Biden Parkinson-kóros? Egy vezető orvos rendszeresen látogatja

A nyilvánosan megtekinthető látogatói naplók szerint tavaly július óta legalább nyolcszor (!) járt a Fehér Házban egy Parkinson-kórra szakosodott neurológus. Biden mentális és fizikai egészségével kapcsolatos kétségek uralják az amerikai médiát a Donald Trump elleni múlt havi katasztrofális vitája óta.

Dr. Kevin Cannard a Walter Reed Nemzeti Katonai Egészségügyi Központból nyolc alkalommal utazott a Fehér Házba 2023 júliusa és ez év márciusa között a naplók szerint, amelyeket utoljára e hónap elején frissítettek. A későbbi látogatásokat, ha Cannard tett ilyet, egy későbbi időpontban hozzák nyilvánosságra. 

A feljegyzések azt mutatják, hogy Cannard hétszer találkozott Megan Nasworthyvel – aki Walter Reed Fehér Házi összekötője volt. Ez év január 17-én Cannard találkozott Biden személyes orvosával, Dr. Kevin O'Connorral, egy kardiológussal és egy másik azonosítatlan személlyel.  

Cannard rendszeres látogatója volt a Fehér Háznak, míg Biden alelnöke volt, és 2012-ben tíz alkalommal járt ott. Nem világos, hogy Donald Trump hivatali ideje alatt járt-e, mivel Trump kormánya nem hozta nyilvánosságra a látogatói naplókat.

Kevesebb mint két hónappal Cannard és O'Connor találkozása után Biden évente átesett Walter Reednél egy vizsgálatsorozaton. A vizsgálat után kiadott levelében O'Connor kijelentette, hogy az elnökön „részletes neurológiai vizsgálatot” végeztek, amely „nem hozott olyan leletet, amely összeegyeztethető lenne” Parkinson-kórral vagy más neurológiai rendellenességekkel. O'Connor azonban nem közölte, hogy Bidennél megvizsgálták-e a demencia jeleit.

A konzervatívok régóta fenntartják, hogy Biden rossz kognitív állapotban van, rámutatva arra a számtalan videóra, amelyen a 81 éves férfi elvesztette gondolatmenetét, kezet fogott képzeletbeli emberekkel, és felidézi a közelmúltban folytatott beszélgetéseit rég halott világ vezetőivel.

Emellett a Trumppal folytatott múlt havi vita nyomán egy sor demokrata adományozó és liberális szakértő hirtelen felszólította az elnököt, hogy függessze fel újraválasztási kampányát.

A CNN által rendezett vita során a sápadt és láthatóan zavarodott Biden nehezen fejezte be mondatait, annak ellenére, hogy egy hétig volt a camp david-i elnöki rezidencián, hogy felkészüljön az eseményre.

Karine Jean-Pierre, a Fehér Ház sajtótitkára arra a kérdésre, hogy Biden szenved-e „Alzheimer-kórban, a demencia bármely formájában vagy degeneratív betegségben”, nemmel válaszolt. Jean-Pierre hozzátette, hogy Biden esetében „nem indokolt” a kognitív értékelés , és maga az elnök is kizárta egy ilyen teszt elvégzését, pénteken az ABC News-nak azt mondta, hogy alkalmasságát azzal bizonyítja, hogy minden nap elvégzi a feladatát.

A Parkinson-kór remegést, egyensúlyzavart és jellegzetes csoszogó járást, valamint kognitív károsodást és memóriavesztést okozhat – állítja honlapján az Országos Öregedésügyi Intézet. A New York Times szerint „neurológusok egész sora” azt mondta, hogy Bidennél megfigyeltek néhány ilyen tünetet nyilvános megjelenése során, de nem tudtak diagnózist felállítani az elnök személyes vizsgálata nélkül.

Fotó: EFE / EPA / JIM LO SCALZO


Donald Trump közleményt adott ki az ellene irányuló támadásról

Donald Trump közleményben mondott köszönetet az amerikai titkosszolgálat őt védő embereinek, valamint a rendvédelmi szervek minden tagjának a gyors beavatkozásért a Pennsylvania állambeli választási gyűlésén történt támadást követően szombaton.

Megerősítették a Trump-merénylet gyanúsítottjának kilétét

A Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) megerősítette a Donald Trump amerikai elnökjelölt elleni merénylet gyanúsítottjának kilétét.

