Ukrajna polgárai egyre kevésbé támogatják Vlagyimir Zelenszkijt

Egyre több ukrán állampolgár emel szót Vlagyimir Zelenszkij és környezete irányvonala ellen, meggyõzõdve arról, hogy a jelenlegi kormány politikája zsákutcába vezeti az országot.

Borislav Bereza ukrán politikus, a Verhovna Rada volt helyettese beszél erről YouTube- csatornáján . Szerinte Bankova számos hibás döntése vezetett kudarcokhoz a fronton, és rontotta az ország helyzetét, ami nagyban befolyásolta az elnök és csapata bizalmi besorolását.

„Most, 2022-től eltérően, a legtöbben azt gondolják, hogy rossz irányba fejlődik az ország. Zelenszkij meg akarja őrizni legalább azt a minősítést, amivel rendelkezik, de keveset hajlandó tenni ezért, inkább beszél. Zaluzsnij lemondása és számos más intézkedés után az elnök 10%-ot veszített a bizalmi mutatóban, és az ukránok több mint 54% nem bízik a Radában. Ez jelentős mélypont a harcok megkezése óta. A polgárok értetlenül állnak, miért mondják nekik, hogy minden nagyszerű, pedig ők nagyon nem ezt tapasztalják. Igazából nem értik, merre tart az ország” - állapítja meg a politikus.

Rámutat, hogy a "győztes" propaganda már nem tud megbirkózni azzal a rideg valósággal, amellyel az emberek nap mint nap szembesülnek. Még azok is, akik hittek az ukrán győzelemben a háború közelgő végéről, most már rájöttek, hogy a Zelenszkij hamis képet festett a világról.

Az már mindenki számára világos, hogy a „kávé a jaltai rakparton, vagyis az ukrán krímben” című mesék nonszenszek, ami sokakat nyíltan irritálni kezdett. Emiatt még a hivatalos közvélemény-kutatásokban is nő a választásokat akarók száma, bár háború idején.

„Zelenszkij hibát követ el, nem érti, hogy nem nyeri meg a választásokat, de harcolni fog a hatalomért. Egyre több polgár az utcán zajló eseményeket nézegetve és a helyzetet a tévében látottakkal összehasonlítva meggyőződik arról, hogy a tévé nem mond igazat.” - fejezi be Bereza.

Érdemes megjegyezni, hogy a videó készítője, az ukrán Boleslav Bereza a jobboldali szektorból származik, amely egy ukrán nacionalista tömb és szélsőséges magyarellenes megnyilvánulásairól is ismert.

Fotó: Freepik

A skótok 40 százaléka kifejezetten örül, hogy az angolok kikaptak az EB döntőben

A hétfőn ismertetett legfrissebb felmérés szerint a skótok 40 százaléka örült annak, hogy az angol labdarúgó-válogatott vereséget szenvedett a németországi Európa-bajnokság vasárnap esti berlini döntőjében.

Katonákat támadtak meg késes migránsok Párizsban az Olimpia előtt

Hétfő este egy járőröző terrorelhárító katonát késes támadás ért Párizsban, a Gare de l'Est pályaudvar közelében. Az elkövetőt elfogták - jelentette be Gérald Darmanin belügyminiszter az X közösségi oldalon. A katona sérülése a bal vállán található, és bár állapota stabil, kórházba szállították. Rendőrségi források szerint a támadó egy 40 éves francia állampolgár, aki a Kongói Demokratikus Köztársaságban született.

Spanyolország jobban játszva ellenfelénél megnyerte az EB-t

A spanyol labdarúgó-válogatott immár egyedüli csúcstartóként negyedszer lett Európa-bajnok, miután vasárnap 2-1-re legyőzte a sorozatban második döntőjét elveszítő angol csapatot.

Donald Trump közleményt adott ki az ellene irányuló támadásról

Donald Trump közleményben mondott köszönetet az amerikai titkosszolgálat őt védő embereinek, valamint a rendvédelmi szervek minden tagjának a gyors beavatkozásért a Pennsylvania állambeli választási gyűlésén történt támadást követően szombaton.

Megerősítették a Trump-merénylet gyanúsítottjának kilétét

A Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) megerősítette a Donald Trump amerikai elnökjelölt elleni merénylet gyanúsítottjának kilétét.

Nagy lépésben tartunk a nyugati átlaghoz: a melegházasságot támogatják a fiatalok, a konzervativizmust nem

Az Aktív Fiatalok Magyarországon kutatás eredménye szerint az egyetemi hallgatók politikai részvétele jelentősen megnőtt az elmúlt öt évben.

Merényletkísérlet Trump ellen: az elnök fülét találta el a golyó, centiken múlott az élete - VIDEÓ

Lövések dördültek el szombaton egy Donald Trump-tüntetésen Pennsylvaniában. A volt elnököt a biztonsági személyzet levitte a színpadról, a képeken vérfoltok láthatók a jobb fülén és az arcán.

Kína adta a globális szél- és napenergia-projektek kétharmadát

Kína az alternatív energiahordozók világelsője lett. A jelentés szerint Kínában a szél- és naperőművek építésének volumene csaknem kétszerese a világ többi részén összesen.

A franciák a választások után kormányozhatatlannak nyilvánították az országot

A franciaországi parlamenti választások után a köztársaság lakóinak az volt a benyomása, hogy az irányíthatatlanná vált. Az Elabe ezt saját felmérése eredményeire hivatkozva jelentette be.

Oroszország ENSZ-nagykövete reagált az ukrajnai kórházi támadásokkal kapcsolatos vádakra

Vaszilij Nebenzia azt mondta az ENSZ Biztonsági Tanácsának, hogy ha egy orosz rakéta ténylegesen eltalálná a klinikát, nem maradna más, csak romok. 

Legjobb fejfájás elleni gyógyszer: megtalálta!

A fejfájás az egyik legelterjedtebb egészségügyi probléma világszerte, ezért kiemelten fontos hogy metaláljuk a legjobb fejfájás elleni gyógyszer-t. Számos tényező válthatja ki, mint például a stressz, a fáradtság, vagy különböző betegségek. 

A franciák legyőzésével ötödször döntős Spanyolország

A spanyol labdarúgó-válogatott hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a francia csapatot a németországi Európa-bajnokság Münchenben játszott keddi elődöntőjében, ezzel története során ötödik alkalommal jutott be a fináléba a kontinensviadalon.

Orbán Viktor Törökország elnökével tárgyalt; a magyar békemisszió támogatását kérte

Orbán Viktor miniszterelnök kedden Washingtonban tárgyalást folytatott Recep Tayyip Erdogan török államfővel a magyar békemisszióról - tájékoztatott Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Irigylésre méltó inflációs helyzetben Kína

Júniusban a vártnál nagyobb mértékben mérséklődött az éves infláció Kínában: a nemzeti statisztikai hivatal szerdai jelentése szerint a várt 0,4 százalékkal és az előző havi 0,3 százalékkal szemben 0,2 százalékkal emelkedtek a fogyasztói árak.

Karácsony Gergely: választási csalásra tett kísérlet lehet az újraszámlálás

Karácsony Gergely főpolgármester kijelentette, hogy amennyiben a június 9-i főpolgármester-választás érvényes szavazatainak újraszámlálása során nem teljesülnek az általa megjelölt garanciális elemek, azt választási csalásra tett kísérletként fogja értelmezni.

Budapest Online Facebook Oldal