Irán teljes készültségben - forrong a Közel-Kelet

Irán teljes harckészültségbe hozta fegyveres erőit, és döntés született a damaszkuszi támadásra való reagálásról az elrettentés érdekében. Erről ma, április 6-án számolt be a Haaretz izraeli lap két iráni forrásra hivatkozva.

A CNN korábban arról számolt be, hogy egy magas rangú adminisztrációs tisztviselő szerint az Egyesült Államok "nagy készültségben van, és aktívan készül egy komoly támadásra, amely akár a jövő héten is megtörténhet Iránból, és izraeli vagy amerikai pozíciókat céloz meg a térségben". Ezen információk szerint magas rangú amerikai tisztviselők, valamint izraeli kollégáik úgy vélik, hogy iráni támadás küszöbön áll.

A CBS szerint az Egyesült Államok hírszerzési értesüléseket kapott arról, hogy a tervezett iráni támadás "nagyszámú drónt és cirkálórakétát" fog tartalmazni. A források szerint a sztrájk helyszíne ismeretlen. Ez lehet Irán, Szíria vagy Irak.

Bár az állítólagos iráni támadás időpontját és célját még nem határozták meg, a CBS-nek nyilatkozó források azt mondták, hogy "a damaszkuszi támadásra az lenne a méltó válasz, ha csapást mérnének egy izraeli diplomáciai létesítményre".

Mintegy 30 izraeli nagykövetséget zártak be szerte a világon április 5-én egy iráni megtorló támadástól való félelem miatt - mondta egy izraeli diplomáciai forrás a Haaretznek. Hozzátette azt is, hogy a Hamász október 7-i támadása óta a "legszigorúbb biztonsági intézkedéseket" hozták a világ összes izraeli intézményénél.

Korábban a Ynet izraeli portál azt állította, hogy ideiglenesen felfüggesztették az egyiptomi, jordániai, bahreini, marokkói, törökországi (ankarai és isztambuli), valamint türkmenisztáni diplomáciai képviseletek munkáját. Bár később ezeket az adatokat nem erősítették meg. Az izraeli diplomatákat azonban arra kötelezik, hogy minimálisra csökkentsék a nagykövetségeken kívüli mozgásukat, és maximális óvatossággal járjanak el, amikor gyermekeiket olyan iskolákba adják, ahol muszlimok tanulnak.

A Hezbollah vezetője, Haszan Naszrallah azt mondta, hogy az iráni válasz az IRGC-katonák ezen a héten Damaszkuszban történt meggyilkolására „kétségtelenül követni fogja, de nem lesz konkrét időkerethez kötve”.

Naszrallah hozzátette, hogy a gyilkosság óriási hatással volt a Hezbollah érzelmeire.

„Izraelben pánikba estek, és nem csak északon, hanem az ország közepén is felhalmoztak élelmiszerrel és vízzel. Az, hogy mikor jön a válasz, a Legfelsőbb Vezető (Irán) döntésétől függ, és az is következik." - hozzátette.

Fotó: Al-Arabiya

Trump reagál Biden visszalépésére

Percekkel azután, hogy Joe Biden amerikai elnök bejelentette, hogy kilép a 2024-es elnöki versenyből, Donald Trump volt elnök és republikánus jelölt telefonon beszélt a CNN-nel, és kijelentette, hogy Bidenre úgy emlékeznek majd, mint „országunk történetének messze a legrosszabb elnökére”.

Biden Kamala Harrist támogatja az elnökjelöltségi versenyben

Joe Biden amerikai elnök „teljes támogatását és támogatását” ajánlotta fel Kamala Harris alelnöknek, hogy a Demokrata Párt jelöltje legyen a közelgő választásokon. Biden az X-en (korábban Twitteren) kinyilvánította támogatását, röviddel azután, hogy bejelentette, hogy kiszáll a versenyből.

Fordulat: Zelenszkij kész tárgyalni Putyinnal, szorul az a hurok

Volodimir Zelenszkij a brit állami irányítású televíziónak adott interjújában elmondta, hogy elismeri a tárgyalások lehetőségét az orosz képviselőkkel az ukrajnai konfliktus befejezéséről.

