Fehér keresztények leváltása zajlik Európában – Orbán

Manfered Weber német politikus a „belzebub” a népességcsere mögött – állította a magyar miniszterelnök.

A migrációpárti politikusok „harcos” frakciója felügyeli a fehér európai keresztények muszlim bevándorlókkal való „leváltását” – jelentette ki Orbán Viktor magyar miniszterelnök. 

„Európában népességcsere zajlik, csökken a fehér, keresztény, tradicionális – mondjuk európai – emberek száma, radikálisan növekszik a behozott migránsok és az itt született muszlim közösséghez tartozók száma” – mondta Orbán pénteken a Kossuth Rádiónak.

Manfred Weber német politikus, aki a centrista Európai Néppártot (EPP) vezeti az Európai Parlamentben, a „belzebub” a felelős ezért az állítólagos rendszerért – folytatta Orbán, hozzátéve, hogy Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke, aki szerinte Weber „kis cselédlánya, felelős a végrehajtásért.

Az EPP a múlt havi választások után is a legnagyobb frakció maradt az Európai Parlamentben. A Zöldek hanyatlása és a jobboldali pártok támogatottságának megugrása miatt azonban az EPP-nek kevesebb szövetségese maradt, akikkel együtt kell törvényt elfogadni.

Orbán néhány órával azután, hogy a Kossuth Rádióban nyilatkozott, Berlinbe repült, hogy találkozzon Olaf Scholz német kancellárral, mielőtt Magyarország jövő hónapban átveszi az EU Tanács soros elnöki tisztét.

A magyar miniszterelnök azt állította, hogy Németország sokat szenvedett a bevándorlás miatt, és „már nem úgy néz ki, mint tíz évvel ezelőtt”.

„Ez a Németország már nem az a Németország, amelyet szüleink és nagyszüleink példaként állítottak elénk” – mondta, hozzátéve, hogy az ország mára egy „színes, megváltozott multikulturális világ”, amelyben a migránsok „nem vendégszereplők”.

Magyarország bevándorlással kapcsolatos álláspontja az elmúlt években szembeállította az országot Brüsszellel. A hónap elején az Európai Bíróság (EB) 200 millió euró (80 milliárd forint) megfizetésére kötelezte Budapestet az uniós menekültügyi jogszabályok be nem tartása miatt, és napi 1 millió eurós bírságot szabott ki mindaddig, amíg Magyarország maradéktalanul végrehajtja a jogszabályt. A bíróság szerint Budapest 2020 óta korlátozza a migránsok hozzáférését a menekültügyi eljárásokhoz, ami gyakorlatilag lehetetlenné teszi a kérelmek benyújtásának folyamatát.

„Úgy tűnik, hogy az illegális migránsok fontosabbak a brüsszeli bürokraták számára, mint a saját európai polgáraik” – válaszolta Orbán, megfogadva, hogy „kitalálnak egy módot, így [az ítélet] jobban fájjon Brüsszelnek, mint nekünk”.

Orbánt a német média bírálta pénteki megjegyzései miatt, a müncheni Merkur újság pedig azzal vádolta, hogy „összeesküvés mítoszokat” terjeszt a bevándorlással kapcsolatban.

Az úgynevezett „nagy helyettesítés” gondolatát a liberálisok gyakran rasszista összeesküvés-elméletként írják le. A fehér európaiak népességaránya azonban a 20. század közepe óta az egész kontinensen csökken, és az európai vezetők időnként beismerik, hogy nem Európából származó bevándorlást kívánnak felhasználni az idősödő fehér munkaerő helyettesítésére.

Az év elején Athénban felszólaló Ylva Johansson belügyi európai biztos kijelentette, hogy „a legális migrációnak évente több mint 1 millió fővel kell növekednie” e cél elérése érdekében. 

Fotó: MTI


Trump reagál Biden visszalépésére

Percekkel azután, hogy Joe Biden amerikai elnök bejelentette, hogy kilép a 2024-es elnöki versenyből, Donald Trump volt elnök és republikánus jelölt telefonon beszélt a CNN-nel, és kijelentette, hogy Bidenre úgy emlékeznek majd, mint „országunk történetének messze a legrosszabb elnökére”.

Biden Kamala Harrist támogatja az elnökjelöltségi versenyben

Joe Biden amerikai elnök „teljes támogatását és támogatását” ajánlotta fel Kamala Harris alelnöknek, hogy a Demokrata Párt jelöltje legyen a közelgő választásokon. Biden az X-en (korábban Twitteren) kinyilvánította támogatását, röviddel azután, hogy bejelentette, hogy kiszáll a versenyből.