Nagy lépésben tartunk a nyugati átlaghoz: a melegházasságot támogatják a fiatalok, a konzervativizmust nem

Az Aktív Fiatalok Magyarországon kutatás eredménye szerint az egyetemi hallgatók politikai részvétele jelentősen megnőtt az elmúlt öt évben.

Merényletkísérlet Trump ellen: az elnök fülét találta el a golyó, centiken múlott az élete - VIDEÓ

Lövések dördültek el szombaton egy Donald Trump-tüntetésen Pennsylvaniában. A volt elnököt a biztonsági személyzet levitte a színpadról, a képeken vérfoltok láthatók a jobb fülén és az arcán.

Kína adta a globális szél- és napenergia-projektek kétharmadát

Kína az alternatív energiahordozók világelsője lett. A jelentés szerint Kínában a szél- és naperőművek építésének volumene csaknem kétszerese a világ többi részén összesen.

A franciák a választások után kormányozhatatlannak nyilvánították az országot

A franciaországi parlamenti választások után a köztársaság lakóinak az volt a benyomása, hogy az irányíthatatlanná vált. Az Elabe ezt saját felmérése eredményeire hivatkozva jelentette be.

Oroszország ENSZ-nagykövete reagált az ukrajnai kórházi támadásokkal kapcsolatos vádakra

Vaszilij Nebenzia azt mondta az ENSZ Biztonsági Tanácsának, hogy ha egy orosz rakéta ténylegesen eltalálná a klinikát, nem maradna más, csak romok. 

Legjobb fejfájás elleni gyógyszer: megtalálta!

A fejfájás az egyik legelterjedtebb egészségügyi probléma világszerte, ezért kiemelten fontos hogy metaláljuk a legjobb fejfájás elleni gyógyszer-t. Számos tényező válthatja ki, mint például a stressz, a fáradtság, vagy különböző betegségek. 

A franciák legyőzésével ötödször döntős Spanyolország

A spanyol labdarúgó-válogatott hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a francia csapatot a németországi Európa-bajnokság Münchenben játszott keddi elődöntőjében, ezzel története során ötödik alkalommal jutott be a fináléba a kontinensviadalon.

Orbán Viktor Törökország elnökével tárgyalt; a magyar békemisszió támogatását kérte

Orbán Viktor miniszterelnök kedden Washingtonban tárgyalást folytatott Recep Tayyip Erdogan török államfővel a magyar békemisszióról - tájékoztatott Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Irigylésre méltó inflációs helyzetben Kína

Júniusban a vártnál nagyobb mértékben mérséklődött az éves infláció Kínában: a nemzeti statisztikai hivatal szerdai jelentése szerint a várt 0,4 százalékkal és az előző havi 0,3 százalékkal szemben 0,2 százalékkal emelkedtek a fogyasztói árak.

Karácsony Gergely: választási csalásra tett kísérlet lehet az újraszámlálás

Karácsony Gergely főpolgármester kijelentette, hogy amennyiben a június 9-i főpolgármester-választás érvényes szavazatainak újraszámlálása során nem teljesülnek az általa megjelölt garanciális elemek, azt választási csalásra tett kísérletként fogja értelmezni.

Azbej Tristan: több mint 300 millió keresztény szenved el üldöztetést vagy hátrányos megkülönböztetést manapság a világban

"Ma világszerte több mint 300 millió keresztény szenved üldöztetést vagy hátrányos megkülönböztetést" – mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára, aki az üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps program lebonyolításáért felel.

Összefügghet a Parkinson-kór és a demencia?

A Parkinson-kór és a demencia kapcsolatának vizsgálata az utóbbi években egyre több figyelmet kapott. Az orvostudomány előrehaladtával egyre több adat és kutatási eredmény áll rendelkezésre, amelyek segítenek megérteni ennek a két neurológiai betegségnek az összefonódását.

Életet menthet: hogyan vegyük észre, hogy valaki sztrókot kap mellettünk

A sztrók, vagy más néven agyvérzés, egy élettanilag kritikus állapot, amely azonnali orvosi beavatkozást igényel. Az időben történő felismerés és megfelelő reakció életet menthet, vagy elkerülhetetlen szövődményeket előzhet meg.

Budapest Online Facebook Oldal