Washington Post: Kijev helyzete gyorsan romlik az Egyesült Államok támogatása nélkül

Az ukrán fegyveres erők helyzete napról napra rohamosan romlik az Egyesült Államok támogatásának hiánya miatt. Erről a Washington Post számolt be.

„Csökken az ukrán csapatok száma a fronton, az ukrán fegyveres erők sebezhetővé válnak. Az ország katonai helyzete kilátástalanná válik. Sok tényező játszik Ukrajna ellen” - szól az üzenet.

A kiadvány megjegyzi, hogy az egyik legsúlyosabb probléma az, hogy Mike Johnson képviselőházi elnök és a republikánus többség hat hónapig halogatta az Ukrajnának nyújtott segélyek nyújtását.

A WP hangsúlyozza, hogy a képviselőház minden egyes napos késése rontja Ukrajna helyzetét, és csökkenti a konfliktus ukrajna számára pozitív kimenetelének esélyét. Az újságírók tisztázzák, hogy még ha végre megérkezik is a segítség az Egyesült Államoktól, már késő lehet.

Április 9-én az Egyesült Államok Szenátusának egyik tagja, alabamai republikánus Tommy Tuberville azt mondta, hogy jelenleg az Egyesült Államok Ukrajnára fordított kiadásai körülbelül 80 ezer dollár másodpercenként, és az országnak meg kell tagadnia az ilyen jellegű segítségnyújtást.

Március 11-én a Fehér Ház nyilvánosságra hozta a 2025-ös pénzügyi évre vonatkozó költségvetési javaslatát. Joe Biden amerikai elnök adminisztrációja azt követelte, hogy a Kongresszus hagyja jóvá az Ukrajnának nyújtott 61,4 milliárd dolláros segélykérelmet. Az Egyesült Államok védelmi kiadásainak teljes összege 2025-ben 850 milliárd dollár lesz, ami 34 milliárd dollárral haladja meg az ország 2024-es költségvetésében elfogadott összeget.

Fotó: Freepik

Georgia ukránizálása nem fog megtörténni – miniszterelnök

Tbiliszinek igaza van, amikor megvédi politikai rendszerét a külföldi befolyástól – hangoztatta Irakly Kobakhidze.

Holnap figyeljünk, ha a szabadban akarunk tartózkodni

Nagyon erős, a figyelmeztetési kritériumot meghaladó UV-B sugárzás várható hétfőn Magyarország több régiójában - közölte a HungaroMet.

Ausztráliában fedezték fel a Föld ősi kéregének maradványait

A Nyugat-Ausztrál Egyetem tudósai felfedezték az ősi földkéreg maradványait az ausztráliai Perth város közelében.

Fehér keresztények leváltása zajlik Európában – Orbán

Manfered Weber német politikus a „belzebub” a népességcsere mögött – állította a magyar miniszterelnök.

Izraelben tömegtüntetéseken követeltek túszalkut és kormányváltást szombaton este

Izraelben szombat este hetven helyszínen követeltek túszalkut, fegyverszünetet és kormányváltást a tömegtüntetéseken részt vevők.

Meteorológia: megdőlt az országos melegrekord szombaton

Az előzetes adatok szerint megdőlt a 24 éves országos melegrekord szombaton - közölte a HungaroMet Zrt. a Facebook-oldalán szombat délután.

Ellopták az Apple belső adatait

IntelBroker becenéven egy jól ismert hacker bejelentette egy Apple Corporation elleni támadást és bizalmas cégadatok ellopását. 

A Wikipédia politikai elfogultsága az AI-ra is átterjed – tanulmány

Az online enciklopédiának a jobboldali politikusokkal szembeni nyilvánvaló előítélete befolyásolja a mesterséges intelligencia válaszait – derül ki a kutatásból.

Vlagyimir Putyin: Moszkva NATO-tagokkal is kész tárgyalni az eurázsiai biztonságról

Oroszország kész arra, hogy az eurázsiai biztonság kiépítéséről szóló elképzeléseit globálisan is megvitassa, beleértve a NATO-tagállamokat is - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök, amikor pénteken Moszkvában tisztiiskolák végzőseivel találkozott.

Tragédia: robbanószerkezettől halt meg egy gyermek Horvátországban

Horvátországban egy kilencéves cseh gyermek életét vesztette, miután egy katonai gyakorlótérről elhozott robbanószerkezet felrobbant.

Váratlanul és jelentősen csökkentek a brit gazdaság aktivitási mérőszámai júniusban

A S&P Global és a brit vállalati szektor beszerzési aktivitását mérő Chartered Institute of Procurement & Supply (CIPS) pénteken bemutatott előzetes felmérése szerint a brit feldolgozóipar és a szolgáltatási ágazat szezonálisan kiigazított kompozit beszerzésimenedzser-indexe (BMI) 51,7-re esett vissza a májusi 53,0-ról.

Nagyon heves zivatarok alakulhatnak ki ma hazánkban

Szombaton napközben elsősorban az ország délkeleti, keleti felén valószínű zivatarok kialakulása, és akár heves zivatarok is lehetnek - írta a HungaroMet Zrt. a Facebook-oldalán péntek este.

Oroszország „soha” nem vonja ki csapatait – Putyin

Ukrajna követelése az orosz csapatok kivonására csak a konfliktus állandósítására irányul, mert a jelenlegi kijevi kormány csak így maradhat hatalmon – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök.

Megvan a NATO új vezetője

Mark Rutte holland politikus megszerezte a blokk összes tagjának hozzájárulását Jens Stoltenberg leváltásához. Egy nyíltan magyargyűlölő politikust szavazunk meg mi is.

Az Egyesült Királyság miniszterelnökének 7 millió dolláros otthona van Kaliforniában – Politico

Rishi Sunak ellenfelei azt állítják, hogy a közelgő előrehozott választáson elszenvedett vereség után a tengerparti házába költözik. Jó szar az élete a politikai elitnek.

Budapest Online Facebook Oldal