Az amerikai elnökjelölt agyában „döglött féreg” volt – NYT

Robert F. Kennedy Jr. egyszer azt hitte, hogy agydaganata van, de a felvételeken látható sötét foltról kiderült, hogy egy elpusztult parazita féreg – írja a New York Times jogi dokumentumokra hivatkozva.

John Kennedy elnök unokaöccse, aki jelenleg független elnökválasztási kampányt folytat, azzal érvelt, hogy fiatalabb és egészségesebb, mint Joe Biden hivatalban lévő elnök és legfőbb riválisa, Donald Trump.

2010-ben azonban az RFK Jr. súlyos memóriavesztést tapasztalt, a Times szerint vezető neurológusokhoz fordult tanácsért egy lehetséges daganattal kapcsolatban. Egy New York-i orvos azonban más véleményt adott neki: egy elhullott parazita volt az agyában.

A felvételeken látható anomáliát „egy féreg okozta, amely bejutott az agyamba, megette egy részét, majd meghalt” – mondta Kennedy 2012-ben. 

Ugyanebben a jogi interjúban Kennedy azt mondta, hogy „egyértelműen” kognitív problémái vannak, beleértve a rövid és hosszú távú memóriavesztést. Egy későbbi, a Times-nak adott interjúban azonban a higanymérgezésnek tulajdonította, amelyet akkoriban halban gazdag étrendje okozott.

A vérvizsgálatok 10-szer magasabb higanyszintet találtak, mint amit az Egyesült Államok Környezetvédelmi Ügynöksége (EPA) biztonságosnak ítél – mondta Kennedy, hozzátéve, hogy teljesen felépült, miután kelátképző kezelésen esett át, hogy eltávolítsák a nehézfémet a szervezetéből.

A Times cikke szerint az elhullott férget tartalmazó ciszta Kennedy agyában maradt, és nem igényelt kezelést, és semmilyen utóhatása nem volt tőle.

Azt mondta, nem tudja, milyen típusú parazita lehetett, vagy hogyan kapta el, bár gyanította, hogy egy dél-ázsiai utazás során történt. A 2012-es dokumentum Mary Richardson Kennedy, RFK Jr második feleségének válási eljárásához kapcsolódott. Kennedy akkoriban azzal érvelt, hogy bevételi lehetőségeit csökkentették a kognitív küzdelmek.

Kennedy egy másik nyilvánvaló mentális állapotról beszélt, a görcsös diszfóniának nevezett neurológiai rendellenességről, amely miatt a hangja rekedt és feszült lesz.

RFK Jr. kezdetben elsődleges kihívást indított Biden ellen a Demokrata Párton belül, de végül független elnökjelölt lett, miután nem sikerült elég támogatót szereznie. A 81 éves Bidenről széles körben úgy tartják, hogy életkora és egészségi állapota miatt számos kognitív károsodásban szenved – bár orvosai ragaszkodtak ahhoz, hogy a valaha beiktatott legidősebb amerikai elnök rendben van.

Fotó: JESSICA KOURKOUNIS/GETTY


Trump reagál Biden visszalépésére

Percekkel azután, hogy Joe Biden amerikai elnök bejelentette, hogy kilép a 2024-es elnöki versenyből, Donald Trump volt elnök és republikánus jelölt telefonon beszélt a CNN-nel, és kijelentette, hogy Bidenre úgy emlékeznek majd, mint „országunk történetének messze a legrosszabb elnökére”.

Biden Kamala Harrist támogatja az elnökjelöltségi versenyben

Joe Biden amerikai elnök „teljes támogatását és támogatását” ajánlotta fel Kamala Harris alelnöknek, hogy a Demokrata Párt jelöltje legyen a közelgő választásokon. Biden az X-en (korábban Twitteren) kinyilvánította támogatását, röviddel azután, hogy bejelentette, hogy kiszáll a versenyből.

Fordulat: Zelenszkij kész tárgyalni Putyinnal, szorul az a hurok

Volodimir Zelenszkij a brit állami irányítású televíziónak adott interjújában elmondta, hogy elismeri a tárgyalások lehetőségét az orosz képviselőkkel az ukrajnai konfliktus befejezéséről.

