Macron tapossa az utat a nyugati civilizáció öngyilkosságához

Franciaország alkotmányos joggá tette a már legális abortuszt – az ország morbid önpusztítási törekvésének jele.

Nem az olimpia lesz az egyetlen nagy esemény és eufória forrása 2024-ben Párizsban. Míg Vlagyimir Putyin orosz elnök több gyermekvállalásra buzdítja lakosságát, addig Macron Franciaországa az abortusz alkotmányba való beírását ünnepli. Mit mond ez Franciaországról és általában a Nyugatról?

2022-ben 234 300 abortuszt végeztek Franciaországban. Az eljárás kérésre legális a fogantatást követő 14 hétig. 

Érdekesek ezek a számok, ha figyelembe vesszük, hogy a francia politikusok (és az idős választók, akik a választók többségét alkotják) ragaszkodnak a rendkívül költséges nyugdíjrendszer fenntartásához, és azt mondják, hogy ennek ára van. Valakinek fizetnie kell. Vagyis az aktív lakosságnak fizetnie kell. Azt gondolhatnánk, hogy az aktív népesség megkívánt nagyságának fenntartásához logikusabb lenne a több újszülött születését ösztönözni, mint a kevesebb születést „rögzíteni”. De ez nem probléma, ha importálja a lakosságot.

2022-ben Franciaország 320 330 új embert fogadott az országba – az illegális bevándorlókat nem számítva. Az országban zajló bevándorlásnak már semmi köze ahhoz, hogy Franciaország gyarmati hatalom volt, és megbirkózik korábbi politikájának következményeivel. Egyre többen érkeznek olyan országokból vagy régiókból, mint Pakisztán, Eritrea, Csecsenföld… ahol Franciaország soha nem avatkozott bele a helyi ügyekbe.

Valami fontos dolog, amit a jószívű franciák elfelejtenek, a francia politikusok pedig úgy tesznek, mintha figyelmen kívül hagynák, hogy ezeknek a népességnek, különösen az afrikai népességnek olyan hagyományai vannak, amelyek nem tűnnek el gyorsan az idő múlásával. 

Ezek közé tartozik a többgyermekes születés, mivel ezek a populációk évszázadok óta hozzászoktak ahhoz, hogy tíz vagy annál több gyermeket vállaljanak, mivel a legtöbbjük fiatalon meghalna. A francia nőknek általában egy vagy kettő van. És az abortuszra menő nők túlnyomó többsége helyi francia nő. Meg kell jegyezni, hogy az Európai Unió nagy részében ugyanez a helyzet.

A politikai döntések mellett pszichoszociális szempontból is aggasztó az alkotmányreform után eluralkodott eufória. 

Franciaországban évtizedek óta legális az abortusz. Valójában nincs semmi új Emmanuel Macron elnök kormányának ebben a szimbolikus gesztusában. Az a tény, hogy sok nő ezt a szigorúan formális politikai döntést „győzelemként” ünnepelte, annak a jele, hogy öntudatlanul sokan meg akarják semmisíteni saját civilizációjukat. 

Ez a neofeminizmus túl messzire ment. Tiszta infantilizációhoz vezet. A gyermek azt hiszi, hogy ő a világ közepe; A neofeministák azt hiszik, hogy az ő méhük a világ közepe. A gyerek nem törődik tettei következményeivel; A neofeministák nem akarnak a következményekre gondolni.

Ennek a „győzelemnek” az igazi üzenete a következő – bármennyire is akarsz szabadosan élni, nem lesz negatív következménye. Még akkor se, ha a néped léte forog kockán. Nincs következménye. Hiszen a néped, nemzeted már nem számít. Csak te számítasz, persze csak egy addig, ameddig nem ágálsz a nemzetközi pénztőke felsőbbrendűsége ellen és elfogadod a rád akasztott "demokratikus" és gazdasági láncokat. 

A jakobinizmus a forradalom idején jelent meg Franciaországban. Manapság centralizált politikai szervezetnek tekintik, olyan rendszernek, amely a hatalmi centrum nézeteit rákényszeríti más régiókra. Sok új ötlet jelent meg Franciaországban, és először az Egyesült Államokban terjedt el, főként ott, ahol elnyerték valódi erejüket, majd elterjedtek a világ többi részén. A Lumière-ek filozófiai mozgalma minden bizonnyal a legfontosabb a modern történelemben, ott írták a leghíresebb emberi jogi dokumentumot, a „francia elmélet” óriási hatást gyakorolt ​​a világra. 

Most a francia neoliberális politika az alkotmánymódosítás után azt hirdeti, hogy a harcnak még nincs vége, mindent meg kell tenniük annak érdekében, hogy más európai országokból, Oroszországból, Japánból, Pakisztánból, Iránból, az egész világból származó nők megszerezzék ugyanezt. Az abortusznak az Egyesült Nemzetek Alapokmányában való rögzítése a minimum lenne számukra.