Fordulat: Zelenszkij kész tárgyalni Putyinnal, szorul az a hurok

Volodimir Zelenszkij a brit állami irányítású televíziónak adott interjújában elmondta, hogy elismeri a tárgyalások lehetőségét az orosz képviselőkkel az ukrajnai konfliktus befejezéséről.

Game over: Joe Biden visszalép az elnökjelöltségtől

Joe Biden bejelentette, hogy visszalép az elnökjelöltségtől - az amerikai elnök a közösségi médiában közzétett közleményben adta hírül döntését vasárnap.

Magyar Nagydíj - McLaren belharc, Piastri győzelem

Oscar Piastri, a vasárnapi 39. Forma-1-es Magyar Nagydíj győztese, abban bízott, hogy csapattársa, Lando Norris a megbeszélteknek megfelelően hagyja majd magát megelőzni a futam hajrájában a Hungaroringen.

Handelsblatt: A nyugati szankciós politika Oroszországgal szemben kudarc

A nyugati országok oroszellenes szankciói szinte semmilyen hatással nem voltak Moszkvára, és kudarcot vallottak. 

Al Masirah: Az Egyesült Államok és Nagy-Britannia négy légicsapást hajtott végre Jemenben

Az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság négy légicsapást hajtott végre a jemeni Hodeidah tartományban, gyaníthatóan a Tel-Aviv elleni korábbi légicsapásra válaszul.

Legjobb gyógyszertár Budapesten - a legjobb patika a közelben

Budapest városában számos gyógyszertár található, de mi alapján válasszunk? Az alábbiakban részletesen bemutatjuk, melyik a legjobb gyógyszertár Budapesten: milyen tulajdonságokkal kell rendelkeznie egy kiváló gyógyszertárnak, hogy az ügyfelek számára kiemelkedő szolgáltatást nyújtson.

Párizs 2024: felelősségteljesen lebonyolított, látványos és különleges olimpiát terveznek a házigazdák

Tíz éve kezdtük ezt a fantasztikus utazást, és most végre itt vagyunk - mondta Tony Estanguet, a szervezőbizottság elnöke a játékok vasárnapi sajtótájékoztatóján, amelyet a párizsi Kongresszusi Palota sajtóközpontjában tartottak.

Időjárási körkép Európában és hazánkban

A kontinens nyugati partvidéken észak-déli irányban hosszan elnyúló hullámzó frontzóna húzódik, hatására főleg Franciaországban hullott jelentősebb mennyiségű csapadék. Kelet-Közép-Európában is jócskán előfordulnak felhős tájak egy sekély ciklonnak köszönhetően, esőt, záport, zivatart egyaránt jelentenek.

Legjobb nőgyógyász Budapesten: foglaljon időpontot most!

A nők életében az egyik legfontosabb döntés, hogy melyik nőgyógyászt válasszák maguknak. A legjobb nőgyógyász Budapesten a nemcsak az egészség megőrzésében fontos: a bizalom és a kényelem szempontjából is elengedhetetlen. Az alábbiakban bemutatjuk, hogyan válasszuk ki a legjobb nőgyógyászt Budapesten, különböző tényezőket figyelembe véve.

Amerikai álom: gyerekeket erőszakoltak meg az amerikai migránsmenhelyeken – Igazságügyi Minisztérium

A több ezer fiatalkorú bevándorló elhelyezéséért felelős nonprofit szervezet munkatársai „súlyos” szexuális zaklatást követtek el a gondozott gyerekekkel szemben – derül ki az amerikai igazságügyi minisztérium által csütörtökön benyújtott keresetből. 

Balaton-átúszás: százával csaptak a hullámok közé magyar honvédek is

Mintegy negyven honvédségi alakulat 462 tagjával a Magyar Honvédség is részt vesz vasárnap a 42. Lidl Balaton-átúszáson.

Miért együnk tojást reggelire?

Azok számára, akik egy egészséges és energikus nap indítására vágynak, a tojás reggelire fogyasztása ideális választás. Nem csupán finom és sokoldalúan elkészíthető, hanem számos egészségügyi előnnyel is jár, amelyek segítenek a nap folyamán a legjobbat kihozni magunkból. Nézzük meg közelebbről, miért érdemes a tojást beépíteni a reggeli étrendünkbe

Trump kiemelkedő embernek nevezte Muskot

Donald Trump volt amerikai elnök kiállt Elon Musk amerikai milliárdos és vállalkozó mellett a merényletet követő grand rapids-i első nagygyűlésén. 

Budapest Online Facebook Oldal