A zavart Biden-klipek „hamisítások” – Fehér Ház - VIDEÓ

Karine Jean-Pierre sajtótitkár szerint azok a videók, amelyeken az amerikai elnök a színpadon megfagyva elkóborol, mind manipuláltak.

Karine Jean-Pierre, a Fehér Ház sajtótitkára azt állította, hogy a közelmúltban készült videókat, amelyeken Joe Biden amerikai elnök zavarodottan néz ki nyilvános eseményeken, manipulálták, és "olcsó hamisítványnak" minősítette őket. 

Jean-Pierre megjegyzései azután érkeztek, hogy az elmúlt hetekben több Bidenről készült videó is elterjedt a közösségi médiában. Az egyik klipben azt lehetett látni, hogy az elnök nehezen ül le a D-Day megemlékezésen Franciaországban. Számos kommentelő azt sugallta, hogy az amerikai vezető „teljesen elveszett”, vagy „valamilyen gond van a toronyban."

Egy másik videón Biden látható a G7 vezetőivel Olaszországban, és egy ejtőernyős bemutatót néz. Egy ponton az amerikai elnök elfordult, és elkóborolt ​​a csoporttól, mire Giorgia Meloni olasz miniszterelnök kézen fogta, hogy visszavezesse a többi taghoz. 

Egy harmadik klipben egy Los Angeles-i adománygyűjtő eseményről, Barack Obama volt elnökkel és Jimmy Kimmel késő esti műsorvezetővel, úgy tűnt, Biden megdermedt, miközben búcsút intett a tömegnek. Obama ekkor megfogta Bident, és megveregette a hátát, miközben levezette a színpadról. 

Megjelent egy klip is a Fehér Ház Juneteenth koncertjéről, amelyen a 81 éves elnök kínosan megdermedt, ahogy körülötte mindenki a zenére táncol. 

Jean-Pierre hétfőn a Fehér Ház sajtóeseményén újságíróknak nyilatkozva kijelentette, hogy „látjuk ezeket a mélyhamisításokat, ezeket a manipulált videókat, és ez ismét rosszhiszeműen történik”. A sajtótitkár azt állította, hogy az ezekről az incidensekről szóló jelentések Biden elleni „támadások”, amelyek a republikánusok „kétségbeesését” mutatják, akik nem hajlandók elismerni az elnök eredményeit. 

Arra a kérdésre, hogy nyilatkozzon konkrétan a Melonival és Obamával történt incidensekkel kapcsolatban, akik látszólag „színpadi útmutatást” adtak Bidennek, Jean-Pierre ragaszkodott hozzá, hogy ezek „olcsó hamisítványok”, és „ez nem történt meg abban az értelemben, amit az emberek mondanak." (döbbenetes, hogy már azt is letagadják, amit a saját szemünkkel látunk... -szerk.)

Elutasította azokat az állításokat is, amelyek szerint Biden megfagyott a Juneteenth koncerten, ami csak azért tűnt így, mert az elnök egyszerűen nem akart táncolni. „Elnézést, nem tudtam, hogy a tánc elmulasztása mentális egészségügyi probléma. Furcsa dolog ez” – mondta Jean-Pierre. 

Több közvélemény-kutatás szerint Biden mentális egészsége régóta foglalkoztatja az amerikai szavazókat, akik közül sokan úgy gondolják, hogy mentálisan és fizikailag alkalmatlan a hivatalra. A Wall Street Journal legutóbbi jelentése azt is állította, hogy gyakori nyilvános mentális tréfáitól eltekintve Biden a „lassúság és az értelmezési zavar” jeleit mutatja az amerikai törvényhozókkal folytatott zárt ajtók mögötti találkozókon.

Fotó: Youtube Képernyőkép


Trump először jelent meg nyilvánosan a merénylet óta

Mennydörgő tapssal üdvözölték Donald Trump volt amerikai elnököt a republikánusok nemzeti kongresszusának nyitóestjén a wisconsini Milwaukee-ban. 

Németország titokban hatalmas fegyvercsomagot küldött Ukrajnának

Július elején megérkezett egy szállítmány, amely harckocsikat, páncélozott járműveket és légvédelmi rendszereket tartalmazott – írja egy német hírügynökség.