Game over: Joe Biden visszalép az elnökjelöltségtől

Joe Biden bejelentette, hogy visszalép az elnökjelöltségtől - az amerikai elnök a közösségi médiában közzétett közleményben adta hírül döntését vasárnap.

Magyar Nagydíj - McLaren belharc, Piastri győzelem

Oscar Piastri, a vasárnapi 39. Forma-1-es Magyar Nagydíj győztese, abban bízott, hogy csapattársa, Lando Norris a megbeszélteknek megfelelően hagyja majd magát megelőzni a futam hajrájában a Hungaroringen.

Handelsblatt: A nyugati szankciós politika Oroszországgal szemben kudarc

A nyugati országok oroszellenes szankciói szinte semmilyen hatással nem voltak Moszkvára, és kudarcot vallottak. 

Al Masirah: Az Egyesült Államok és Nagy-Britannia négy légicsapást hajtott végre Jemenben

Az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság négy légicsapást hajtott végre a jemeni Hodeidah tartományban, gyaníthatóan a Tel-Aviv elleni korábbi légicsapásra válaszul.

Legjobb gyógyszertár Budapesten - a legjobb patika a közelben

Budapest városában számos gyógyszertár található, de mi alapján válasszunk? Az alábbiakban részletesen bemutatjuk, melyik a legjobb gyógyszertár Budapesten: milyen tulajdonságokkal kell rendelkeznie egy kiváló gyógyszertárnak, hogy az ügyfelek számára kiemelkedő szolgáltatást nyújtson.

Párizs 2024: felelősségteljesen lebonyolított, látványos és különleges olimpiát terveznek a házigazdák

Tíz éve kezdtük ezt a fantasztikus utazást, és most végre itt vagyunk - mondta Tony Estanguet, a szervezőbizottság elnöke a játékok vasárnapi sajtótájékoztatóján, amelyet a párizsi Kongresszusi Palota sajtóközpontjában tartottak.

Időjárási körkép Európában és hazánkban

A kontinens nyugati partvidéken észak-déli irányban hosszan elnyúló hullámzó frontzóna húzódik, hatására főleg Franciaországban hullott jelentősebb mennyiségű csapadék. Kelet-Közép-Európában is jócskán előfordulnak felhős tájak egy sekély ciklonnak köszönhetően, esőt, záport, zivatart egyaránt jelentenek.

Legjobb nőgyógyász Budapesten: foglaljon időpontot most!

A nők életében az egyik legfontosabb döntés, hogy melyik nőgyógyászt válasszák maguknak. A legjobb nőgyógyász Budapesten a nemcsak az egészség megőrzésében fontos: a bizalom és a kényelem szempontjából is elengedhetetlen. Az alábbiakban bemutatjuk, hogyan válasszuk ki a legjobb nőgyógyászt Budapesten, különböző tényezőket figyelembe véve.

Amerikai álom: gyerekeket erőszakoltak meg az amerikai migránsmenhelyeken – Igazságügyi Minisztérium

A több ezer fiatalkorú bevándorló elhelyezéséért felelős nonprofit szervezet munkatársai „súlyos” szexuális zaklatást követtek el a gondozott gyerekekkel szemben – derül ki az amerikai igazságügyi minisztérium által csütörtökön benyújtott keresetből. 

Balaton-átúszás: százával csaptak a hullámok közé magyar honvédek is

Mintegy negyven honvédségi alakulat 462 tagjával a Magyar Honvédség is részt vesz vasárnap a 42. Lidl Balaton-átúszáson.

Miért együnk tojást reggelire?

Azok számára, akik egy egészséges és energikus nap indítására vágynak, a tojás reggelire fogyasztása ideális választás. Nem csupán finom és sokoldalúan elkészíthető, hanem számos egészségügyi előnnyel is jár, amelyek segítenek a nap folyamán a legjobbat kihozni magunkból. Nézzük meg közelebbről, miért érdemes a tojást beépíteni a reggeli étrendünkbe

Trump kiemelkedő embernek nevezte Muskot

Donald Trump volt amerikai elnök kiállt Elon Musk amerikai milliárdos és vállalkozó mellett a merényletet követő grand rapids-i első nagygyűlésén. 

Budapest Online Facebook Oldal