángok összesített halálos áldozatainak száma elérte a 49- et. Ahmad Al-Awadhi kuvaiti egészségügyi miniszter szerint 56 ember került kórházba.

Meshal al-Ahmad al-Sabah emír sejk vizsgálatot rendelt el a tűz okának kiderítésére, és ragaszkodik ahhoz, hogy mindenkit felelősségre vonjanak.

Kuvait első miniszterelnök-helyettese és belügyminisztere, Fahad Yousuf Al-Sabah sejk megígérte, hogy az esetet követően „figyelmeztetés nélkül” ellenőrzik a lakóházakat a jogsértések miatt.

A miniszterelnök-helyettes kapzsisággal vádolta az ingatlantulajdonosokat, mondván, az építési szabványok megsértése okozta a szerdai tragédiát.

„Sajnos az ingatlantulajdonosok kapzsisága vezetett ehhez; megsértik az előírásokat, és ez a jogsértések eredménye” – mondta a Reutersnek.

Kuvaitban nagy a migráns munkavállalók közössége, akik száma meghaladja a közel 4,3 milliós helyi lakosságot. Az Egyesült Államok Állami Orvostudományi Könyvtára által nyomon követett statisztikák szerint az ország lakosságának 60%-át, a teljes munkaerő 78%-át pedig külföldi állampolgárok teszik ki.

Fotó: AFP / Yasser Al-Zayyat


Donald Trump közleményt adott ki az ellene irányuló támadásról

Donald Trump közleményben mondott köszönetet az amerikai titkosszolgálat őt védő embereinek, valamint a rendvédelmi szervek minden tagjának a gyors beavatkozásért a Pennsylvania állambeli választási gyűlésén történt támadást követően szombaton.

Megerősítették a Trump-merénylet gyanúsítottjának kilétét

A Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) megerősítette a Donald Trump amerikai elnökjelölt elleni merénylet gyanúsítottjának kilétét.

Nagy lépésben tartunk a nyugati átlaghoz: a melegházasságot támogatják a fiatalok, a konzervativizmust nem

Az Aktív Fiatalok Magyarországon kutatás eredménye szerint az egyetemi hallgatók politikai részvétele jelentősen megnőtt az elmúlt öt évben.

Merényletkísérlet Trump ellen: az elnök fülét találta el a golyó, centiken múlott az élete - VIDEÓ

Lövések dördültek el szombaton egy Donald Trump-tüntetésen Pennsylvaniában. A volt elnököt a biztonsági személyzet levitte a színpadról, a képeken vérfoltok láthatók a jobb fülén és az arcán.

Kína adta a globális szél- és napenergia-projektek kétharmadát

Kína az alternatív energiahordozók világelsője lett. A jelentés szerint Kínában a szél- és naperőművek építésének volumene csaknem kétszerese a világ többi részén összesen.

A franciák a választások után kormányozhatatlannak nyilvánították az országot

A franciaországi parlamenti választások után a köztársaság lakóinak az volt a benyomása, hogy az irányíthatatlanná vált. Az Elabe ezt saját felmérése eredményeire hivatkozva jelentette be.

Oroszország ENSZ-nagykövete reagált az ukrajnai kórházi támadásokkal kapcsolatos vádakra

Vaszilij Nebenzia azt mondta az ENSZ Biztonsági Tanácsának, hogy ha egy orosz rakéta ténylegesen eltalálná a klinikát, nem maradna más, csak romok. 

Legjobb fejfájás elleni gyógyszer: megtalálta!

A fejfájás az egyik legelterjedtebb egészségügyi probléma világszerte, ezért kiemelten fontos hogy metaláljuk a legjobb fejfájás elleni gyógyszer-t. Számos tényező válthatja ki, mint például a stressz, a fáradtság, vagy különböző betegségek. 

A franciák legyőzésével ötödször döntős Spanyolország

A spanyol labdarúgó-válogatott hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a francia csapatot a németországi Európa-bajnokság Münchenben játszott keddi elődöntőjében, ezzel története során ötödik alkalommal jutott be a fináléba a kontinensviadalon.

Orbán Viktor Törökország elnökével tárgyalt; a magyar békemisszió támogatását kérte

Orbán Viktor miniszterelnök kedden Washingtonban tárgyalást folytatott Recep Tayyip Erdogan török államfővel a magyar békemisszióról - tájékoztatott Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Irigylésre méltó inflációs helyzetben Kína

Júniusban a vártnál nagyobb mértékben mérséklődött az éves infláció Kínában: a nemzeti statisztikai hivatal szerdai jelentése szerint a várt 0,4 százalékkal és az előző havi 0,3 százalékkal szemben 0,2 százalékkal emelkedtek a fogyasztói árak.

Karácsony Gergely: választási csalásra tett kísérlet lehet az újraszámlálás

Karácsony Gergely főpolgármester kijelentette, hogy amennyiben a június 9-i főpolgármester-választás érvényes szavazatainak újraszámlálása során nem teljesülnek az általa megjelölt garanciális elemek, azt választási csalásra tett kísérletként fogja értelmezni.

Azbej Tristan: több mint 300 millió keresztény szenved el üldöztetést vagy hátrányos megkülönböztetést manapság a világban

"Ma világszerte több mint 300 millió keresztény szenved üldöztetést vagy hátrányos megkülönböztetést" – mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára, aki az üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps program lebonyolításáért felel.

Összefügghet a Parkinson-kór és a demencia?

A Parkinson-kór és a demencia kapcsolatának vizsgálata az utóbbi években egyre több figyelmet kapott. Az orvostudomány előrehaladtával egyre több adat és kutatási eredmény áll rendelkezésre, amelyek segítenek megérteni ennek a két neurológiai betegségnek az összefonódását.

Biden Parkinson-kóros? Egy vezető orvos rendszeresen látogatja

A nyilvánosan megtekinthető látogatói naplók szerint tavaly július óta legalább nyolcszor (!) járt a Fehér Házban egy Parkinson-kórra szakosodott neurológus. Biden mentális és fizikai egészségével kapcsolatos kétségek uralják az amerikai médiát a Donald Trump elleni múlt havi katasztrofális vitája óta.

Budapest Online Facebook Oldal