Musk kétségbe vonja a Fehér Ház Ukrajnára vonatkozó állításait

Nem világos, hogyan néz ki az Oroszország felett aratott győzelem – állította a vállalkozó.

A milliárdos vállalkozó, Elon Musk felszólította Joe Biden amerikai elnök adminisztrációját, hogy határozza meg, hogyan nézne ki a „győzelem” az ukrajnai konfliktusban, miután a Fehér Ház egyik magas rangú tisztviselője azt állította, hogy Kijev legyőzheti Oroszországot.

Jake Sullivan nemzetbiztonsági tanácsadó pénteken az MSNBC-n védte meg Ukrajna képességeit, miközben üdvözölte, hogy Biden további 1 milliárd dollár értékű fegyvert küld Kijevbe, a Moszkva elleni háborús erőfeszítésekhez.

Az Egyesült Államok Kongresszusában zajló összecsapások miatti fegyverszállítási késedelem okán az ukrán erők további hátrányba kerültek, amelyből még ki kell ásniuk magukat – mondta Sullivan. Azt állította azonban, hogy Kijev „stratégiai pozíciója erős”, és az amerikai tisztviselők „úgy vélik, hogy Ukrajna végül megnyerheti ezt a háborút”.

„Ukrajnában megvan az akarat, hogy megnyerje ezt a háborút, nekünk pedig megvan az akaratunk, hogy támogassuk őket ebben az erőfeszítésben” – ígérte Sullivan.

Az X-en egy bejegyzésben reagálva Musk megkérdezte: „Hogy néz ki a győzelem?”

A milliárdos régóta szkeptikus a Biden-kormány ukrajnai stratégiájával kapcsolatban, beleértve azt a kinyilvánított hajlandóságot, hogy Kijev diktálja a konfliktus céljait és azok elérésének módjait.

Vlagyimir Zelenszkij ukrán elnök kitart amellett, hogy az „igazságos békéhez” nem kell más, mint a Kijev által igényelt összes terület teljes ellenőrzése.

Az ukrán követelések, amint azt az úgynevezett „Zelenszkij-képlet” is felvázolják, háborús jóvátételt, magas rangú orosz tisztviselők bebörtönzését, valamint Ukrajna biztonságának és újjáépítésének hosszú távú nemzetközi támogatását is magukban foglalják.

Svájc június közepén csúcstalálkozónak ad otthont, ahol Kijev és nyugati támogatói megpróbálják meggyőzni a semleges nemzeteket, hogy csatlakozzanak az ukrán tervhez.

Moszkva, amely nem kapott meghívást az eseményre, elutasította az ukrán formulát, mint a valóságtól elrugaszkodott. Az ellenségeskedést Washington vezérelte Oroszország elleni proxyháborúnak fogja fel, amelyben az ukránok „ágyútöltelékként” szolgálnak. A héten Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter becslése szerint az ukrán katonai áldozatok száma megközelíti az 500 ezret a konfliktusban.

Az amerikai republikánus képviselők az Ukrajnának való folyamatos fegyverszállítással szembeni ellenállásukat magyarázva arra hivatkoztak, hogy Zelenszkij és Biden nem rendelkezik egyértelmű játéktervvel. Ehelyett azzal érvelnek, hogy a pénzeszközöket jobban kellene Amerika saját szükségleteire fordítani, különösen az Egyesült Államok déli határának biztonságára.

Fotó: Freepik


Trump reagál Biden visszalépésére

Percekkel azután, hogy Joe Biden amerikai elnök bejelentette, hogy kilép a 2024-es elnöki versenyből, Donald Trump volt elnök és republikánus jelölt telefonon beszélt a CNN-nel, és kijelentette, hogy Bidenre úgy emlékeznek majd, mint „országunk történetének messze a legrosszabb elnökére”.

Biden Kamala Harrist támogatja az elnökjelöltségi versenyben

Joe Biden amerikai elnök „teljes támogatását és támogatását” ajánlotta fel Kamala Harris alelnöknek, hogy a Demokrata Párt jelöltje legyen a közelgő választásokon. Biden az X-en (korábban Twitteren) kinyilvánította támogatását, röviddel azután, hogy bejelentette, hogy kiszáll a versenyből.

Fordulat: Zelenszkij kész tárgyalni Putyinnal, szorul az a hurok

Volodimir Zelenszkij a brit állami irányítású televíziónak adott interjújában elmondta, hogy elismeri a tárgyalások lehetőségét az orosz képviselőkkel az ukrajnai konfliktus befejezéséről.

