NB1: Ismét a Fradi lett a bajnok!

Kubatov Gábor klubelnök: a Ferencváros labdarúgócsapata a sorban a hatodik bajnoki címét aratta, amely az utóbbi évek során a legnehezebben kivívott győzelemnek bizonyult.

"Furán hangozhat, de ilyenkor mindig az új kihívásokat figyelem" - nyilatkozta a sportvezető az M4 Sport csatornának, utalva arra, hogy az MTK-nak kilenc, míg az Újpestnek, mint ősi riválisnak, hét egymás utáni elsősége is volt már is van már a magyar élvonalban.

Kubatov Gábor úgy vélekedett, habár a szezon végére jelentős lett az előnyük az üldözőkkel szemben, ez a bajnoki cím mégis különösen nehezen jött össze, tekintettel arra, hogy a Paks hosszú ideig vezette a tabellát még tavasszal is.

"A bajnokság minősége javul, az ellenfelek pedig egyre erősebbek. A következő szezon is izgalmakat ígér. Dejan Stankovic a tavaszi siker kulcsa. Őszintén szeret itt lenni Magyarországon" - emelte ki a klub vezetője, hozzátéve, hogy a csapatnak a kiégési és csalódási érzésekkel is meg kellett küzdenie, hiszen nemzetközi szinten szerettek volna tovább jutni.

Az FTC a Konferencia-ligában az Olimpiakosszal szembeni párharcban esett ki a nyolcaddöntőben.A jövőt illetően úgy véli, előnyös lenne a csapatot együtt tartani, de nem mindenkit lehet megtartani.

"A legfontosabb, hogy elhódítottuk a bajnoki címet. Számomra ez a Ferencvárosban az első, és ez egy fantasztikus érzés" - számolt be Dejan Stankovic a klub hivatalos weboldalán, akit a múlt héten kórházban fekvő fia meglátogatása után Olaszországból tért vissza. "Hálás vagyok Kubatov Gábornak. Remek ember, aki az első pillanattól fogva megbízott bennem. Ezzel hatalmas érzelmi terhet rótt rám, mondván, hogy partnerek vagyunk."

A Bajnokok Ligájában játékosként győztes szakember, Hajnal Tamás sportigazgatónak is megköszönte a gyakran nehéz döntések meghozataláért, továbbá értékelte a stáb munkáját, jelezve, hogy nélkülük semmire sem mentek volna.

"Amikor ideigazoltam, voltak kihívásokkal teli pillanataink, azonban a spanyolországi edzőtábor után remekül teljesítettünk. Köszönetet mondok a játékosaimnak is, akik mind a 26-an egyaránt harcoltak a közös célokért. A Ferencváros mindenkinél nagyobb Magyarországon" - mondta Stankovic, hozzátéve, hogy fontos számukra, hogy bejussanak a MOL Magyar Kupa döntőjébe, így a szerdai elődöntőt egyfajta döntőnek tekintik. A bajnokcsapat ebben a meccsben a másodosztályú listavezető, Nyíregyháza ellen lép pályára Balmazújvárosban.

A35. bajnoki címét ünneplő Ferencváros a Kisvárdát fogadta szombaton, ahol a kieső helyezett csapat ellen gól nélküli döntetlent értek el, ezzel elérve, hogy behozhatatlan előnyre tegyenek szert. Jelenleg 15 pontos előnnyel vezetnek a Paks előtt, és 16 pontos előnnyel a Fehérvár előtt, míg az előbbinek még négy, az utóbbinak pedig öt mérkőzése van hátra.

OTP Bank Liga, 29. forduló:
Puskás Akadémia FC-Paksi FC 5-0
Ferencvárosi TC-Kisvárda Master Good 0-0
Diósgyőri VTK-Debreceni VSC 5-3

vasárnap játsszák:
Kecskeméti TE-Mezőkövesd Zsóry FC 14.05
Fehérvár FC-Zalaegerszegi TE FC 16.00
Újpest FC-MTK Budapest 18.30

A 30. forduló programja:
április 26., péntek:
Zalaegerszegi TE FC-Puskás Akadémia FC 20.00

április 27., szombat:
Paksi FC-Mezőkövesd Zsóry FC 14.30
Diósgyőri VTK-Kecskeméti TE 17.00
Debreceni VSC-Újpest FC 19.30

április 28., vasárnap:
Kisvárda Master Good-Fehérvár FC 15.15
MTK Budapest-Ferencvárosi TC 17.45

MTI

Kínában a nyugati uralkodó világrend ázsiai összeomlásáról beszéltek

Ázsiában a Nyugat domináns világrendje kezdett összeomlani – mondja Cui Heng, a Kelet-Kínai Normál Egyetem Oroszországi Kutatóközpontjának kutatója.