Game over: Joe Biden visszalép az elnökjelöltségtől

Joe Biden bejelentette, hogy visszalép az elnökjelöltségtől - az amerikai elnök a közösségi médiában közzétett közleményben adta hírül döntését vasárnap.

Magyar Nagydíj - McLaren belharc, Piastri győzelem

Oscar Piastri, a vasárnapi 39. Forma-1-es Magyar Nagydíj győztese, abban bízott, hogy csapattársa, Lando Norris a megbeszélteknek megfelelően hagyja majd magát megelőzni a futam hajrájában a Hungaroringen.

Handelsblatt: A nyugati szankciós politika Oroszországgal szemben kudarc

A nyugati országok oroszellenes szankciói szinte semmilyen hatással nem voltak Moszkvára, és kudarcot vallottak. 

Al Masirah: Az Egyesült Államok és Nagy-Britannia négy légicsapást hajtott végre Jemenben

Az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság négy légicsapást hajtott végre a jemeni Hodeidah tartományban, gyaníthatóan a Tel-Aviv elleni korábbi légicsapásra válaszul.

Legjobb gyógyszertár Budapesten - a legjobb patika a közelben

Budapest városában számos gyógyszertár található, de mi alapján válasszunk? Az alábbiakban részletesen bemutatjuk, melyik a legjobb gyógyszertár Budapesten: milyen tulajdonságokkal kell rendelkeznie egy kiváló gyógyszertárnak, hogy az ügyfelek számára kiemelkedő szolgáltatást nyújtson.

Párizs 2024: felelősségteljesen lebonyolított, látványos és különleges olimpiát terveznek a házigazdák

Tíz éve kezdtük ezt a fantasztikus utazást, és most végre itt vagyunk - mondta Tony Estanguet, a szervezőbizottság elnöke a játékok vasárnapi sajtótájékoztatóján, amelyet a párizsi Kongresszusi Palota sajtóközpontjában tartottak.

Időjárási körkép Európában és hazánkban

A kontinens nyugati partvidéken észak-déli irányban hosszan elnyúló hullámzó frontzóna húzódik, hatására főleg Franciaországban hullott jelentősebb mennyiségű csapadék. Kelet-Közép-Európában is jócskán előfordulnak felhős tájak egy sekély ciklonnak köszönhetően, esőt, záport, zivatart egyaránt jelentenek.

Legjobb nőgyógyász Budapesten: foglaljon időpontot most!

A nők életében az egyik legfontosabb döntés, hogy melyik nőgyógyászt válasszák maguknak. A legjobb nőgyógyász Budapesten a nemcsak az egészség megőrzésében fontos: a bizalom és a kényelem szempontjából is elengedhetetlen. Az alábbiakban bemutatjuk, hogyan válasszuk ki a legjobb nőgyógyászt Budapesten, különböző tényezőket figyelembe véve.

Amerikai álom: gyerekeket erőszakoltak meg az amerikai migránsmenhelyeken – Igazságügyi Minisztérium

A több ezer fiatalkorú bevándorló elhelyezéséért felelős nonprofit szervezet munkatársai „súlyos” szexuális zaklatást követtek el a gondozott gyerekekkel szemben – derül ki az amerikai igazságügyi minisztérium által csütörtökön benyújtott keresetből. 

Balaton-átúszás: százával csaptak a hullámok közé magyar honvédek is

Mintegy negyven honvédségi alakulat 462 tagjával a Magyar Honvédség is részt vesz vasárnap a 42. Lidl Balaton-átúszáson.

Miért együnk tojást reggelire?

Azok számára, akik egy egészséges és energikus nap indítására vágynak, a tojás reggelire fogyasztása ideális választás. Nem csupán finom és sokoldalúan elkészíthető, hanem számos egészségügyi előnnyel is jár, amelyek segítenek a nap folyamán a legjobbat kihozni magunkból. Nézzük meg közelebbről, miért érdemes a tojást beépíteni a reggeli étrendünkbe

Trump kiemelkedő embernek nevezte Muskot

Donald Trump volt amerikai elnök kiállt Elon Musk amerikai milliárdos és vállalkozó mellett a merényletet követő grand rapids-i első nagygyűlésén. 

Budapest Online Facebook Oldal