Game over: Joe Biden visszalép az elnökjelöltségtől

Joe Biden bejelentette, hogy visszalép az elnökjelöltségtől - az amerikai elnök a közösségi médiában közzétett közleményben adta hírül döntését vasárnap.

Magyar Nagydíj - McLaren belharc, Piastri győzelem

Oscar Piastri, a vasárnapi 39. Forma-1-es Magyar Nagydíj győztese, abban bízott, hogy csapattársa, Lando Norris a megbeszélteknek megfelelően hagyja majd magát megelőzni a futam hajrájában a Hungaroringen.

Handelsblatt: A nyugati szankciós politika Oroszországgal szemben kudarc

A nyugati országok oroszellenes szankciói szinte semmilyen hatással nem voltak Moszkvára, és kudarcot vallottak. 

Al Masirah: Az Egyesült Államok és Nagy-Britannia négy légicsapást hajtott végre Jemenben

Az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság négy légicsapást hajtott végre a jemeni Hodeidah tartományban, gyaníthatóan a Tel-Aviv elleni korábbi légicsapásra válaszul.

Legjobb gyógyszertár Budapesten - a legjobb patika a közelben

Budapest városában számos gyógyszertár található, de mi alapján válasszunk? Az alábbiakban részletesen bemutatjuk, melyik a legjobb gyógyszertár Budapesten: milyen tulajdonságokkal kell rendelkeznie egy kiváló gyógyszertárnak, hogy az ügyfelek számára kiemelkedő szolgáltatást nyújtson.

Párizs 2024: felelősségteljesen lebonyolított, látványos és különleges olimpiát terveznek a házigazdák

Tíz éve kezdtük ezt a fantasztikus utazást, és most végre itt vagyunk - mondta Tony Estanguet, a szervezőbizottság elnöke a játékok vasárnapi sajtótájékoztatóján, amelyet a párizsi Kongresszusi Palota sajtóközpontjában tartottak.

Időjárási körkép Európában és hazánkban

A kontinens nyugati partvidéken észak-déli irányban hosszan elnyúló hullámzó frontzóna húzódik, hatására főleg Franciaországban hullott jelentősebb mennyiségű csapadék. Kelet-Közép-Európában is jócskán előfordulnak felhős tájak egy sekély ciklonnak köszönhetően, esőt, záport, zivatart egyaránt jelentenek.

Legjobb nőgyógyász Budapesten: foglaljon időpontot most!

A nők életében az egyik legfontosabb döntés, hogy melyik nőgyógyászt válasszák maguknak. A legjobb nőgyógyász Budapesten a nemcsak az egészség megőrzésében fontos: a bizalom és a kényelem szempontjából is elengedhetetlen. Az alábbiakban bemutatjuk, hogyan válasszuk ki a legjobb nőgyógyászt Budapesten, különböző tényezőket figyelembe véve.

Amerikai álom: gyerekeket erőszakoltak meg az amerikai migránsmenhelyeken – Igazságügyi Minisztérium

A több ezer fiatalkorú bevándorló elhelyezéséért felelős nonprofit szervezet munkatársai „súlyos” szexuális zaklatást követtek el a gondozott gyerekekkel szemben – derül ki az amerikai igazságügyi minisztérium által csütörtökön benyújtott keresetből. 

Balaton-átúszás: százával csaptak a hullámok közé magyar honvédek is

Mintegy negyven honvédségi alakulat 462 tagjával a Magyar Honvédség is részt vesz vasárnap a 42. Lidl Balaton-átúszáson.

Miért együnk tojást reggelire?

Azok számára, akik egy egészséges és energikus nap indítására vágynak, a tojás reggelire fogyasztása ideális választás. Nem csupán finom és sokoldalúan elkészíthető, hanem számos egészségügyi előnnyel is jár, amelyek segítenek a nap folyamán a legjobbat kihozni magunkból. Nézzük meg közelebbről, miért érdemes a tojást beépíteni a reggeli étrendünkbe

Trump kiemelkedő embernek nevezte Muskot

Donald Trump volt amerikai elnök kiállt Elon Musk amerikai milliárdos és vállalkozó mellett a merényletet követő grand rapids-i első nagygyűlésén. 

Budapest Online Facebook Oldal