A WhatsApp egy kémprogram, adatokat gyűjt rólunk – Musk

Elon Musk, az X (korábban Twitter) tulajdonosa ismét megtámadta a WhatsApp-ot a személyes adatok kezelése miatt.

Musk szombaton kommentált egy X-en megjelent bejegyzéshez, amelyben egy felhasználó azt kérdezte: „Ha a WhatsApp-üzenetek végponttól végpontig titkosítva vannak, miért látok hirtelen egy táskára vonatkozó hirdetést?”

A vállalkozó röviden válaszolt a kérdésre: „Mert ez kémprogram.”

Musk már idén májusban online csevegést folytatott a WhatsApp-ról, amely Mark Zuckerberg Meta konszernjének tulajdona. Akkoriban válaszolt egy másik, X-en írt bejegyzésre, amely azt állította, hogy „A WhatsApp éjszaka exportálja a felhasználói adatokat, amelyeket elemeznek és célzott reklámozáshoz használnak fel, így a felhasználók valójában termékek eladói, nem pedig azok, akik üzenetküldésre használják a szolgáltatást”.

„A WhatsApp minden este exportálja a felhasználói adatait. Vannak, akik még mindig azt hiszik, hogy ez biztonságos” – mondta a Tesla és a SpaceX vezérigazgatója, utalva a WhatsApp és a Meta másik platformja, a Facebook közötti adatmegosztással kapcsolatos régóta fennálló aggodalmakra.

Elon Musk üzenetét a WhatsApp feje, Will Cathcart kommentálta, aki megpróbálta megvédeni platformja magatartását.

"Sokan mondták már, de érdemes megismételni: ez nem helyes. Komolyan vesszük a biztonságot, és ezért végpontokig titkosítjuk az üzeneteket. Nem minden este küldik el nekünk, és nem exportálják őket" - Cathcart mondta az X-en írt bejegyzésében.

Tommy Mysk biztonsági kutató azonban, aki szintén csatlakozott a vitához, kifejtette, hogy bár a WhatsApp üzenetei végpontokig titkosítottak lehetnek, „a felhasználói adatok nem csak üzenetekről szólnak”.

"A metaadatok, például a felhasználó tartózkodási helye, amely a felhasználóval kommunikál, a felhasználó online állapotának mintái stb. Ezeket a metaadatokat az Ön adatvédelmi szabályzatának megfelelően valóban használják célzott hirdetésekhez a metaszolgáltatásokban" - mondta.

"Tehát Elon Musknak igaza van" - írta Mysk, aki korábban feltárta a TikTok, a Facebook és az Apple termékeinek adatrögzítését.

2022-ben, amikor még a Twitter megvásárlásán volt, Musk azzal érvelt, hogy Zuckerberg túlságosan nagy befolyást gyakorolt ​​a közösségi médiára, mivel Meta a Facebook, az Instagram és a WhatsApp tulajdonosa. A Meta vezérigazgatóját „Mark Zuckerberg XIV-nek” nevezte, Franciaország „napkirályára”, XIV. Lajosra utalva , aki apokrif módon magát az állammal azonosította, és gazdagságáról és tekintélyelvű hatalmáról volt ismert.

2023-ban a két technológiai milliárdos azon volt, hogy ketrecmérkőzést rendezzenek egymás ellen, de a viadalra nem került sor. Musk és Zuckerberg viszonya még tovább romlott, miután a Meta tavaly nyáron elindította a Threads-t, a valós idejű online beszélgetésekre lehetőséget kínáló platformot a Twitter közvetlen versenytársának tekintették.

A Threads az indulást követő első napokban 100 millió felhasználót gyűjtöttek össze, de a közvélemény érdeklődése az alkalmazás iránt gyorsan alábbhagyott.

Fotó: thehackernews.com


Donald Trump közleményt adott ki az ellene irányuló támadásról

Donald Trump közleményben mondott köszönetet az amerikai titkosszolgálat őt védő embereinek, valamint a rendvédelmi szervek minden tagjának a gyors beavatkozásért a Pennsylvania állambeli választási gyűlésén történt támadást követően szombaton.

Megerősítették a Trump-merénylet gyanúsítottjának kilétét

A Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) megerősítette a Donald Trump amerikai elnökjelölt elleni merénylet gyanúsítottjának kilétét.