Összekeverték Észak és Dél-Koreát az olimpiai játékok megnyitóján

A dél-koreai csapatot a 2024-es párizsi játékok nyitóünnepségén KNDK-nak, vagyis Észak-Koreának nyilvánították.

Párizs 2024 - A Szajnán rendezett hajós felvonulással megkezdődött az olimpia

Pénteken, egy közel négyórás, egyedülálló és formabontó megnyitóval vette kezdetét a XXXIII. nyári olimpia Párizsban, amely számos franciás megoldást is tartalmazott.

Ideje volt: kábítószer-terjesztőket és -fogyasztókat fogtak el Kerepesen a rendőrök

Hivatalos oldalán közölte a rendőrség, hogy szerdán Kerepesen elfogtak hat kábítószer-fogyasztót és két dílert.

Tusványos - Semjén Zsolt: soha nem kértünk olyat az utódállamoktól, amit ne biztosítanánk a magyarországi kisebbségek számára

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes pénteken, az erdélyi Tusnádfürdőn tartott beszédében hangsúlyozta, hogy a magyar kormány sohasem kért olyat a trianoni utódállamoktól, amit ne biztosítana a Magyarországon élő kisebbségek számára.

Észak-koreai szemétlégballonok zavarják a repülést Szöulban

Észak-koreai szemétlégballonok megzavarták a repüléseket Szöulban, és tüzet okoztak a háztetőkön.

Kína a hazugság birodalmának nevezte az Egyesült Államokat

Az USA a hazugságok birodalmává vált, mivel a dezinformációt saját önző érdekeihez használja fel. Ezt Csang Hsziaogang, a kínai védelmi minisztérium hivatalos képviselője nyilatkozta a kínai védelmi minisztérium honlapján.

Oroszország válaszolt Zelenszkij tárgyalási javaslatára

Az ukrán vezető bármikor képes hazudni, hogy a "békeképletét" próbálja népszerűsíteni - mondta Maria Zakharova, a külügyminisztérium szóvivője.

A döntésem a demokrácia megmentéséről szólt – Biden

Az amerikai elnök kijelentette, hogy azért fejezte be újraválasztási kampányát, mert az ország jövője forog kockán.

2009 óta csaknem felére csökkent az alkoholfogyasztás Oroszországban

Tatyana Golikova szerint a dohányosok száma is csökkent a lakosság körében, 40%-ról 19%-ra.

A woke vírus megölte a fiamat – Musk

A milliárdos azt állítja: becsapták, ezért beleegyezését adta gyermekének pubertásgátló szerek használatába, amelyek valójában „sterilizáló gyógyszerek” voltak.

Jelentős gyengülés az ázsiai tőzsdéken, a tajvani börze ki sem nyitott

A tokiói börze Nikkei225 indexe, a térség irányadó tőzsdéje, 3,14 százalékos eséssel, 37 898 ponton zárt. A részvények szélesebb körét összefogó Topix index szintén jelentős, 2,92 százalékos csökkenést mutatott.

Kisebb tűz volt csütörtök reggel a budapesti Campona bevásárlóközpontban, az épületet egy időre kiürítették.

 A katasztrófavédelem azt közölte, hogy egy ipari olajmelegítő okozott gondot a XI. kerületi, Nagytétényi úti bevásárlóközpont egyik éttermében

A Tesla jövőre humanoid robotokat fog gyártani – Musk

A vezérigazgató szerint az elektromos járműgyártó először saját gyáraiban fogja használni a gépeket, mielőtt más cégek számára gyártaná azokat.

Harris 3 év alatt elvesztette alkalmazottainak 92%-át

Az OpenTheBooks nem kormányzati szervezet szerint az amerikai alelnök 47 eredeti alkalmazottja közül csak négy nem hagyta el csapatát. Egy élmény lehet vele együtt dolgozni.

Budapest Online Facebook Oldal