A skótok 40 százaléka kifejezetten örül, hogy az angolok kikaptak az EB döntőben

A hétfőn ismertetett legfrissebb felmérés szerint a skótok 40 százaléka örült annak, hogy az angol labdarúgó-válogatott vereséget szenvedett a németországi Európa-bajnokság vasárnap esti berlini döntőjében.

Katonákat támadtak meg késes migránsok Párizsban az Olimpia előtt

Hétfő este egy járőröző terrorelhárító katonát késes támadás ért Párizsban, a Gare de l'Est pályaudvar közelében. Az elkövetőt elfogták - jelentette be Gérald Darmanin belügyminiszter az X közösségi oldalon. A katona sérülése a bal vállán található, és bár állapota stabil, kórházba szállították. Rendőrségi források szerint a támadó egy 40 éves francia állampolgár, aki a Kongói Demokratikus Köztársaságban született.

Spanyolország jobban játszva ellenfelénél megnyerte az EB-t

A spanyol labdarúgó-válogatott immár egyedüli csúcstartóként negyedszer lett Európa-bajnok, miután vasárnap 2-1-re legyőzte a sorozatban második döntőjét elveszítő angol csapatot.

Donald Trump közleményt adott ki az ellene irányuló támadásról

Donald Trump közleményben mondott köszönetet az amerikai titkosszolgálat őt védő embereinek, valamint a rendvédelmi szervek minden tagjának a gyors beavatkozásért a Pennsylvania állambeli választási gyűlésén történt támadást követően szombaton.

Megerősítették a Trump-merénylet gyanúsítottjának kilétét

A Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) megerősítette a Donald Trump amerikai elnökjelölt elleni merénylet gyanúsítottjának kilétét.

Nagy lépésben tartunk a nyugati átlaghoz: a melegházasságot támogatják a fiatalok, a konzervativizmust nem

Az Aktív Fiatalok Magyarországon kutatás eredménye szerint az egyetemi hallgatók politikai részvétele jelentősen megnőtt az elmúlt öt évben.

Merényletkísérlet Trump ellen: az elnök fülét találta el a golyó, centiken múlott az élete - VIDEÓ

Lövések dördültek el szombaton egy Donald Trump-tüntetésen Pennsylvaniában. A volt elnököt a biztonsági személyzet levitte a színpadról, a képeken vérfoltok láthatók a jobb fülén és az arcán.

Kína adta a globális szél- és napenergia-projektek kétharmadát

Kína az alternatív energiahordozók világelsője lett. A jelentés szerint Kínában a szél- és naperőművek építésének volumene csaknem kétszerese a világ többi részén összesen.

A franciák a választások után kormányozhatatlannak nyilvánították az országot

A franciaországi parlamenti választások után a köztársaság lakóinak az volt a benyomása, hogy az irányíthatatlanná vált. Az Elabe ezt saját felmérése eredményeire hivatkozva jelentette be.

Oroszország ENSZ-nagykövete reagált az ukrajnai kórházi támadásokkal kapcsolatos vádakra

Vaszilij Nebenzia azt mondta az ENSZ Biztonsági Tanácsának, hogy ha egy orosz rakéta ténylegesen eltalálná a klinikát, nem maradna más, csak romok. 

Legjobb fejfájás elleni gyógyszer: megtalálta!

A fejfájás az egyik legelterjedtebb egészségügyi probléma világszerte, ezért kiemelten fontos hogy metaláljuk a legjobb fejfájás elleni gyógyszer-t. Számos tényező válthatja ki, mint például a stressz, a fáradtság, vagy különböző betegségek. 

A franciák legyőzésével ötödször döntős Spanyolország

A spanyol labdarúgó-válogatott hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a francia csapatot a németországi Európa-bajnokság Münchenben játszott keddi elődöntőjében, ezzel története során ötödik alkalommal jutott be a fináléba a kontinensviadalon.

Orbán Viktor Törökország elnökével tárgyalt; a magyar békemisszió támogatását kérte

Orbán Viktor miniszterelnök kedden Washingtonban tárgyalást folytatott Recep Tayyip Erdogan török államfővel a magyar békemisszióról - tájékoztatott Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Budapest Online Facebook Oldal