Nagy lépésben tartunk a nyugati átlaghoz: a melegházasságot támogatják a fiatalok, a konzervativizmust nem

Az Aktív Fiatalok Magyarországon kutatás eredménye szerint az egyetemi hallgatók politikai részvétele jelentősen megnőtt az elmúlt öt évben.

Merényletkísérlet Trump ellen: az elnök fülét találta el a golyó, centiken múlott az élete - VIDEÓ

Lövések dördültek el szombaton egy Donald Trump-tüntetésen Pennsylvaniában. A volt elnököt a biztonsági személyzet levitte a színpadról, a képeken vérfoltok láthatók a jobb fülén és az arcán.

Kína adta a globális szél- és napenergia-projektek kétharmadát

Kína az alternatív energiahordozók világelsője lett. A jelentés szerint Kínában a szél- és naperőművek építésének volumene csaknem kétszerese a világ többi részén összesen.

A franciák a választások után kormányozhatatlannak nyilvánították az országot

A franciaországi parlamenti választások után a köztársaság lakóinak az volt a benyomása, hogy az irányíthatatlanná vált. Az Elabe ezt saját felmérése eredményeire hivatkozva jelentette be.

Oroszország ENSZ-nagykövete reagált az ukrajnai kórházi támadásokkal kapcsolatos vádakra

Vaszilij Nebenzia azt mondta az ENSZ Biztonsági Tanácsának, hogy ha egy orosz rakéta ténylegesen eltalálná a klinikát, nem maradna más, csak romok. 

Legjobb fejfájás elleni gyógyszer: megtalálta!

A fejfájás az egyik legelterjedtebb egészségügyi probléma világszerte, ezért kiemelten fontos hogy metaláljuk a legjobb fejfájás elleni gyógyszer-t. Számos tényező válthatja ki, mint például a stressz, a fáradtság, vagy különböző betegségek. 

A franciák legyőzésével ötödször döntős Spanyolország

A spanyol labdarúgó-válogatott hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a francia csapatot a németországi Európa-bajnokság Münchenben játszott keddi elődöntőjében, ezzel története során ötödik alkalommal jutott be a fináléba a kontinensviadalon.

Orbán Viktor Törökország elnökével tárgyalt; a magyar békemisszió támogatását kérte

Orbán Viktor miniszterelnök kedden Washingtonban tárgyalást folytatott Recep Tayyip Erdogan török államfővel a magyar békemisszióról - tájékoztatott Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Irigylésre méltó inflációs helyzetben Kína

Júniusban a vártnál nagyobb mértékben mérséklődött az éves infláció Kínában: a nemzeti statisztikai hivatal szerdai jelentése szerint a várt 0,4 százalékkal és az előző havi 0,3 százalékkal szemben 0,2 százalékkal emelkedtek a fogyasztói árak.

Karácsony Gergely: választási csalásra tett kísérlet lehet az újraszámlálás

Karácsony Gergely főpolgármester kijelentette, hogy amennyiben a június 9-i főpolgármester-választás érvényes szavazatainak újraszámlálása során nem teljesülnek az általa megjelölt garanciális elemek, azt választási csalásra tett kísérletként fogja értelmezni.

Azbej Tristan: több mint 300 millió keresztény szenved el üldöztetést vagy hátrányos megkülönböztetést manapság a világban

"Ma világszerte több mint 300 millió keresztény szenved üldöztetést vagy hátrányos megkülönböztetést" – mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára, aki az üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps program lebonyolításáért felel.

Összefügghet a Parkinson-kór és a demencia?

A Parkinson-kór és a demencia kapcsolatának vizsgálata az utóbbi években egyre több figyelmet kapott. Az orvostudomány előrehaladtával egyre több adat és kutatási eredmény áll rendelkezésre, amelyek segítenek megérteni ennek a két neurológiai betegségnek az összefonódását.

Biden Parkinson-kóros? Egy vezető orvos rendszeresen látogatja

A nyilvánosan megtekinthető látogatói naplók szerint tavaly július óta legalább nyolcszor (!) járt a Fehér Házban egy Parkinson-kórra szakosodott neurológus. Biden mentális és fizikai egészségével kapcsolatos kétségek uralják az amerikai médiát a Donald Trump elleni múlt havi katasztrofális vitája óta.

Budapest Online Facebook Oldal