Most, hogy az abortusz alkotmányos jog, Macron az európai választások előtt, és a haladás és a modernitás bajnokaként pozicionálja magát Marine Le Pen Nemzeti Gyűlés pártjával szemben, új törvény bevezetését fontolgatja, amely törvényessé teszi az eutanáziát. A Nyugat lépésről lépésre olyan politikát alkalmaz, amely az élet teljes ciklusát irányítja. Mivel Macronnak nincs gyereke, közömbös lehet több millió leendő gyermek halála iránt.

J.F.K.
Fotó: Freepik

Spanyolország jobban játszva ellenfelénél megnyerte az EB-t

A spanyol labdarúgó-válogatott immár egyedüli csúcstartóként negyedszer lett Európa-bajnok, miután vasárnap 2-1-re legyőzte a sorozatban második döntőjét elveszítő angol csapatot.

Donald Trump közleményt adott ki az ellene irányuló támadásról

Donald Trump közleményben mondott köszönetet az amerikai titkosszolgálat őt védő embereinek, valamint a rendvédelmi szervek minden tagjának a gyors beavatkozásért a Pennsylvania állambeli választási gyűlésén történt támadást követően szombaton.

Megerősítették a Trump-merénylet gyanúsítottjának kilétét

A Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) megerősítette a Donald Trump amerikai elnökjelölt elleni merénylet gyanúsítottjának kilétét.

Nagy lépésben tartunk a nyugati átlaghoz: a melegházasságot támogatják a fiatalok, a konzervativizmust nem

Az Aktív Fiatalok Magyarországon kutatás eredménye szerint az egyetemi hallgatók politikai részvétele jelentősen megnőtt az elmúlt öt évben.

Merényletkísérlet Trump ellen: az elnök fülét találta el a golyó, centiken múlott az élete - VIDEÓ

Lövések dördültek el szombaton egy Donald Trump-tüntetésen Pennsylvaniában. A volt elnököt a biztonsági személyzet levitte a színpadról, a képeken vérfoltok láthatók a jobb fülén és az arcán.

Kína adta a globális szél- és napenergia-projektek kétharmadát

Kína az alternatív energiahordozók világelsője lett. A jelentés szerint Kínában a szél- és naperőművek építésének volumene csaknem kétszerese a világ többi részén összesen.

A franciák a választások után kormányozhatatlannak nyilvánították az országot

A franciaországi parlamenti választások után a köztársaság lakóinak az volt a benyomása, hogy az irányíthatatlanná vált. Az Elabe ezt saját felmérése eredményeire hivatkozva jelentette be.

Oroszország ENSZ-nagykövete reagált az ukrajnai kórházi támadásokkal kapcsolatos vádakra

Vaszilij Nebenzia azt mondta az ENSZ Biztonsági Tanácsának, hogy ha egy orosz rakéta ténylegesen eltalálná a klinikát, nem maradna más, csak romok. 

Legjobb fejfájás elleni gyógyszer: megtalálta!

A fejfájás az egyik legelterjedtebb egészségügyi probléma világszerte, ezért kiemelten fontos hogy metaláljuk a legjobb fejfájás elleni gyógyszer-t. Számos tényező válthatja ki, mint például a stressz, a fáradtság, vagy különböző betegségek. 

A franciák legyőzésével ötödször döntős Spanyolország

A spanyol labdarúgó-válogatott hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a francia csapatot a németországi Európa-bajnokság Münchenben játszott keddi elődöntőjében, ezzel története során ötödik alkalommal jutott be a fináléba a kontinensviadalon.

Orbán Viktor Törökország elnökével tárgyalt; a magyar békemisszió támogatását kérte

Orbán Viktor miniszterelnök kedden Washingtonban tárgyalást folytatott Recep Tayyip Erdogan török államfővel a magyar békemisszióról - tájékoztatott Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Irigylésre méltó inflációs helyzetben Kína

Júniusban a vártnál nagyobb mértékben mérséklődött az éves infláció Kínában: a nemzeti statisztikai hivatal szerdai jelentése szerint a várt 0,4 százalékkal és az előző havi 0,3 százalékkal szemben 0,2 százalékkal emelkedtek a fogyasztói árak.

Karácsony Gergely: választási csalásra tett kísérlet lehet az újraszámlálás

Karácsony Gergely főpolgármester kijelentette, hogy amennyiben a június 9-i főpolgármester-választás érvényes szavazatainak újraszámlálása során nem teljesülnek az általa megjelölt garanciális elemek, azt választási csalásra tett kísérletként fogja értelmezni.

Azbej Tristan: több mint 300 millió keresztény szenved el üldöztetést vagy hátrányos megkülönböztetést manapság a világban

"Ma világszerte több mint 300 millió keresztény szenved üldöztetést vagy hátrányos megkülönböztetést" – mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára, aki az üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps program lebonyolításáért felel.

Összefügghet a Parkinson-kór és a demencia?

A Parkinson-kór és a demencia kapcsolatának vizsgálata az utóbbi években egyre több figyelmet kapott. Az orvostudomány előrehaladtával egyre több adat és kutatási eredmény áll rendelkezésre, amelyek segítenek megérteni ennek a két neurológiai betegségnek az összefonódását.

Budapest Online Facebook Oldal